eniu 15.01.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 No ja też z takim "wołem" walczyłam, który nie chciał podłogówki w sypialniach. Ja z kolei nie chciałam żadnego kaloryfera, chyba, że po moim trupie. Stanęło na kompromisie - w sypialniach ścienne No to pół biedy....mogło być bez sypialni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.01.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 No to pół biedy....mogło być bez sypialni... Albo z moim trupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 15.01.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Mam jeszcze kilka dni na przekonywanie idącego w zaparte męża. Niestety, mój hydraulik utwierdził go w przekonaniu, ze na podłogówkę absolutnie nie dawać drewna! Wiem, wiem... Można zmienić hydraulika- ale to musi być wspólna decyzja, o tym sama nie zadecyduję. Nie mam juz siły walczyć o każdy kawałek domu (podłogi)... Przytaczam mu Wasze wypowiedzi i opinie znalezione w sieci, ale jak o scianę! Najwyżej na poddaszu w pokojach będą kaloryfery- trudno... Obecnie w bloku tez je mam, może przezyję...i nie będzie tak źle.A jesli chodzi o kamien w salonie, to znajoma też mnie przekonywała, że wychodzi się na taras, z tarasu na ogród i że będzie dla mnie wygodniej z kamienną posadzką... Zakończyła stwierdzeniem, że: "kochana, do najmłodszych nie należymy a będziemy juz tylko starsze. Przelecisz mopem i po sprawie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.01.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Mam jeszcze kilka dni na przekonywanie idącego w zaparte męża. Niestety, mój hydraulik utwierdził go w przekonaniu, ze na podłogówkę absolutnie nie dawać drewna! To może ścienne zamiast kaloryferów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 15.01.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 To już, podejrzewam, nie przejdzie, zwłaszcza, że mamy już tynki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.01.2013 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 To już, podejrzewam, nie przejdzie, zwłaszcza, że mamy już tynki... To raczej po ptakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
colim 17.01.2013 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Fenix jestem zielony z tego forum jak to dziala jak zapytac niewiem pisac jakies posty czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 17.01.2013 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Fenix jestem zielony z tego forum jak to dziala jak zapytac niewiem pisac jakies posty czy co Dokładnie jest to zwykłe forum. Piszesz posty. Zadajesz pytania. Są odpowiednie działy. NP. interesuje Cię ogrzewanie to wchodzisz w http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?68-Ogrzewanie i zakładasz nowy Temat lub dołączasz się do istniejącego o podobnej tematyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 17.01.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Niezapominajka - musisz walczyć ja mojego męża przekonałam:) ostatnio ktoś mu wbił klina w głowę że w sypialniach się nie robi podłogówki bo "tylko koty lubią spać na kaloryferach" no to mu powiedziałam że właśnie takim kotem jestem a on może spać pod kocem jak mu będzie ciepło a zaoszczędzi sobie słuchania mojego codziennego narzekania Ty też musisz mieć prawo do tego na czym Tobie zależy. powodzenia!! ( aha - gdzieś tu na forum przeczytałam że mieszane ogrzewanie może kosztować drożej - nie wiem czy to prawda czy nie - nie weryfikowałam ale się tego uczepiłam i zaraz mężowi zacytowałam;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 18.01.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 U mnie będzie łączone, tzn w sypialniach kaloryfery. Wolałabym całościowo podłogówkę, ale to się jeszcze zobaczy. Zastanawia mnie najbardziej ciepło w sypialni. Prawie cała podłoga będzie zasłonięta, bo duże łóżko i wielka szafa. Czy jak kładziecie rurki to w całym pokoju? Czy to jest sens? grzać łóżko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 18.01.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 u mnie w sypialni też podłogówka. Z tym, że śpimy tak naprawde bez ogrzewania sypialni. W całym do mu na tyle ciepło - około 25 stopni, że wystarczą otwarte drzwi od sypialni w ciągu dnia i temp. oscyluje w granicach 21 stopni w tym pomieszczeniu. Na jeden dzień odkręciłem pętle. Nie szło spać, tak gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.01.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Czy to jest sens? grzać łóżko? Zawsze możesz zrobić ścienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieleck 18.01.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Ja jestem za ogrzewaniem w całym domu. Sam się na takie zdecydowąłem i takie będę miećw domu, który - mam nadzieje - w tym roku skończę budować Cały dom - mam na myśli pomieszczenia mieszkalne - bez garażu i piwniccy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 18.01.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Ja jestem za ogrzewaniem w całym domu. Sam się na takie zdecydowąłem i takie będę miećw domu, który - mam nadzieje - w tym roku skończę budować Cały dom - mam na myśli pomieszczenia mieszkalne - bez garażu i piwniccy Pozdrawiam Ja też jestem za ogrzewaniem w całym domu bo inaczej to było by zimno i lipa! Albo herbatka z prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 18.01.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Przesadzasz. Był jeden gość na FM, co liczył ogrzewanie i koszty przy 16 st. i twierdził że więcej nie ma sensu dawać bo jest to komfortowa temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.01.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Przesadzasz. Był jeden gość na FM, co liczył ogrzewanie i koszty przy 16 st. i twierdził że więcej nie ma sensu dawać bo jest to komfortowa temperatura. Chyba dla pingwina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 18.01.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 organizm się przyzwyczai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 18.01.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Przesadzasz. Był jeden gość na FM, co liczył ogrzewanie i koszty przy 16 st. i twierdził że więcej nie ma sensu dawać bo jest to komfortowa temperatura. Ale do kogo pijesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.01.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 organizm się przyzwyczai ... i porośnie futrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 18.01.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 organizm się przyzwyczai Powiem tak w grubym swetrze można wytrzymać przy 18*. Sprawdzałem na własnej skórze. Czy i dla kogo to jest komfort to pojęcie względne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts