DPS 03.01.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ooo, ładna ta nazwa, bardzo ładna! Z rysowaniem to u mnie słabo, nie pogadam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.01.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Budujemy nadzieję - jak najbardziej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 04.01.2013 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Nazwa bardzo fajna, oddaje charakter forum i cel działania Co do logo- opis słowny projektu- jak widzę taki logotyp, jak najbardziej może być. Nie koniecznie trzeba pędzelkiem... Osobiście myślałem o formie przypominającej serce wypełnione ceglanym murem... Artystyczna wizja, nie dosłowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.01.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 fajny pomysł i na nazwę i na logo - w logo na pewno musi być coś budowlanego więc cegła i serce to strzał w 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 04.01.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Popieram pomysł założenia fundacji.Poniżej cytuję tekst z e-prawnika. Zasady zakładania i prowadzenia fundacji Pytanie: Jakie warunki muszą być spełnione przy zakładaniu fundacji (...)? Na jakich warunkach taka fundacja może prowadzić działalność gospodarczą? Jakie obowiązki z tytułu ubezpieczeń społecznych spoczywają wtedy na założycielu/ach? Odpowiedź: Zgodnie z art. 1 ustawy o fundacjach, fundacja może być ustanowiona dla realizacji celów takich jak: ochrona zdrowia, rozwój gospodarki i nauki, oświata i wychowanie, kultura i sztuka, opieka i pomoc społeczna, ochrona środowiska i zabytków. W każdym przypadku tworzenia nowej fundacji (z wyjątkiem ustanowionej w testamencie), oświadczenie fundatora zmierzające do utworzenia fundacji (akt fundacji) powinno być sporządzone w formie aktu notarialnego. Akt fundacyjny powinien zawierać: wolę ustanowienia fundacji, cel fundacji, określenie majątku przeznaczonego na realizację celów. Obok aktu fundacyjnego, do założenia fundacji niezbędny jest również statut fundacji, określający podstawowe zasady działania fundacji. Do elementów niezbędnych, które musi zawierać każdy statut, należą: 1) nazwa, 2) siedziba, 3) majątek, 4) cele, 5) zasady, formy i zakres działalności fundacji, 6) ustanowienie zarządu, 7) uprawnienia zarządu i jego członków. Dodatkowo w statucie fundacji mogą się znaleźć zapisy : 1) dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej z ewentualnym określeniem środków przeznaczonych na te cele 2) dotyczące dopuszczalności i warunków połączenia z inną fundacją; 3) dotyczące zmiany celu; 4) dotyczące zmiany statutu; 5) przewidujące tworzenie dodatkowych organów fundacji; 6) określające przeznaczenie środków majątkowych po jej likwidacji (muszą być przeznaczone na cele określone w art. 1 ustawy o fundacjach); Fundacja może prowadzić działalność gospodarczą w zakresie służącym realizacji jej celów. W takim przypadku wartość majątku przeznaczona na tą działalność nie może być mniejsza niż 1 tyś zł. Z obowiązku prowadzenia działalności w rozmiarach służących realizacji jej celów, nie wynika bezwzględny zakaz pokrywania się przedmiotu działalności gospodarczej fundacji z przedmiotem jej działalności statutowej. Do prowadzenia działalności gospodarczej przez fundację, niezbędne jest określenie przedmiotu działalności w statucie. Zakres faktycznie wykonywanej działalności gospodarczej, musi pozostawać w stosunku subsydiarności względem działalności celowej (statutowej). Do utworzenia fundacji, niezbędne jest dokonanie wpisu do rejestru fundacji prowadzonego przez Krajowy Rejestr Sądowy. Wniosek o dokonanie wpisu fundacji powinien złożyć fundator lub zarząd fundacji. Wniosek o wpis do rejestru powinien zawierać dokładne dane potrzebne do wypełnienia podstawowych danych rejestru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.01.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 a pomysły na nazwę też mogą być? Wpadła mi kiedyś taka do głowy: Fundacja Muratora "Budujemy Nadzieję" pomysł świetny ale......... jest już stowarzyszenie o tej nazwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.01.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 kurcze, a już się zżyłam z nazwą nie mam pomysłu, żeby było i optymistyczne i budowlane i że to dla ludzi pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 04.01.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Szkoda ,że już jest z taką nazwą ! Bo i nazwa i logo oddaje sedno naszej fundacji! No może nie będę orginalna , ale może nazwa "REALIZUJEMY NADZIEJE" i logo Carvera tak już skuteczniej w działaniu Naszej Forumowej Fundacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.01.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Kurczę, szkoda, że nazwa już "zajęta", nie warto mieć takiej samej, bo będą się myliły. Trzeba pomysleć nad czymś o podobnej wymowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 04.01.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Jeśli ktoś już używa takiej nazwy, to powinien ją zastrzec. Koszt nie wielki... z tego co pamiętam ok 700zł, jeśli tego nie zrobił musi się liczyć z tym, że ktoś inny może ją wykorzystać... Oczywiście nie jestem za tym, żeby komuś zrobić taki numer. Burza mózgów- wrzucajcie słowa kojarzące się z fundacją. Nie ważne w tym momencie jakie, mogą być całkiem kosmiczne. To nie podlega ocenie i śmiechy na bok. W burzy mózgów liczą się skojarzenia i pomysły. Potem robi się selekcję. dom, serce, nadzieja, dach, mur... coś z tego złożymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.01.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Budujmy z sercem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.01.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Jest Fundacja Sercem Budujmy - nie za blisko ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 04.01.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Na razie pomysły... Jak ktoś chce zawsze można wymyśloną nazwę wrzucić w google. Jak jest, to wyskoczy, jak nie ma- to można się zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.01.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Jest Fundacja Sercem Budujmy - nie za blisko ???? Przejmiemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.01.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Na razie pomysły... Jak ktoś chce zawsze można wymyśloną nazwę wrzucić w google. Jak jest, to wyskoczy, jak nie ma- to można się zastanawiać. albo w KRS http://www.krs-online.com.pl/?p=6&look=budujemy+nadziej%EA Przejmiemy! mówisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 04.01.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Malka nóż mi w serce wbiłaś No dobra to wymyślam dalej Ja piszę a Ty googluj Dom marzeń Dom spełnionych marzeń Budujemy razem Na poddaszu szczęścia Murowane serce (to ukłon w stronę carvera) i tak trochę z przymróżeniem oka "Murowana pomoc" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.01.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Malka nóż mi w serce wbiłaś wybacz ale mnie sie Twój pomysł podoba bardzo dlatego bym się w okół niego pokręciła..... Zbudujmy nadzieję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.01.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Eeee, ta Murowana Pomoc jest też śliczna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 06.01.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Pomoc na mur-beton.... Przegiąłem wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.01.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Nie przegiąłeś identyczny pomysł chodził mi po głowie Była kiedyś akcja na FM pod tą nazwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts