carver 07.01.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 No Miras zapuściłeś się, że aż strach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.01.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Carver uprawia Łopatologię Wyzszą. Nie dla lamerów;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 07.01.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 nie przeszkadzać bo ja tu nad logiem myślęA pozatym dzieci już ze mną nie chcą rozmawiać bo czuja się ważne. Ech kariere robią, byleby nie za wielką wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 07.01.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 No jak to jest wyższa łopatologia... To podstawy na najniższym poziomie. Zwyczajnie trzeba sobie wyobrazić, że to co piszemy naszym językiem jest wklejane jak leci. Żeby system obsługujący forum mógł coś z danym tekstem zrobić trzeba pisać po ichniemu. Większość magicznego języka zamyka się nawiasami kwadratowymi wszelkie są stosowane do zapisywania aktywnych linków (klikasz i otwiera stronę) Bez niewidocznego później url link będzie nieaktywny- http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210342-Fundacja-albo-Stowarzyszenie-Pomagaj%C4%85cych-Forumowicz%C3%B3w-dobry-pomys%C5%82 po zamknięciu go w nawiasy http:// http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210342-Fundacja-albo-Stowarzyszenie-Pomagaj%C4%85cych-Forumowicz%C3%B3w-dobry-pomys%C5%82 [/ url] link aktywny robi się z automatu niebieski. Oczywiście te url nikną bo są widoczne tylko dla systemu. Żeby nie straszyć linkiem kilometrowym, a mieć ładną nazwę (np. Fundacja Forum Muratora) do pierwszego nawiasu kwadratowego trzeba po url dodać znak = i wkleić link, zamknąć nawias wpisać rzeczoną nazwę i zakończyć drugim [/ url] tylko już z ukośnikiem. Podobnie wstawiacie fotki przy pomocy adres fotki [ /img] znów ukośnik w końcowym nawiasie. Proste prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 07.01.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 No Mirku nagana z upomnieniem i wpisaniem do akt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.01.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Carver, lubie Cię za te Twoją niezłomna wiarę w lamerów:) Ps. Wklejanie zdjęć to insza inszość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Ale kombinujecie drodzy Państwo najprościej skopiować link Fundacja Forum Muratora usuwając spacje przed ostatnim nawiasem kwadratowym z URL i pomiędzy pierwszym URL i znakiem = będzie taki jak w mojej stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 07.01.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Prosze o wymazanie nagany z akt sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.01.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Zostawcie już te linki...Ktoś statut tej fundacji będzie musiał napisać!Wściekle bym chciał wiedzieć CO poparłem!(bo uznałem, że, intuicjonalnie - cele szczytne!)Wrzucajcie CO miałaby ta fundacja robić.Bo jak brać po 10zł co miesiąc od wszystkich aby ktoś dostał milionik na zabawki - to to się nazywa "piramida"... Ja poddałem porady prawne FACHOWCA.Diabli wiedzą czy prawnik, do którego z ulicy wchodzimy da se radę z budowlanymi niuansami, jak on tylko spadki i rozwody i spadki i rozwody...Weźmie wszystko, bo żyć z czegoś trzeba, ale czy z sensem poradzi?Porady nie muszą (dla mnie) być gratisowe!Muszą być skuteczne i na temat. Są przypadki, gdzie forumowe "pospolite ruszenie" pozwoliło postawić na nogi to, co padło wyrokiem losu...Jestem za wszelką pomocą w takich przypadkach!Za koordynacją działań. CO JESZCZE? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 07.01.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Sprawdzam czy sie udalo. carver dzieki za dobre chęci. Moj mozg pewnych rzeczy po prostu nie ogarnia, np.matma, informatyka. I niestety juz tak zostanie. Dziewczyny dziekuje. Wasze opisy byly bardzo czytelne. Malka: kopiuj - wklej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.01.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Sprawy trudne to spory...Spór zwykle ma strony.Bywa, że dwie a bywa że więcej...Byłoby dobrze, gdyby taka fundacja ułatwiała dostęp potrzebującym stronom (wszystkim, równo) do ekspertów budowlanych.Murator ekspertów przecież zna, i to we wszystkich dziedzinach budowania. Ileż tu jest wpisów o słupie na środku planowanego domu, granicy papierowej i faktycznej, słusznych czy niesłusznych zastrzeżeniach do planu, projektu, wykonania...Porada eksperta pomogłaby podjąć decyzję, czy jest o co wojnę i z kim - robić!(W sensie technicznym - bo potem to prawnik!)Może tak?Murator w kółko przecież propaguje DOBRE budowanie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.01.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Owszem, ale w moim odczuciu fundacja powinna zajmowac się w piuewszym rzędzie tymi, których dotknął los. Choroba, pożar, wypadek, potrzeba doraźnej lub długofalowej pomocy tak materialnej, jak prawnej.I TYLKO wtedy pomoc prawna, np. jak w sprawie odszkodowania czy oszacowania szkód i możliwości ich naprawy, jak u Nelków. Jeśli ktoś normalnie sobie buduje dom, nie znajduje się w szczególnie trudnej sytuacji życiowej, to może sobie poradzić normalną drogą, czyli płatna porada prawna.Fundacja - dla potrzebujących.NAPRAWDĘ potrzebujących. Takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 07.01.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 DPS-u ja też tak rozumiem cel tej Fundacji, tak jak napisałaś, i wydaje mi się, że nie tylko ja. Przytoczony przykład słupa na środku działki nie jest żadnym nieszczęściem wobec chorób, kalectwa czy np. pożaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 No i znów Depeśka ma racje Fundacja dla potrzebujących w trudnej sytuacji życiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.01.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Też twierdzę, że gratis w przypadkach, jakie podajesz!Ale...Nawet fundacja z czegoś "żyć musi"...Dlaczego ma nie służyć godziwą POMOCĄ za przyzwoite stawki?Codziennie ktoś z "naszych" się "pali"?(Tfu! Apage satanas!!!)Fundacja od święta?BIEDNA fundacja do przekierowywania naszych paczek i datków? Bądźmy realistami."Jeśli ktoś...to może sobie poradzić normalną drogą, czyli płatna porada prawna...."Toż właśnie postuluję NORMALNĄ płatną POMOC (a nie wyzysk, bo pacjent jest pod przymusem - to da ile powiedzą, a że się nie zna to weźmie co dadzą!). Fundacja dla pomocy budującym - tak!Dla RATOWANIA naprawdę pokrzywdzonych przez kaprys losu? - TAK! TAK! TAK!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.01.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Ale jak to ugryźć prawnie?Fundacje chyba nie mogą swiadczyć usług?Pozyskuja pieniądze od sponsorów.Czy sie mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Fundacja może prowadzić działalność gospodarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 07.01.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 tym razem malka ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.01.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 "Fundacja może prowadzić działalność gospodarczą"I O TO mi chodzi!Niech ta fundacja nie będzie dobrą ciocią co rozdaje to, co jej podeślemy, bo długo nie pociągnie a i niewiele będzie mogła pomóc!(jak się pojawi za dużo potrzebujących - to spowszednieją i nie jest to MOJE zdanie a wyniki badań sporych grup społeczeństwa) "Fundacja dla potrzebujących w trudnej sytuacji życiowej. " Jeżeli podjęcie decyzji zadłużenia się na dziesięciolecia z powodu budowy o której często GÓWNO się wie (i nawet o tym się nie wie) nie jest pakowaniem się w sytuację trudną życiowo - podaj lepszy przykład! Chcę fundacji REALNIE działającej, dysponującej możliwościami namacalnymi!MOCNEJ fundacji!Zarabiać może.Jak zarobi - wydatniej pomoże temu, komu BARDZO wsparcia potrzeba!Wtedy przywróci wiarę w ludzi, chęć do życia - BO BĘDZIE W STANIE, nawet jakby to dotyczyło przypadków, których nie na jednej ręce, ale na rękach i nogach policzyć się nie da! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.01.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Wszystko można spieprzyć, co wiemy...Zróbmy to DOBRZE! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts