Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fundacja albo Stowarzyszenie Pomagających Forumowiczów - dobry pomysł?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 602
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żelciu ja uważam że Tobie się aukcja należy bo jesteś jedną z najwspanialszych mam jaką znam.

I uwierz łatwo być mamą jak dzieci są zdrowe, przy chorych nie każdy daje radę :(

A Ty dajesz, nie skarżysz się tylko walczysz o każdy lepszy dzień dla Stefcia :)

Żelka,to jest bardzo w porządku, że planujemy aukcję dla Ciebie, ale nie traktuj tego jak prezentu od nas, lecz od Stefka, ok.

Taki prezent na Dzień Matki od syna dla najcudowniejszej mamy na świecie.

Sam nie zrobi Ci laurki, nie kupi kwiatka, więc my będziemy Jego rękami :)

Żelka,kiedyś powiedziałaś ,że pomagając innym stajemy się lepszymi ludźmi.Ty pomagasz każdemu, wiem,że gdybyś mogła to naprawiłabyś całe zło i niesprawiedliwość tego świata.

Pozwól nam stać się trochę lepszymi ludźmi.

Po prostu przyjmij taki prezent, który płynie z głębi naszych serc.

Zrób nam tą przyjemność :)

Słuchajcie, ja nie mam możliwości zrobić tego dla siebie. Poważnie mówię. Musiałabym mieć pozwolenie na prowadzenie zbiórki publicznej, bo ja nie jestem w Fundacji tak jak Stefcio. Nie mogę podać do takiego czegoś naszego konta prywatnego bez zgody na prowadzenie zbiórki publicznej.

Prezent prezentem, ale taka aukcja jest zbiórką publiczną. ;-) Obawiam się, że więcej bym sobie kłopotów narobiła niż radości z aukcji.

A nie możecie po prostu najzwyczajniej na świecie robić to co dotychczas, życzyć mi, nam dobrze? Mieć nas w serdecznych myślach i modlitwach? Chociaż na razie. Bo kto wie, jak okaże się, że Stefek będzie jednak musiał mieć operację kręgosłupa (jesoo nawet nie lubię tego w myślach wymawiać) to wtedy będę prosić Was o aukcję dla Niego. Naprawdę, i Wy też dobrze o tym wiecie, wszystko co robicie dla mojego Stefcia, robicie także dla mnie. Każda pomoc dla niego jest pomocą dla mnie też. Nie dawno przecież była aukcja dla Stefcia. Za jakiś czas, jeśli będzie trzeba, na aukcję dla Stefcia się zgodzę, ale na aukcję dla mnie nie mogę. Proszę mnie też zrozumieć. Nie myślcie sobie, że mi łatwo jest Wam odmawiać, jak tyle serca chcecie w to włożyć, bo ja czuję, wiem, znam to Wasze serce i nie chcę Was urazić odmową, ale mimo wszystko, muszę także brać pod uwagę inne rzeczy, nie tylko te emocjonalne. Znacie mnie już troszkę, wiecie co mam na myśli. Możecie kochać mnie i bez prezentów. ;-) A ja obiecuję, że zrobię sobie nie długo u naszego pana Romka od masaży kręgosłupa, serię zabiegów i zamelduję Wam, że coś dla siebie zrobiłam. Wtedy będziecie mogli być spokojniejsi. A siły już mi dodaliście swoimi słowami które tutaj do mnie kierujecie. Tylko proszę mnie już więcej nie namawiać, bo ja dalej będę musiała odmawiać, a serce mnie boli, za każdym razem kiedy muszę Wam odmawiać, a muszę bo tak czuję, że nie byłoby w porządku robić aukcji dla mnie ( jakbyśmy dla każdej wspaniałej (zdrowej) mamy robili tutaj aukcję, to czasu by nam nie starczyło. ;-)) i to się nie zmieni. Mam nadzieję, że Was nie uraziłam. Nie mogę inaczej, mnie by taka aukcja bolała, na prawdę. Mnie na samą myśl ściska w piersiach i w gardle. Proszę mnie już więcej nie namawiać.

....A ja obiecuję, że zrobię sobie nie długo u naszego pana Romka od masaży kręgosłupa, serię zabiegów i zamelduję Wam, że coś dla siebie zrobiłam. Wtedy będziecie mogli być spokojniejsi .....

to jeszcze podaj nr konta pana Romka, my może będziemy licytować kolejne zabiegi :rolleyes:

• 2 weeks później...

ano, korporacje to są firmy, które zaczynają pracować dopiero po zwolnieniu pięciu "rzędów" managerów (manager niższego rzędu, fajnie brzmi ;) ).

Ta korporacja na razie obrasta w managerów, więc na sensowne decyzje szans w najbliższej przyszłości nie ma :)

• 1 month później...
  • 1 year później...
  • 4 weeks później...

Czy forumowicze zakładając wątek o kolejnej aukcji będą musieli płacić za reklamę?

Czy Ognisko Marymont płaci za reklamę ? Jest zewnętrzną fundacją. Myślę, że wszystko można zorganizować. Forumowicze potrzebują jedynie udzielenie im konta fundacyjnego. Ale ok - ja nie jestem spec od przepisów.

Też nie było mówione-pisane ,że za zorganizowanie aukcji należy płacić ?:eek:

A jeszcze jedna sprawa - to to, że od trzech dni mam trudności w zalogowaniu się

na forum ! - nie mozna nawet czytać, nie mówiąc o pisaniu !

Jakie wysokości są te koszty ? Szanowna Redakcja napisze - i wówczas

należy sprawę opłaty rozważyć !

Przecie posiadanie fundacji przez Murator to akcja CSR-owa (CSR – Corporate Social Responsibility:) Inwestycja w reklamę :) Bo chyba to logiczne, że firma ponosi wtedy koszty, bo KUPUJE reklamę. Mają DARMO moderatorów aukcji, osoby dające fanty, osoby reklamujące aukcje, uczestnikówi ciągle mało. No nie da sie za darmo Droga Redakcjo. Musicie coś dać od siebie.

Nefer ma rację, że dobrze gdyby była Fundacja. Może jeszcze wrócimy do tematu.

Za aukcję nikt nie płaci, to inicjatywa forum. A przed nami właśnie aukcja na rzecz Julki i Karoliny, forumowych dzieci. Planujemy zacząć z końcem lutego. Pozdrawiamy

Edytowane przez Redakcja

Nefer ma rację, że dobrze gdyby była Fundacja. Może jeszcze wrócimy do tematu.

Za aukcję nikt ni płaci, to inicjatywa forum. A przed nami właśnie aukcja na rzecz Julki i Karoliny, forumowych dzieci. Planujemy zacząć z końcem lutego. Pozdrawiamy

jakos pomoc?