Pyxis 22.07.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Niekoniecznie. Nie trzeba cały czas ogrzewać garażu, można włączać podłogówkę w razie większych mrozów. Takie okresy nie zdarzają się często i nie trwają aż tak długo. Tylko jak sie raz zapomni wlaczyc, to sie moze okazac, ze petla najblizej bramy garazowej tego nie przezyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.07.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Będzie drewno Wszystkie sypialnie, salon i hole. Mówią, straszą, a ja tam idę w zaparte Jak by cos, to bedzie duzo opalu do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 22.07.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Jak by cos, to bedzie duzo opalu do kominka. Nie wiem czy taniej nie wyjdzie zrobić podejścia i powiesić grzejniki? Drewno uwielbiam i prędzej zrezygnuję z podłogówki niż z drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 22.07.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Tylko jak sie raz zapomni wlaczyc, to sie moze okazac, ze petla najblizej bramy garazowej tego nie przezyla Jest tak zaprojektowana, zeby przezyla, a zeby nie zapomniec - myslec bedzie za mnie komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.07.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Tylko jak sie raz zapomni wlaczyc, to sie moze okazac, ze petla najblizej bramy garazowej tego nie przezyla Mrozy rzędu -20 nie zdarzają się często, a jak już tyle wyskoczy to z reguły każdy się zastanawia czy nie trzeba czegoś w jakiś sposób zabezpieczyć. Poza tym, jeśli ktoś nie jest w stanie o tym pamiętać i w odpowiednim czasie zareagować, może to załatwić za pomocą termostatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.07.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Mam podłogówkę w całym domu i ani jednego grzejnika/drabinki. Moim zdaniem to był jedna z lepszych decyzji budowlanych. Ważne jest tylko, aby zrobić OZC, do tego projekt podłogówki, żeby potem nie było problemów typu "za zimno" czy "za gorąco i nogi puchną". Co do schnięcia ręczników - schną i bez drabinki, a docelowo planuję kupić suszarkę. Mamy jedynie wypuszczone rury do grzejnika w garażu i kotłowni, bo w OZC wychodziła tam minusowa temperatura. W praktyce jednak, nawet w najzimniejsze dni ostatniej zimy temp. nie schodziła poniżej 10 stopni. Tak więc polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.07.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Mamy jedynie wypuszczone rury do grzejnika w garażu i kotłowni, bo w OZC wychodziła tam minusowa temperatura. W praktyce jednak, nawet w najzimniejsze dni ostatniej zimy temp. nie schodziła poniżej 10 stopni. Tak więc polecam. No to na moj gust takieo OZC to o kant d...y potluc. Papier swoje, a zycie swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.07.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Mrozy rzędu -20 nie zdarzają się często, a jak już tyle wyskoczy to z reguły każdy się zastanawia czy nie trzeba czegoś w jakiś sposób zabezpieczyć. Poza tym, jeśli ktoś nie jest w stanie o tym pamiętać i w odpowiednim czasie zareagować, może to załatwić za pomocą termostatu. Nie da to sie parasola w tyl... Wszystko sie da, tylko czy warto. Wrocimy do tematu jak Ewa juz pomieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 23.07.2013 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Nie da to sie parasola w tyl... Wszystko sie da, tylko czy warto. Wrocimy do tematu jak Ewa juz pomieszka. Oczywiscie, ze napisze (nawet ku przestodze dla innych, po to jest to forum). A inni uzytkownicy podlogowki w garazu - maja jakies zastrzezenia? - nigdzie nie spotkalam sie z negatywnymi odpowiedziami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 23.07.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 W garażu porządnie ocieplonym, ale bez styropianu na podłodze, nigdy mi nie spadła temperatura poniżej zera.I tak ma być ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.07.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Nie da to sie parasola w tyl... Wszystko sie da, tylko czy warto. Nie da się zapłacić kartą w Biedronce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anonpass 02.08.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Dlatego przy większości Stonek postawili bankomaty... hehe:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 04.08.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Tez mam w garazu podlogowke. Ostatnia petla odsunieta od bramy. Na scianie termostat i nie wiem co mi ma tam rozsadzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.08.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Tez mam w garazu podlogowke. Ostatnia petla odsunieta od bramy. Na scianie termostat i nie wiem co mi ma tam rozsadzic Nieswiadomosc tez jest jakims wyjsciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.08.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 podłogówka w garażu, bardzo ciekawe. Ja jednak zostanę tradycjonalistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.08.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Ja jednak zostanę tradycjonalistą. Troche groteskowo to brzmi w Twoich ustach, nie sadzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.08.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) faktycznie Wiec ja nie ogrzewam garażu w ogóle, - jest plan aby powietrze z reku było wyrzucane do garażu, ma już tak kilka osób na forum. - jest plan aby dać kostkę brukową w garażu, też kilka osób na forum tak ma. Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.08.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 faktycznie Wiec ja nie ogrzewam garażu w ogóle, - jest plan aby powietrze z reku było wyrzucane do garażu, ma już tak kilka osób na forum. - jest plan aby dać kostkę brukową w garażu, też kilka osób na forum tak ma. Cieply smrodek. To jest mysl! Tylko co sie stanie w wilgocia zawarta w powietrzu wyciaganym z domu jak wpadnie zima do chlodnego garazu. Latwo mozna sobie jakiegos grzybka wyhodowac. Kostka tez jakos tak malo funkcjonalnie i estetycznie (zalezy tez od naszego wyobrazenia pomieszczenia zwanego garaz), bo to w wiekszosci nie tylko miejsce do trzymania autka. Raczej autko to przy okazji na srodku. To juz lepiej wiate zrobic i tam dac kostke. IMHO oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 04.08.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Możecie sobie pogadać. Jeśli nie miałeś i nie masz to tego nie docenisz. Pozdrawiam chlopaki i bez napinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.08.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Troche groteskowo to brzmi w Twoich ustach, nie sadzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts