Gość Arturo72 07.05.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Ja nie mam w calym, tylko w lazienkach Ze stolycy i taki nietakt ? A myślałem ze tam inteligencja tylko mieszka Jednak Hanysy bardziej kumaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torecan 08.05.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Wczoraj instalator zaproponował mi Kocioł Viessmann Vitodens 222-F wolnostojący ktoś zna taka lodówkę Mam taki kocioł, pierwszy sezon grzewczy za mną. Nic szczególnego nie mogę powiedzieć, grzeje i żadnych problemów z nim nie mam, właściwie to prawie zapomniałem, że go mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 01.07.2015 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 A kupiłeś tego 13kw czy 19 kw ? ile cie wyszedł możesz wkleić fotkę jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 18.08.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Witam Panowie wytypowałem takie piece wszędzie podłogówka ok razem 130m2 w sumie góra dół. Anhydryt styro 25cm ściany 15cm.Rurki co 10cm ok 1100mb pętle po ok 60-80mb Muszę wybrać do środy i zamówić. Ktoś ma dany model to proszę opisać wady i zalety i czy warto dopłacać do Viessmanna 1. Viessmann Vitodens 222-F z zasobnikiem ładowanym przez wężownicę (130 l) moduluje 3,2-13 B2SA019 lub Viessmann Vitodensa 200-W. z zasobnikiem zew. to ten sam piec 2.JUNKERS Cerapur Smart ZSB 14-3C + CWU.120L+ FW120 sterownik lub -- to ponoć to samo GB072 Buderus Logamax Plus Gb072 14 KwRC 300--CWU100 L 3.Buderus Logamax PLUS GB162 15 kW + sterownik RC35 + 100L CWU 4.Kocioł IMMERGAS VICTRIX X 12 2L Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdamek 18.08.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Dzień dobry, mam nadzieję, że rozwiejecie moje wątpliwości w tym temacie. Pomijając wszelkie względy ekonomiczne itd, to chciałam zapytać jak ma się ogrzewanie podłogowe do alergii. Przyznam, ze pół mojej rodziny to astmatycy, a słyszałam opinię, że to może powodować unoszenie się kurzu z podłogi. Czy ktoś spotkał się z takimi opiniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 18.08.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Ewa poczytaj trochę ten temat a na pewno wielu ciekawych rzeczy się dowiesz. A w skrócie można tylko napisać że więcej kurzu będziesz miała przy kaloryferach niż przy dobrze zrobionej podłogówce. Zwróć uwagę na wytłuszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.08.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Dzień dobry, mam nadzieję, że rozwiejecie moje wątpliwości w tym temacie. Pomijając wszelkie względy ekonomiczne itd, to chciałam zapytać jak ma się ogrzewanie podłogowe do alergii. Przyznam, ze pół mojej rodziny to astmatycy, a słyszałam opinię, że to może powodować unoszenie się kurzu z podłogi. Czy ktoś spotkał się z takimi opiniami? Podłogówka zasilana jest wodą do temperatury 35 stopni. W największe mrozy podłoga ma u mnie 26 stopni. Teraz weź trochę kurzu i połóż go na dłoni. Oderwie się i uniesie? No nie. A weź połóż go na rozgrzanym kaloryferze... Kiedyś jak budowano domy nieocieplone, podłogę trzeba było zasilać dużo wyższą temperaturą niż dzisiaj. I stąd tyle mitów i bajek o podłogówce. Co było a nie jest, nie pisze się w rejestr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.08.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ewa poczytaj trochę ten temat a na pewno wielu ciekawych rzeczy się dowiesz. A w skrócie można tylko napisać że więcej kurzu będziesz miała przy kaloryferach niż przy dobrze zrobionej podłogówce. Zwróć uwagę na wytłuszczenie. Ilosc kurzu jest niezalezna od systemu grzewczego, zarówno podłogowka jak i kaloryfery/grzejniki nie są zródłem kurzu. Ilosc kurzu zalezna jest od ilosci domowników i czestotliwosci sprzątania. Zmienia sie tylko umiejscowienie kurzu w danym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.08.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Podłoga z ogrzewaniem podłogowym nie wiąże kurzu ,jest bardziej sucha od zwykłej podłogi bo to grzejnik,wystarczy przejść się a kurz unosi się do góry ,najlepiej to widać jak słonce świeci przez okno.Tylko sprzątanie jest lekarstwem na kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.08.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Podłoga z ogrzewaniem podłogowym nie wiąże kurzu ,jest bardziej sucha od zwykłej podłogi bo to grzejnik,wystarczy przejść się a kurz unosi się do góry ,najlepiej to widać jak słonce świeci przez okno. Tylko sprzątanie jest lekarstwem na kurz. Tylko powiedz mi, dlaczego nad grzejnikami i rurami sufity są czarne po kilku latach, a mój sufit nadal śnieżnobiały? Nie neguję, sprzątać należy, ale przy kaloryferach nie trzeba się "przechodzić", efekt wirowania kurzu w powietrzu występuje cały czas. Tanie ogrzewanie-węgiel? Buahaha Pobudka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 20.08.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Ilosc kurzu jest niezalezna od systemu grzewczego, zarówno podłogowka jak i kaloryfery/grzejniki nie są zródłem kurzu. Ilosc kurzu zalezna jest od ilosci domowników i czestotliwosci sprzątania. Zmienia sie tylko umiejscowienie kurzu w danym pomieszczeniu. Andrzeju nikt nie neguje faktu iż kurz jest nieodłącznym elementem naszego życia i jedyną radą jest sprzątanie. Podłoga z ogrzewaniem podłogowym nie wiąże kurzu ,jest bardziej sucha od zwykłej podłogi bo to grzejnik,wystarczy przejść się a kurz unosi się do góry ,najlepiej to widać jak słonce świeci przez okno. Tylko sprzątanie jest lekarstwem na kurz. Dokładnie ten sam efekt będzie przy ogrzewaniu grzejnikowym jeśli zaniedbamy sprzątanie z tą różnicą że w okolicach grzejnika syfu będzie kilka razy więcej. A dodatkowo w gratisie dostaniemy: przy kaloryferach nie trzeba się "przechodzić", efekt wirowania kurzu w powietrzu występuje cały czas. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.08.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Tylko powiedz mi, dlaczego nad grzejnikami i rurami sufity są czarne po kilku latach, a mój sufit nadal śnieżnobiały? Nie neguję, sprzątać należy, ale przy kaloryferach nie trzeba się "przechodzić", efekt wirowania kurzu w powietrzu występuje cały czas. Tanie ogrzewanie-węgiel? Buahaha Pobudka! Widocznie dawno nie widziałeś ogrzewania grzejnikowego nie ma żadnych rur tylko grzejnik w pomieszczeniu a sufit też śnieżnobiały ,nikt już nie goni temperatury na 80-90*C jak kiedyś.bo domy są izolowane cieplnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.08.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Dokładnie ten sam efekt będzie przy ogrzewaniu grzejnikowym jeśli zaniedbamy sprzątanie z tą różnicą że w okolicach grzejnika syfu będzie kilka razy więcej. A dodatkowo w gratisie dostaniemy:Pytanie ,masz ogrzewanie mieszane? czy tak jak Kolega Liwko jakieś wspomnienia z lat PRL-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 20.08.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 W bloku mam grzejniki i co nogą ruszę po podłodze w słoneczny dzień to jakieś białe kropki w powietrzu latają, a jak za kaloryfer ze dwa tygodnie nie zajrzę to potem duża szufelka jest potrzebna bo na małą się nie zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.08.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 W bloku mam grzejniki i co nogą ruszę po podłodze w słoneczny dzień to jakieś białe kropki w powietrzu latają, a jak za kaloryfer ze dwa tygodnie nie zajrzę to potem duża szufelka jest potrzebna bo na małą się nie zmieści. Też mieszkałem kiedyś w bloku i trzeba było okienko otwierać bo zawór był urwany przy grzejniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.08.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Widocznie dawno nie widziałeś ogrzewania grzejnikowego nie ma żadnych rur tylko grzejnik w pomieszczeniu a sufit też śnieżnobiały ,nikt już nie goni temperatury na 80-90*C jak kiedyś.bo domy są izolowane cieplnie. Czyli masz odpowiedź na pytanie. Po chu... grzejniki? Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tieri 21.08.2015 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Witam Wszystkich! Mam pytanie odnośnie paneli podłogowych do ogrzewania podłogowego.Czy jest jakaś "wiodąca " firma produkująca takie panele ? Czy ktoś może mi jakaś polecić ? A może Ci którzy maja 100% podłogówkę polecają cos innego w miejscach gdzie nie bardzo pasuje ceramika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.08.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Witam Wszystkich! Mam pytanie odnośnie paneli podłogowych do ogrzewania podłogowego. Czy jest jakaś "wiodąca " firma produkująca takie panele ? Czy ktoś może mi jakaś polecić ? A może Ci którzy maja 100% podłogówkę polecają cos innego w miejscach gdzie nie bardzo pasuje ceramika? Ja na całym górnym poziomie (oprócz łazienki oczywiście) mam wykładziny dywanowe. W sypialni nawet grubą włochatą. Żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.08.2015 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Witam Wszystkich! Mam pytanie odnośnie paneli podłogowych do ogrzewania podłogowego. Czy jest jakaś "wiodąca " firma produkująca takie panele ? Czy ktoś może mi jakaś polecić ? A może Ci którzy maja 100% podłogówkę polecają cos innego w miejscach gdzie nie bardzo pasuje ceramika? Nie wiem jak z panelami - bo one układane są na podkład, ale u mnie we wszystkich sypialniach i holu jest podłogówka, a na niej deska Barlinecka na klej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tieri 21.08.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Dziękuje Liwko i CityMatic za odpowiedzi.Czy ktoś jeszcze mógłby cos napisać o swoich doświadczeniach z panelami przy ogrzewaniu podłogowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts