adam_mk 07.02.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Spoko!Trzymajmy się kupy.Kupy nikt nie ruszy! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 07.02.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 No ludziska,bo Redakcja zarządowi musi to przedstawić,kto jeszcze dostał takie info na pw? Cel fundacji ?ochrona zdrowia opieka i pomoc społeczna ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.02.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 raczej pomoc i opieka społeczna osobom potrzebującym regularnego wsparcia oraz doraźna pomoc w przypadkach losowych. Pytanie - dla kogo?Wydaje mi się, że dla osób rekomendowanych wstępnie przez forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.02.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Nic nie dostałam na pw. Jakaś chyba goopia jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 08.02.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Mamy zebrać w kupę wszystkie postulaty, wątpliwości i wnioski. Już musimy lecieć merytorycznie. kto ma zbierać kupę Redakcja ma pogląd,że fundacja powinna powstać przy Muratorze. gdzie można zobaczyć ten pogląd No ludziska,bo Redakcja zarządowi musi to przedstawić,kto jeszcze dostał takie info na pw? ja nie dostałem ( dlaczego miałbym dostać i po co?) ale skoro zbierać w kupę to wg mnie są trzy koncepcje 1. fundacja Redakcji 2. fundacja forumowiczów im. Adama_mk 3. dotychczasowe aukcje, licytacje, zbiórki .... powiedzmy, że akcje małgoś i dla mnie tylko pkt 3 jest zrozumiały całkowicie, trochę punkt widzenia Adama. o pkt 1 wiem tylko, że jednak większość z nas chce w to ubrać Redakcję, ale Redakcja narazie się przygląda, wnioski dla niej zbiera chyba marynata, może zgodnie z obietnicą jeszcze w lutym Redakcja zabierze głos PS. na dzisiejszy ranek to skłaniam się na pkt 3 Może jakaś ankieta? z opcją mam to w d.... nie dam ani złotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.02.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 ja też nic nie dostałam, co nie oznacza, że mam nie zbierać kupy Punkt 3 nie podoba mi się ze względu na doraźność takich działań i fakt zbierania kasy na prywatne konto, nie jestem do końca przekonana co do legalności takich działań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.02.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ja tam twardo ubrałabym w to Redakcję, fundacja Forum Muratora, do Rady fundacji mogą trafić zaufani forumowicze, a dochody fundacji muszą być stałe, nie opierać się tylko na okazjonalnych czy nawet stałych wpłatach darczyńców/forumowiczów, bo fundacja musi mieć pewne źródło dochodu, żeby móc finansować koszty działania a potem realizować cele statutowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 08.02.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ja tam twardo ubrałabym w to Redakcję .... ale to Redakcja musi się chcieć ubrać ...... ja tego nie widzę, że chce, temat tylko został rzucony, teraz ktoś zbiera kupy i okaże się, że to śmierdzi. Jest tak.... zróbcie fundację byle w nazwie miała murator, my damy składzik na miotły, może pomożemy z kontem i odpowiemy za miesiąc albo dwa ten składzik i konto dodałem od siebie, bo to podobno na początek niezbędne. Szybkość reakcji widać w tym wątku albo w wątku z problemami forum kierowanymi do adminów, więc czemu miałoby być szybciej w fundacji? Odnośnie obaw Ewy do prywatnego konta ..... ja małgoś ufam, a czy do końca legalne to nie wiem. Co do stałych wpłat forumowiczów na fundację to jestem sceptyczny, co do jamlesa to jestem nawet pewny, że systematyczny nie będzie. Albo wujek Zbysio, szlachetną forumową nalewkę drogo kupi, ale czy tyle samo wpłaci na fundację chociaż na Frania pewnie tak PS. ja mam tyle do powiedzenia, więcej chyba nic nie napiszę, żeby nie było za dużo do czytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 08.02.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Strasznie chaotyczna jestem coś ostatnio Tak,Redakcja prosi żebyśmy podali już konkret i Redakcja widzi to tak że fundacja powinna powstać przy Muratorze. Czyli tu większość jak widzę jest zgodna. Jak widzimy zakres działania fundacji i jakie kryteria proponujemy przy udzielaniu pomocy? Czytając wątek wydaje mi się że jest to punkt który wzbudza najwięcej emocji(była proponowana pomoc firmom itd). Edytowane 8 Lutego 2013 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.02.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Najogólniej mówiąc - udzielanie pomocy osobom z forum.Uważam, że skoro fundacja forumowa, to ma pomagać forumowiczom, a nie wszystkim.Niech to będą jakieś kryteria wspólnie ustalone, choćby roczny staż na forum poparty przynajmniej setką postów.To są rzeczy do nieco późniejszego ustalenia, jak mniemam.Kryteria - to długi temat, możemy tu się spierać do nastepnego lutego.Na pewno nie firmom, na pewno w przypadkach losowych (jak Nelli) i przy leczeniu oraz rehabilitacji (jak forumowe dzieciaki, ale przecież dorośli forumowicze też powinni się w tym liczyć).Czasem dorośli (jak Tomek nasz) też potrzebują pomocy. No szczegóły to musi węższe grono ustalić, bo nie da się sensownych ram wypracować w dyskusji na wątku, kurde.Rada Fundacji z kimś z forumowiczów, na pewno. Pewnych rzeczy nie ustalimy w pospolitym ruszeniu wątkowym, bo to mało realne jest, ile osób, tyle poglądów. No co jeszcze, gotowy statut przynieść...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 08.02.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Też tak myślę że w dyskusji forumowej nie da się szczegółów ustalać,są duże różnice zdań których nie można nawet poddać pod głosowanie,bo niby jakie kryteria mają spełniać osoby które mogą brać udział w głosowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.02.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 "Redakcja prosi żebyśmy podali już konkret i Redakcja widzi to tak że fundacja powinna powstać przy Muratorze." Mnie właśnie interesuje jak urządzić to "przy", aby zadziałało a problemów nikomu nie robiło!Redakcja ma jakieś sugestie?Bo, ogólnie, ten pomysł uważam za dobry. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 08.02.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 No tak właśnie Adam,masz rację-właściwie to może oznaczać że to może być fundacja powołana przez Muratora lub inna "nasza" fundacja działająca przy Muratorze.To trzeba koniecznie doprecyzować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 08.02.2013 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Pomysł, by była to fundacja samych Forumowiczów jest chyba bardzo trudny do zrealizowania. Trudno byłoby formalnie zachować wtedy nazwę fundacja Muratora. Wydawnictwo jest naturalnym miejscem na tworzenie fundacji - to założenie teoretyczne w tej chwili. Dyskusja na forum jest potrzebna, by zebrać pomysły również - stąd prośba o spisanie pomysłów i wniosków. A kolejny etap to jakaś decyzja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 08.02.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Czyli rozumiem że ta fundacja byłaby powołana przez Muratora i w takim kierunku mamy dyskutować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.02.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Skoro Redakcja widzi, że Wydawnictwo jest ku temu naturalnym miejscem... Decyzja by się zdała, bo takie bardzo ogólne ramy to tutaj już zakreśliliśmy. Niewiele więcej wymyślimy bez danych. Kto zarządza, jaki kapitał, sposoby pozyskiwania funduszy... Komu i kiedy pomagamy, to możemy przedyskutować, jakim sposobem, czy finansowo czy jeszcze jakoś... Wolontariat - też do przedyskutowania, na jakich zasadach i w jakich sytuacjach pracują wolontariusze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.02.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 prawie 500 postów mielenia tego samego Przecież od poczatku było wiadome,że potencjalna fundacja ma być Muratora, a nie Krysi, Zdzisia i Tereski, stworzona dla forumowiczów i przy ich pomocy. Nad czym tu dyskutować jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 08.02.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Nad czym tu dyskutować jeszcze? jak dobrze zrobić Redakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.02.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 tak na 6 stronie temat został wyczerpany , ale widzę- bez ekstazy Ja nic więcej nie wymyślę, by fantazją i marzeniami nie trąciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 08.02.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Nad czym tu dyskutować jeszcze? Właściwie dopiero teraz Redakcja się określiła,a propozycje po drodze były różne. Co z zakresem pomocy? Tylko forumowicze?Jak Wam się to widzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts