maroch 02.12.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Czy ma ktoś może zdjęcia z budowy domu ?Jestem ciekawy jak on wygląda w realu. Edytowane 2 Grudnia 2013 przez maroch błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronislawiusz 08.01.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Zdjeć nie posiadam ani jednego, ale jak tylko zrobię to wrzucę. - zmniejszyłem drzwi tarasowe w salonie na 1,8m ale drugi raz bym tego nie zrobił, Ja ja jestem przed zamówieniem okien i mam jeszcze możliwość ich pomniejszenia ale nie jestem przekonany. A ty dlaczego żałujesz decyzji o zmniejszeniu? Btw jaką macie wylewkę na dole a jaka na górze lub jaką planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek93 27.01.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Ja ja jestem przed zamówieniem okien i mam jeszcze możliwość ich pomniejszenia ale nie jestem przekonany. A ty dlaczego żałujesz decyzji o zmniejszeniu? Btw jaką macie wylewkę na dole a jaka na górze lub jaką planujecie? Nie to że żałuję decyzji o zmniejszeniu ale mogło by być większe ze wzgledu na to że by było po prostu widniej. ale i tak też jest dobrze Co to znaczy jaką wylewkę? Z miksokreta normalną cementową , nie zadną anhydrytową. Na dole styropian 12cm i ok 6cm wylewka, na poddaszu styropian 8cm i wylewka 6cm. Edytowane 27 Stycznia 2014 przez leszek93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dkgitara 13.02.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Mozna zobaczyc jakies zdjecia?tez na wiosne z tym projektem startujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nalow 17.02.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Zdjeć nie posiadam ani jednego, ale jak tylko zrobię to wrzucę. Co zmieniłem. - garaż zrobiłem dwustanowiskowy - dodałem okno w łazience na dole - dodałem okno na klatce schodowej - dodałem okna w dachu w dwóch pokojach mniejszych - zostawiłem jedno okno dachowe w sypialni, i w tym miejscu gdzie jest to okno zrobiłem dodatkową garderobę - dodałem ścianę oddzielającą kuchnię od przedpokoju, o szerokosci klatki schodowej, i na tej ścianie w kuchni bedą dodatkowe szafki - zmniejszyłem drzwi tarasowe w salonie na 1,8m ale drughi raz bym tego nie zrobił, Co bym zmienił ale niestety juz za pozno - budowałbym dom przy migdałowej 2 ten przy kolorowej jest duży, albo budowałbym zupełnie inny projekt bez tego nieszczesnego tarasu nad garazem - zmieniłbym okna w mniejszych pokojach na takie nie do samej podłogi i tam bym dal grzejniki pod nimi bo pokoje te by były bardziej ustawne, a i tak dołozyłem okna w dachu wiec jest widno. - przesunąłbym ścianę pomiędzy małym pokojem a łazienką tak aby ta ściana w łazience była bez skosu, przez co byłaby bardziej ustawna - dołożyłbym okno w garażu i pralni - okno które zrobiłem na klatce schodowej zrobiłbym na całej szerokosci klatki schodowej, byłoby ładniej Wiecej nie pamietam, jak sobie przypomnę to dodam Witam, my kupiliśmy wprawdzie inny projekt, ale też z galerii domów, który w dużym stopniu bazuje na podobnych rozwiązaniach. A że nikt nie budował według naszego projektu pozwoliłam sobie podpiąć się pod wasz wątek. Nasz projekt to dom przy alabastrowej 11. Przeczytawszy Pana wypowiedz trochę się przeraziłam. Dlaczego taras nad garażem to taki niewypał?? Czy to kwestia zaprojektowania, wykonania? Ciekawa jestem też tego jak wygląda to długie wąskie okno w kuchni. Cały czas się bije z myślami czy nie będzie ono zbyt wąskie. No i na jakiej wysokości go umieścić. W waszym projekcie jest chyba na wysokości 140 cm, u nas zaraz nad blatem, coś ponad 90 cm (projekt jest u architekta). Obawiam, się czy osoby powyżej 170 cm, nie będą musiały się schylać, by przez nie wyglądnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 18.02.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Co bym zmienił ale niestety juz za pozno - budowałbym dom przy migdałowej 2 ten przy kolorowej jest duży, albo budowałbym zupełnie inny projekt bez tego nieszczesnego tarasu nad garazem Witaj, Jak dla mnie (notabene nie mówię tego specjalnie) ten garaż z funkcją tarasu to zbytek "luksusu" i potencjalne, kosztowne problemy na przyszłość. Ale może się nie znam... Powodzenia i nie trać zapału! Edytowane 18 Lutego 2014 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelarak 20.03.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Witam . Może na tym forum uzyskamy wraz z mężem jakąś informację odnośnie kosztów budowy. Informacji próbujemy zasięgnąć na forum pana inwestorbb, ale pan najzwyczajniej w świecie nas olewa.No więc wracając do tematu... planujemy zakupić projekt domu przy migdałowej, prawie inentyczny jak dom przy kolorowej. Jednak z uwagi na to, iż gotówkę na rozpoczęcie budowy uzyskamy dopiero po sprzedaży naszego mieskania chcemy się dowiedzieć czy finanse pozwolą nam na budowę.Wiem, że kwota wystawienia takiego domu jest zalezna od wielu rzeczy między innymi od materiałów. Jednak dzięki państwa pomocy moglibyśmy wtępnie oszacować srednią kosztów budowy domu w stanie surowym zamkniętym z uwzględnieniem kosztów robocizny, przyłącza kanalizacji i prądu.Nie chcemy, żeby się okazało, że porwaliśmy się z motyką na słońce dlatego bardzo zalezy nam na takiej informacji.Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelarak 20.03.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelarak 20.03.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Pisząc, że dom przy kolorowej jest prawie identyczny jak ten przy migdałowej nie zaznaczyłam, że przy migdałowej jest mniejszy 89 m2 i domu o takiej powierzchni dotyczy nasze zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 02.04.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam . Może na tym forum uzyskamy wraz z mężem jakąś informację odnośnie kosztów budowy. Informacji próbujemy zasięgnąć na forum pana inwestorbb, ale pan najzwyczajniej w świecie nas olewa. Naprawiam błąd i szczegóły wysłałem na PRV. Pisząc, że dom przy kolorowej jest prawie identyczny jak ten przy migdałowej nie zaznaczyłam, że przy migdałowej jest mniejszy 89 m2 i domu o takiej powierzchni dotyczy nasze zapytanie. Pozwolę sobie dodać, że 89 m2 to powierzchnia użytkowa, ale wybudowanie nie użytkowej też kosztuje Wiem, że kwota wystawienia takiego domu jest zalezna od wielu rzeczy między innymi od materiałów. Jednak dzięki państwa pomocy moglibyśmy wtępnie oszacować srednią kosztów budowy domu w stanie surowym zamkniętym z uwzględnieniem kosztów robocizny, przyłącza kanalizacji i prądu. Koszty doprowadzenia mediów są zależne od umiejscowienia budynku i jego odległości od mediów. Dlatego każdy przypadek należy traktować indywidualnie. Np. to, że kanalizacja jest w ulicy i odległości 8 m od planowanego budynku nie oznacza, że będzie tanio .... jeśli trzeba będzie zrobić na własny koszt długi sięgacz na drugą stronę, nie daj boże studzienkę w drodze asfaltowej czy nie będzie możliwości techniczno/przepustowych do nowych przyłączeń etc. Dla jednego satysfakcjonującym będzie prosta instalacja elektryczna, a dla drugiego opcja na full wypasie z TV, internetem, alarmem, sterowaniem rolet w każdym pokoju etc. Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jazii 09.04.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Witam.Śledzę na bieżąco to forum, ponieważ już dawno mamy z mężem ochotę na projekt domu przy kolorowej.Niestety ciągle brak finansów:) ale mam już decyzję o warunkach zabudowy, jestem po rozmowie z projektantem i muszę kupić projekt.Niby jesteśmy zdecydowani na ten, ale strasznie jestem ciekawa jak ten domek wygląda w realu.Czy jest możliwe aby ktoś z Państwa przesłał mi, jeśli oczywiście jest w posiadaniu, jakieś zdjęcia domu po wybudowaniu.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 27.07.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 witam, my budujemy dom przy migdałowej - to mniejsza wersja przy kolorowej. Relację można śledzić w naszym dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dkgitara 03.09.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Mam zdjecie ale nie wiem jak je dodac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dkgitara 09.11.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 My wlasnie skonczylismy surowy stan. Witam Ponieważ nie spotkałem się z wątkiem na temat tego projektu, a jestem zainteresowany a nawet zdecydowany na budowę domu wg tego projektu, zakładam więc wątek w którym wszyscy zainteresowani "domem przy kolorowej" będą mogli wyrażać swoje opinie, uwagi. Moje 3 grosze: Posiadam dość wąską działkę tj. 17m więc ten projekt idealnie pasuje do moich możliwości. Zastanawiam się nad poszerzeniem garażu w lewą stronę o ok 2m tak by stał się dwustanowiskowy (szerokość działki pozwala mi na taki ruch). Dodatkowo myślę również nad dołożeniem małego okienka na klatce schodowej (takiego jak w kuchni, czy łazience na górze). Ciekaw jestem czy ktoś jeszcze jest zainteresowany budową wg tego projektu, zapraszam do dyskusji. Link do projektu: http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-kolorowej.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dommaj 07.02.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Witam, my początkowo bazowaliśmy na projekcie dom przy kolorowej. Finalnie po zmianach powstał nieco inny domek, ale prześle rzuty może kogoś zainspirują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jazii 30.07.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Długo nosiliśmy się z zamiarem rozpoczęcia budowy, aż w końcu uzyskaliśmy pozwolenie. Nadal bardzo ciężko znaleźć zdjęcia tego ukończonego projektu. Czy ktoś z Państwa mieszka już w domu projektu Dom przy Kolorowej?. Będę wdzięczna za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka.jak 07.08.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam.My tez jestesmy zainteresowani budowa domu przy kolorowej. jesli ktos ma jakies zdjecia to bardzo prosze o zamieszczenie . Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez agnieszka.jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikawnuk80 15.03.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Polecam wejść na stronę extradom i tam są zdjęcia tego projektu już skończonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts