Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest sens robić ogrzewanie podłogowe w całym domu?

Recommended Posts

Ze niby mam sobie w letni dzionek zrobic mroczna suterene z chalupy?

Dziekuje, postoje. ;)

No to masz,, peszka'' ze tak chalupa usytuowana wzgledem stron swiata, a ja mam tego farta ze akutat najwieksze przeszklenia( a sa duze) sa na poludnie i zachod i fajnie to mozna wysterowac roletkami:yes: zapewniam cie ze w sloneczny dzien nie ma zaciemnien i przegrzewania tez , a pakiet 3-szybowy tez swoje robi:p . Zwroce uwage na ,,szczegol" - okap dachowy akurat tak sie ,,udalo'' zbudowac ze sloneczko Latem wpada do salonu na 10-20 cm. podlogi a Zima na 2-3 m. . Takze nie mierz wszystkich swoja miara, bo ja tam z roletek jestem zadowolony nie dlatego ze je mam tylko dla tego ze super daja rade . Zapraszam w lipcu badz sierpniu - dotkniesz to uwierzysz:yes:

Edytowane przez pitersson
zjadlem literke ,,a"

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nogi są w bardzo dobrej formie , nikt z rodziny nie cierpi nie narzeka na opuchnięte nogi ,moja podłogówka przez dotyk , jest bardzo słabo wyczuwalna i to praktycznie w duże mrozy . Co do alergii to też nie ale inne akcje tak ;)

heh...:D jesli chodzi o ,,akcje" to ja jeszcze tego nie przerobilem,ale zapewne zalicze to po stronie plusow ogrzewania podlogowego:rotfl:

Pyxis sorki ale bladzisz, wierz lub nie mam to zupelnie z tylu;) jak co to zaproszenie aktualne ( taki z ciebie Tomasz)

Nie wiem z czym bladze? Wiem jak wyglada dom w dzien jak zaslonisz okna roletami. Mialem juz okazje przebywac. Za zaproszenie dziekuje, ale w tym celu nie musze Cie nawiedzac. Taki sposob ochrony domu przed przegrzewaniem czy czymkolwiek innym jest dla mnie nie do przyjecia. To moje zdanie i moje odczucie. Jesli Tobie z tym dobrze - swietnie ze sie na rolety zdecydowales i uzywasz. Ja dziekuje, postoje. :)

W domu? No 12*C to raczej ne ma. Nie fantazjuj. :)

Teraz to fantasta jestes ty;) obadaj to sobie to cie ,,zdziwko'' zlapie , a pomysl troszke jesli masz teraz 23*C i wpuszczasz pewnie w posadzke wode o temp.okolo 30*C to ile bedzie jak nie ma podlogowki ? Zapewniam cie ze blisko tych 12*C;) dotknij a uwierzysz...;)

Wróćmy na właściwe tory, podłogówka jest okey,grzejniki też nie są niczym złym,każdy robi jak chce,ja na parterze nie mam ani jednego grzejnika i bardzo mi sie to podoba ale moi znajomi,którzy właśnie się wybudowali podłogówkę mają tylko w łazienkach i w kuchni,czy jak trochę pomieszkają będą żałować to się okaże,może tak,może nie,chociaż ja uważam,że w częsci dziennej,gdzie sie najwięcej przebywa i oczywiście w łazienkach ogrzewanie podłogowe sprawdza się znakomicie,w sezonie grzewczym odwiedzajacy mnie znajomi czy rodzina nie chcą kapci ponieważ podloga jest bardzo przyjemna w dotyku a ma 23 stopnie.Nawiazując jeszcze do rolet zewnętrznych - uważam,ze sprawdzają się znakomicie podczas upalnego lata w pokojach zachodnich na poddaszu,w jesienne i zimowe wieczory na parterze już o godz.18,opuszczam je (w oknach nie mam zasłon,tylko delikatne firanki),a w czerwcu podczas nawałnicy z wiatrem i gradobiciem na dwadzieścia minut zapadły w moim domu ciemności w biały dzień,ale na dworze było tak strasznie a z roletami czułam się bezpiecznie,juz po wszystkim wszędzie było pełno gradu wielkości piłeczek od ping ponga co oczywiście zostało sfotografowane.

Teraz to fantasta jestes ty;) obadaj to sobie to cie ,,zdziwko'' zlapie , a pomysl troszke jesli masz teraz 23*C i wpuszczasz pewnie w posadzke wode o temp.okolo 30*C to ile bedzie jak nie ma podlogowki ? Zapewniam cie ze blisko tych 12*C;) dotknij a uwierzysz...;)

Akurat mam czujnik w wylewce do sterowania praca pompy ciepla, wiec z temperaturami posadzki jestem za pan brat. Zeby nieogrzewana podloga miala 12*C w domu musialo by byc ze 14*C, wiec bez fantazji.

Cos mi kolego kity pociskasz i to straszne. Zastanawiam sie tylko po co. ;)

pyxis -mam na podłogówce parkiet i nie mogę przesadzać z temp zadaną

możesz podpowiedzieć ile ma posadzka jak pompa daje 30 stop na zasilaniu?

oliwka to ja się pochwale[chyba nadawałbym się do mam talent]

mój rekord to maluch[126p] z nierozkładanymi siedzeniami.

człowiek był młody i mógł a teraz:rolleyes: ani młody ani