Anama 14.03.2018 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Podłogówka super sprawa, wyjście z kąpieli na cieplutkie kafelki jak marzenie. A jak podłogówka w całym domu, to i inne rzeczy wydają się być przyjemniejsze, zwłaszcza dla miłośników chodzenia na boso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstawik 14.03.2018 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Na początku byłem pewny, że będzie podłogówka w całym domu. Teraz zmieniam koncepcję i grzejniki będę dawał w sypialniach - reszta w podłogówce. Mam malutkie dzieci i nie wyobrażam sobie czekania "aż podłogówka zareaguje". Inna sprawa, że w nocy w sypialni wolę chłód, więc przykręcając grzejnik bardzo szybko osiągnę żądaną temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.03.2018 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 (edytowane) A co robisz w ciagu dnia w sypoalni, ze musisz tam nagrzewac ? Ja zawsze mam w sypialni o 1-1,5C mniej, niz w reszcie domu. Nie wiem też, na co ma "reagowac" podlogowka w pokoju dzieci ? więc przykręcając grzejnik bardzo szybko osiągnę żądaną temperaturę. Jak budujesz durszlak, to owszem, ale inaczej, to musisz cieplo wywalic przez okno, zeby "szybko osiągnać" żądaną temperaturę. Edytowane 14 Marca 2018 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 14.03.2018 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Też nie rozumiem na co trzeba czekać. Podłoga ma cały czas praktycznie stałą temperaturę 22 - 24 stopnie a u mnie nawet takich wahnięć nie ma. W sypialni wystarczy dać nieco większy rozstaw rurek i (lub) skręcić rotametry i cel będzie osiągnięty. Zawsze będzie tam niższa temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.03.2018 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 ... więc przykręcając grzejnik bardzo szybko osiągnę żądaną temperaturę. Widać nigdy nie mieszkałeś w dobrze izolowanym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts