Krokusia 23.01.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 A mnie się wydaje, że żaru to tutaj nie brakuje poli święta racja, możemy się tu spierać komu i jak ma fundacja pomagać, wymyślać nazwy, itp ale tak na prawdę ten pierwszy i najważniejszy krok do Redakcji należy. A jak już padnie decyzja o powstaniu fundacji to wtedy przyjdzie czas na zgłaszanie chętnych do działania w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damiansdz 25.01.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam nie zaglądałem tu dawno ale myślę że taka fundacja to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaitomek 27.01.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 A mnie się wydaje, że żaru to tutaj nie brakuje poli święta racja, możemy się tu spierać komu i jak ma fundacja pomagać, wymyślać nazwy, itp ale tak na prawdę ten pierwszy i najważniejszy krok do Redakcji należy. A jak już padnie decyzja o powstaniu fundacji to wtedy przyjdzie czas na zgłaszanie chętnych do działania w terenie Racja. Najpierw musi znaleźć się "fundator" z wkładem pieniężnym jako kapitał statutowy np.10.000 zł. A statut, KRS i inne dokumety założycielskie??? Tym na pewno musi zająć się Redakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.01.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 I tego właśnie obawiałem się od samego początku! - Niech Redakcja zrobi fundację, włoży czas i kasę, to nam się to podoba, pochwalimy i może nawet jaką złotówkę podeślemy, jak nam się przypomni.Bo?Bo my CHCEMY aby taka fundacja była... A to nie tak miało być.Chcemy tej fundacji?- TO JĄ ZRÓBMY!!!Wspólnie z Redakcją.Zróbmy tak, aby zadziałała. Zgodnie ze sztuką i prawem tego kraju.Nie wrzucajmy tego jako obowiązek komukolwiek... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 27.01.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Ale do tanga trzeba dwojga,a Redakcja raczej na razie obserwuje nie zajmując stanowiska.Żeby zrobić coś wspólnie potrzebna jest najpierw wymiana poglądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.01.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Adam - my nie damy rady organizacyjnie, nie zdajesz chyba sobie sprawy jaki to ogrom pracy.Nie dysponujemy prawnikami, pracownikami biurowymi, sprzętem biurowym, że nie wspomnę o łączach internetowych i całej przeogromnej reszcie.Zakładam, że jeśli Redakcja zadała pytanie: czy to dobry pomysł, to nie bez kozery zostało ono tak sformułowane.Redakcja nie pytała: czy zrobicie z nami.To byłoby niemądre. My odpowiadamy, że chcemy fundacji.Być może koła już mielą, tylko powoli.Zadeklarowaliśmy wsparcie - na miarę naszych mozliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.01.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 "Nie dysponujemy prawnikami, pracownikami biurowymi, sprzętem biurowym, że nie wspomnę o łączach internetowych i całej przeogromnej reszcie." NA RAZIE - NIE... A ci, którzy to mają to dostali to od Mikołaja czy od Dziadka Mroza? Ja widzę to tak, że nasza WOLA to olbrzymi potencjał.Możemy go użyć lub... zmarnować... To jaka jest decyzja? Na start potrzebny jest schowek na szczotki i adres do korespondencji.TYLE to Redakcja wnieść może...Tyle, to KAŻDE Z NAS może wnieść... Domy budujecie... w pojedynkę... i jakoś idzie...To zwykłej fundacji budowanej WSPÓLNIE nie potraficie sobie wyobrazić? Wielka jest MOC nasza....Niech to szlag! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.01.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 "Nie dysponujemy.... " A podobno NA POCZĄTKU BYŁO SŁOWO.... - I wystarczyło... Gdzieś to wyczytałem.... :lol: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polikarpia 27.01.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Adamie, ja jako poli czy Ewa (skoro już odwołujemy się do najstarszych wzorców) mam taką siłę przebicia i renomę jaką sobie wypracowałam i na taką skalę pomagam. Nie sztuką jest skrzyknąć się w kilka osób i sformalizować działalność. Chodzi chyba jednak o to, żeby bazując na renomie Muratora zdobyć jak największe zaufanie społeczne. I powtórzę to, co mówiłam wcześniej: powinniśmy poczekać na opinię Redakcji w tej sprawie. Ja też chciałbym działać już, teraz ale czasami musi to potrwać. Trzeba ostudzić emocje i nie zniechęcać ludzi do idei. Powiem Ci, że w pojedynkę czasem łatwiej;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.01.2013 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Nie wiem jak przekazać to, co oczywiste...KTO ma tę fundację powołać?!REDAKCJA - bo MY tak CHCEMY? ABSURD!!! To nie zadziała...Tu trzeba woli wielu naraz.Zamierzamy powołać twór, co kulawy od urodzenia nie będzie.Nie można przyjaciela ubierać w ten problem i kazać mu jeść tę żabę samotnie... W takie coś - ja nie wchodzę! Co do emocji...Jestem zimny jak głaz.W pojedynkę można więcej jak można w pojedynkę dzielić i rządzić!Tylko autokratyczne rządy tworzyły monumenty...Wiem.Ale to wtedy - jak miały Z CZEGO! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.01.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Nie, to nie absurd.Absurd to - wybacz - mrzonki, że zbierzesz grupę osób, mieszkających daleko od siebie, pracujących, mających różne życia i - stworzysz z tego fundację.Naprawdę nie zdajesz sobie sprawy jaki to ogrom organizacji?Partyzantka tu nie pomoże.Tak, chcemy ubrać w to Wydawnictwo.I będziemy pomagać w miarę możliwości.Ale MY jako grupa pojedynczych osób nie stworzymy fundacji, bo to jest niemozliwe.Myśl realnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.01.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Czyli... Czekamy na tę fundację, aż ją Redakcja zrobi a potem poda gdzie wpłacać, jak komu zostanie luźne 10zł... Rozumiem. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaitomek 28.01.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ja tak to widzę jak powyżej napisała DPS (czy to skrót od dom.....). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.01.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Możesz mniej lapidarnie? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaitomek 28.01.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Możesz mniej lapidarnie? Adam M. Mówisz, masz. Adam, ja pracuję m.in. w Fundacji. Została ona powołana przez Gminę która to była fundatorem i "wyłożyła" 10.000 zł na kapitał statutowy. Najwazniejszym dokumentem jest Statut - określa on cele satutowe Funndacji oraz sposob ich realizacji. Określa również organy Fundacji tzn. czy np. Zarząd jest jedno czy wieloosobowy. Określa zadania Zarządu oraz Rady Fundacji jako organu nadzorczego.. itp. Uważam, że Fundacja powinna zostać powołana przez Wydawnictwo: cele statutowe: np. pomoc przy nieszcześliwych wypadkach osobo budującym realizowane poprzez: przekazanie pomocy materialnej lub materiałów budowlanych Fundacja ma środki np. z : zbiórek publicznych, darowizn, dotacji...... Może w Zarządzie Fundacji niech będą przedstawiciele społeczności Forum Muratora? A Forumowicze którzy chcą wpłacają na konto Fundacji darowizny z przeznaczeniem np. na konkretny cel, ale zarazem informują Fundacje o osobach potrzebujacych. Tak to widzę. Przepraszam za ewentualne błędy ale piszę "cichaczem" w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 28.01.2013 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Czytamy Wasze wypowiedzi, w lutym chcemy zebrać wnioski i postulaty - i podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 28.01.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 .... w lutym ....... podjąć decyzję. którego bo z przyczyn obiektywnych może się przenieść na marzec, a w marcu Święta to może być w kwietniu a do tego przy wnioskach i postulatach forumowicze się podzielą i pokłócą ... oby nie i im później tym mniej wpływów z tegorocznego 1% będzie a i te 10 złotowe nadwyżki też znajda inne cele. PS. mój 1% i tak znajdzie Żelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaitomek 28.01.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 którego bo z przyczyn obiektywnych może się przenieść na marzec, a w marcu Święta to może być w kwietniu a do tego przy wnioskach i postulatach forumowicze się podzielą i pokłócą ... oby nie i im później tym mniej wpływów z tegorocznego 1% będzie a i te 10 złotowe nadwyżki też znajda inne cele. PS. mój 1% i tak znajdzie Żelka Jeżeli nawet Fundacja zacznie funkcjonować to jeszcze dłuuuuuuuga droga przed nią do statusu OPP i 1%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.01.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Czytamy Wasze wypowiedzi, w lutym chcemy zebrać wnioski i postulaty - i podjąć decyzję. Bardzo na to liczmy, Redakcjo - oby była pozytywna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.01.2013 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 "Adam, ja pracuję m.in. w Fundacji." Miło mi... Pisz do mnie - prezesie.Też - fundacji....I...Przestań pieprzyć jak potłuczony!WIEM co jest grane. BARDZO bym nie chciał wpuszczać kogoś w maliny, mimo szczytnego celu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts