julo23 17.12.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Witam, mam dylemat. Proszę o poradę. Chciałem zrobić ocieplenie wg tego rysunku: http://cdn25.pb.smcloud.net/t/files/thumbnails/39/4f/4c/394f4c618c4b410b.jpg tylko z zastosowaniem szczeliny ok.3cm - między paroizalacją a 1 warstwą wełny ( tu na rysunku brak ) A profile są między drugą warstwą wełny, więc docinamy paski wełny i wpychamy ją też w profil. Powstaje równa powierzchnia i na niej rozciągamy folię aluminiową oraz płytę K-G. A kolega chce mi to zrobić w ten sposób: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f028151ded746f38.htmlto znaczy - profil dociska 2 warstwe wełny i folii, ale wtedy powstaje w tym miejscu pustka ok. 3cm - na około grubości profila. I na ten profil idzie płyta K-G. Dla mnie to strata powierzchni te dodatkowe 3cm. Po co ta pustka ? Nigdzie nie widziałem żeby tak robili...Jak uważacie ?Boje się że zejde poniżej założonych 75-80cm które mam mieć na gotowo od wylewki do płyty K-G w najniższym punkcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 17.12.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Zrób zgodnie z 1 załącznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 17.12.2012 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Też tak uważam, ale może ktoś sie jeszcze wypowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał30 17.12.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Ja również obstawiam wersję nr.1 bynajmniej z taką metodą się spotykałem:czy to u znajomych na budowach czy tutaj na FM.W wersji nr.2 tak jak piszesz szkoda straconej powierzchni pomieszczenia.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 18.12.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Druga wersja jest nie zalecana czy nie prawidłowa ? Myślałem nad położeniem foli aluminiowej bezpośrednio na wełnę na to stelarz(na "grzybkach") i na stelarz dodatkowa zwykła folia paroszczelna +kartongips, stworzy się wtedy niewentylowana pustka powietrzna (3cm) i aluminum będzie (?) odbijać promieniowanie podczerwone ... ? Czy w takim przypadku można zastosować wariant 2 ? Czy są jakieś przeciwskazania ? Edytowane 18 Grudnia 2012 przez adkwapniewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts