Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest sens robić ogrzewanie podłogowe w całym domu?

Recommended Posts

No ja też z takim "wołem" walczyłam, który nie chciał podłogówki w sypialniach. Ja z kolei nie chciałam żadnego kaloryfera, chyba, że po moim trupie. Stanęło na kompromisie - w sypialniach ścienne ;)

No to pół biedy....mogło być bez sypialni...:popcorn:

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam jeszcze kilka dni na przekonywanie idącego w zaparte męża. Niestety, mój hydraulik utwierdził go w przekonaniu, ze na podłogówkę absolutnie nie dawać drewna!

Wiem, wiem... Można zmienić hydraulika- ale to musi być wspólna decyzja, o tym sama nie zadecyduję. Nie mam juz siły walczyć o każdy kawałek domu (podłogi)...

Przytaczam mu Wasze wypowiedzi i opinie znalezione w sieci, ale jak o scianę! Najwyżej na poddaszu w pokojach będą kaloryfery- trudno... Obecnie w bloku tez je mam, może przezyję...i nie będzie tak źle.

A jesli chodzi o kamien w salonie, to znajoma też mnie przekonywała, że wychodzi się na taras, z tarasu na ogród i że będzie dla mnie wygodniej z kamienną posadzką... Zakończyła stwierdzeniem, że: "kochana, do najmłodszych nie należymy a będziemy juz tylko starsze. Przelecisz mopem i po sprawie"...

Fenix jestem zielony z tego forum jak to dziala jak zapytac niewiem pisac jakies posty czy co

Dokładnie jest to zwykłe forum.

Piszesz posty. Zadajesz pytania. Są odpowiednie działy. NP. interesuje Cię ogrzewanie to wchodzisz w http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?68-Ogrzewanie i zakładasz nowy Temat lub dołączasz się do istniejącego o podobnej tematyce.

Niezapominajka - musisz walczyć :D ja mojego męża przekonałam:) ostatnio ktoś mu wbił klina w głowę że w sypialniach się nie robi podłogówki bo "tylko koty lubią spać na kaloryferach" no to mu powiedziałam że właśnie takim kotem jestem a on może spać pod kocem jak mu będzie ciepło a zaoszczędzi sobie słuchania mojego codziennego narzekania :D Ty też musisz mieć prawo do tego na czym Tobie zależy. powodzenia!! ( aha - gdzieś tu na forum przeczytałam że mieszane ogrzewanie może kosztować drożej - nie wiem czy to prawda czy nie - nie weryfikowałam ale się tego uczepiłam i zaraz mężowi zacytowałam;) )

U mnie będzie łączone, tzn w sypialniach kaloryfery. Wolałabym całościowo podłogówkę, ale to się jeszcze zobaczy. Zastanawia mnie najbardziej ciepło w sypialni. Prawie cała podłoga będzie zasłonięta, bo duże łóżko i wielka szafa. Czy jak kładziecie rurki to w całym pokoju? Czy to jest sens? grzać łóżko?

u mnie w sypialni też podłogówka. Z tym, że śpimy tak naprawde bez ogrzewania sypialni. W całym do mu na tyle ciepło - około 25 stopni, że wystarczą otwarte drzwi od sypialni w ciągu dnia i temp. oscyluje w granicach 21 stopni w tym pomieszczeniu. Na jeden dzień odkręciłem pętle. Nie szło spać, tak gorąco.

Ja jestem za ogrzewaniem w całym domu. Sam się na takie zdecydowąłem i takie będę miećw domu, który - mam nadzieje - w tym roku skończę budować :) Cały dom - mam na myśli pomieszczenia mieszkalne - bez garażu i piwniccy ;-) Pozdrawiam

Ja też jestem za ogrzewaniem w całym domu bo inaczej to było by zimno i lipa! :sick:

Albo herbatka z prądem.