DPS 30.01.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 No właśnie, bo się nam off-topic zrobił. Adam - jak już pisałam, tutaj nasze widzenie spraw jest rozbieżne - ja widzę to tak, że jednak KTOŚ (a konkretnie Wydawnictwo bądź Redakcja) to robi, a my dołączamy z naszą ofiarnością finansową bądż wolontariacką. Ty widzisz inaczej. Nie ma co się spierać, tylko trzeba nam poczekać, co powie Redakcja, bo jeśli fundacja ma być forum Muratora, to siłą rzeczy Murator powinien mieć głos decydujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jomo 30.01.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witajcie dzielni Forumowicze Faktycznie stron jest tu mnóstwo. Zajrzałam dziś i doczytałam do strony 4, co wymaga czasu i uwagi zatem przeskoczyłam na ostatnią, aby sprawdzić do jakiego konsensusu doszliście i przyznaję, że teraz jest mi niewyraźnie. Ale co tam, w końcu każda dyskusja może być zażarta i mieć rożne dygresje. Czy ktoś mógłby jakoś w punktach podsumować na czym stoimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.01.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Leżymy...Konsensusu brak a Redakcja na razie myśli i obserwuje trendy...(Wcale się nie dziwię)Zgodni jesteśmy w jednym:Pomysł jest DOBRY. Dalej było o tym, ze sporo trzeba formalności dopchnąć i że bywają trudne/złożone/kłopotliwe... JA wiem jedno....To Fundator pisze statut, bo w/g tego statutu wszystko będzie działać.Na razie Fundatora jakoś nie widać...Łapankę trzeba będzie zrobić? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.01.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 I to jest BARDZO DOBRE podsumowanie aktualnej sytuacji i bieżących trendów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 30.01.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Łapankę trzeba będzie zrobić?Może przejdzmy od razu do wątku "kto ma być prezesem" i łapiemy pierwszego co się zgłosi A tak na poważnie,ja osobiście czekam cały czas na stanowisko Redakcji,bo uważam że jeżeli nie chcemy stać się kolejną nieskuteczną fundacja która trudni się tylko udostępnianiem swoich kont,musimy wykorzystać słowo "Murator". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinowaty 30.01.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) ok, przenoszę. Myślałem że to temat ogolny o pomaganiu Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Marcinowaty pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 30.01.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Żeby nie było, że jestem jakoś anty nastawiony, ale moderatora tu trzeba, bo nikt nie doczyta o co chodziło na początku:rolleyes: Edit: Dzięki Marcinowaty Edytowane 30 Stycznia 2013 przez carver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 30.01.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Żeby nie było, że jestem jakoś anty nastawiony, ale moderatora tu trzeba, bo nikt nie doczyta o co chodziło na początku:rolleyes: carver nie jesteś anty nastawiony, moderator jest tutaj bardzo potrzebny bo temat poważny i ważny. Dyskusja nie powinna toczyć się o problemach pojedynczych osób. Nie tutaj. Jeżeli ktoś oczekuje pomocy powinien założyć własny wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.01.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) http://pl.wikipedia.org/wiki/Wolnomularstwo Poczytajcie sobie... Masoni... To...ROBIMY COŚ? Adam M. Województw mamy 16...Gówniato na "trójki" się dzieli, ale dla chcącego .... A.M. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.01.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Gdzie pierwsza loża i kto pierwszym Mistrzem? Fun-da-tor! Fun-da-tor! Fun-da-tor! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jomo 30.01.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Przebiłam się od początku i teraz skrót w pigułce. Cytaty Redakcji, ze strony 1, 3 i 15: Kochani, pomysł wyszedł od Was i bardzo nas zaintrygował. Fundacja Forum MURATORA mogłaby zdziałać wiele więcej. Tworzenie takiej fundacji (czy stowarzyszenia) - czy to dobry pomysł, czy realny? Zapraszamy do dzielenia się opiniami... O takie pomysły i opinie nam chodzi Kochani, a jaka nazwa fundacji? Nie powinno zabraknąć słów: forum, Murator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Łapanie za ... klejnoty rodowe... powoduje stresa i wyrzut adrenaliny! Daj pomyśleć! Wszystkim.... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.01.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Adam.. wyluzuj. Tu naprawdę są osoby, które n/t fundacji, jej działania wiedzą bardzo dużo i od środka, są też, którzy z innej strony zetknęli się z fundacjami.. Powiem tak.. Są osoby dobre z zakresu fundacji, są osoby tak jak Ty techniczne, elektroniczne i niech każdy zajmie się tym na czym zna się najlepiej.. Bo inaczej.. "przyjdzie zjeść nam ta żabę" Choć dyskusja w sposób merytoryczny jak najbardziej powinna się toczyć a nie ... tu proszę sobie wstawić odpowiednie "coś"... Wydaję mi się , że moderator jest jak najbardziej konieczny :jes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 30.01.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Przebiłam się od początku i teraz skrót w pigułce. Cytaty Redakcji, ze strony 1, 3 i 15: i jeszcze Też rozmawiamy o fundacji. Na pewno powinna być związana z Muratorem. Prowadzenie księgowości i inne konieczne prace zlecone powinny być opłacane ze środków fundacji. Powinna działać na rzecz forumowiczów - to zasadnicze kryterium, komu pomagamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.01.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Kreowanie dobra? - TAK!Kreowanie go wybranym? NASZYM? - TAK!(no, chyba, ze co zostanie to i nie - naszym, też!) CIESZĘ SIĘ, ze są tu takie osoby,...CO ROBIMY? I... czy robimy?Może kompetentni co wygęgają?Bo...Bredzenia na temat i wokół niego było sporo.... CZEKAMY!!!! ArnikaChciałaś - masz! Mnie efektów tu potrzeba, a nie opowieści - co by się dało...I, jak myślę, nie tylko mnie! KOMU dać tę "dychę" na start?Dam i więcej, ale... NIECH SIĘ JUŻ ZACZNIE!!! Albo?...Wymoderujcie to... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 30.01.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Adam moderowanie miało dotyczyć spraw prywatnych dołączonych do wątku. Tu każdy głos jest ważny- warunek jeśli dotyczy tematu. Póki co nikt Cię moderować nie będzie, na razie nie bredzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.01.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Ale...Kręcimy się w kółko a problem JEST poważny.Nie wszyscy mogą czekać... Postanówmy więc:Niech Redakcja pomaga, jak pospolite ruszenie się zacznie.Tak, jak dotychczas.Niezależnie od tego, powoli i z rozmysłem - twórzmy to, co tak ponętnie wygląda.Puśćmy to wielotorowo... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 30.01.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 KOMU dać tę "dychę" na start? Dam i więcej, ale... NIECH SIĘ JUŻ ZACZNIE!!! Czytamy Wasze wypowiedzi, w lutym chcemy zebrać wnioski i postulaty - i podjąć decyzję. już nie długo, luty to krótki miesiąc, tylko dalej nie wiadomo komu, ja i pewnie wielu oczekuje krótkiej odpowiedzi od Redakcji TAK lub NIE teraz to wygląda, że ktoś z Redakcji raz na dwa tygodnie tutaj zajrzy i napisze, że czytamy, myślimy, napiszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.01.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 O zgodę na moderowanie chciałam poprosić Redakcję, już wczoraj, gdy prywatne wycieczki sie zaczęły, lecz skrzynka redakcji jest full i nie ma kontaktu. Ale do meritum - wiecie jak entuzjastycznie podeszłam do pomysłu fundacji, jednak absolutnie nie wyobrażam sobie jej funkcjonowania bez Redakcji jako fundatora.Dla mnie to jedyna opcja jaka wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 30.01.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 No ja tak samo właśnie.Obawiam się że może być bardzo trudno w przyszłości i logistycznie i pod względem zaufania,wzajemnej kontroli itd.Nawet gdyby doszło do podejmowania wspólnych decyzji personalnych,nie mam możliwości wskazania na nikogo ze względu na to że nikogo praktycznie tu nie znam.No taka prawda,co tu owijać w bawełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts