jar.os 30.01.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 a mi jest super że nie mam ani jednego kaloryfera w domu , i nie mam problemu z meblowaniem chaty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustavv 30.01.2013 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 a mi jest super że nie mam ani jednego kaloryfera w domu , i nie mam problemu z meblowaniem chaty . A nie ma problemów np. ze zbyt ciepłą sypialnią? Bo w zasadzie spotkałem się tylko z takimi "zarzutami" wobec podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 30.01.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Jest ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 A nie ma problemów np. ze zbyt ciepłą sypialnią? Bo w zasadzie spotkałem się tylko z takimi "zarzutami" wobec podłogówki. Nie ma takiej opcji. Podłogówka to taki sam grzejnik jak na ścianie tylko bardziej rozplaszczony (). Rozplaszczony jest i rozmiar i temperatura. Jeżeli jest za ciepło, wystarczy przykręcić. Sypialnia po gospodarczym jest u mnie najchłodniejszym miejscem w domu (bo tak lubimy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Dla mnie zakładanie podłogówki w sypialniach na poddaszu mija się z celem.Mam podłogówkę na parterze i w łazienkach i tam mam kafle i jest super. Skoro tam jest super, to czemu nie ma być tak wszędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 30.01.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 ale ludzie piszą bzdury o tym grzaniu stóp. najcieplejszą wodę jaką pompowałem w instalację to 27C.Podłoga osiągała wtedy temp. ok 24C (na zewnątrz -15C), pomieszczenie 21CGdy się chodzi na boso, to tam gdzie nie ma podłogówki odczuwa się cholerne zimno, tam gdzie jest podłogówka delikatny chłód. Gdzie więc to przegrzewanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 30.01.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 A po cóż Ci taka 38kW bestia? Witam! Tak, to wygląda trochę przewymiarowane , na te 450m2 do ogrzania , ale mam różne pomysły z tym związane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 30.01.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 ale ludzie piszą bzdury o tym grzaniu stóp. najcieplejszą wodę jaką pompowałem w instalację to 27C. Podłoga osiągała wtedy temp. ok 24C (na zewnątrz -15C), pomieszczenie 21C Gdy się chodzi na boso, to tam gdzie nie ma podłogówki odczuwa się cholerne zimno, tam gdzie jest podłogówka delikatny chłód. Gdzie więc to przegrzewanie ? Niekoniecznie piszą bzdury, budynek nieocieplony ściany zgrzybiałe mokre ,okna stare itd.. czyli dom,mieszkanie z dużym zapotrzebowaniem na energię a podłoga ma ograniczoną powierzchnię i bzdury mogą przerodzić się w prawdę ,Pan Adolf podpatrzył ,że Pan Jan buduje dom i robi podłogówkę w domu ,więc przy remoncie własnej chałupy , zgniłej podłogi na gruncie kładzie 5 cm styropianu kręci rury i zalewa betonem .Czy uda się przekonać Pana Adolfa że podłoga nie parzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 30.01.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Dla mnie zakładanie podłogówki w sypialniach na poddaszu mija się z celem.Mam podłogówkę na parterze i w łazienkach i tam mam kafle i jest super. Podłogówkę można robić wszędzie ,fakt że w sypialni lepiej mieć grzejniki ale spokojnie da się żyć i mieszkać z podłogówką ,nawet obłożoną drewnem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 30.01.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 a mi jest super że nie mam ani jednego kaloryfera w domu , i nie mam problemu z meblowaniem chaty . Nigdy nie stawiałem szafy w oknie ,nawet mi to do głowy nie przyszło że można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 30.01.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Nigdy nie stawiałem szafy w oknie ,nawet mi to do głowy nie przyszło że można . to spróbuj pociągnąć to okno do samej podłogi - co z grzejnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 30.01.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Nigdy nie stawiałem szafy w oknie ,nawet mi to do głowy nie przyszło że można . Ha ha ha! to spróbuj pociągnąć to okno do samej podłogi - co z grzejnikiem ? Wtedy można grzejnik podłogowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 30.01.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Nigdy nie stawiałem szafy w oknie ,nawet mi to do głowy nie przyszło że można . komoda ? biurko ? sofa ? łóżko ? szafka? zlew ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 30.01.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 komoda ? biurko ? sofa ? łóżko ? szafka? zlew ? Wszystkie graty jakie stawia się pod okno powinny być przynajmniej równe z wysokością parapetu ,co do zastawiania grzejnika wystarczy zostawić kilka cm nikt nie wsuwa przecież gratów za firankę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 30.01.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Tylko tam, gdzie mam płytki ceramiczne no i tez nie mebluje pod parapetem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 fakt że w sypialni lepiej mieć grzejniki Dlaczego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 30.01.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Na pytanie: czy jest sens robić podłogówkę w całym domu odpowiadam- JEST !!!! , teraz mam tylko w łazience i wiatrołapie i strrrrrasznie żałuję, że nigdzie więcej. W następnym domu precz z kaloryferami i zimną podłogą !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 30.01.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Wszystkie graty jakie stawia się pod okno powinny być przynajmniej równe z wysokością parapetu ,co do zastawiania grzejnika wystarczy zostawić kilka cm nikt nie wsuwa przecież gratów za firankę . Na przykładzie mojego własnego biurka, które kłóci się z grzejnikiem: 1.nie mam firanki , mogę spokojnie dosunąć blat do ściany 2.zostawiłam kilka cm na grzejnik , wszystko spada, 3.zrobiłam blat biurka powyżej grzejnika- jest za wysoko, muszę mieć wyższe krzesło i podnóżek, i pod biurkiem jest gorąco, co nie jest komfortowe. Gdyby była podłogówka nie byłoby problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 30.01.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Wszystkie graty jakie stawia się pod okno powinny być przynajmniej równe z wysokością parapetu ,co do zastawiania grzejnika wystarczy zostawić kilka cm nikt nie wsuwa przecież gratów za firankę . tym bardziej na rolety .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 30.01.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Dlaczego??? Podłogówka nie współdziała z wentylacją a kaloryfery wspomagają wentylację. Edytowane 13 Lutego 2015 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts