mrxaoo 18.12.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Witam, powiedzcie mi, czy warto dokupywać do okien fakro te ich fabryczne zestawy izolacyjne, paroszczelne? Czy może porządny dekarz robiący dach i montujący te okna zrobi tą samą robotę równie dobrze? koszt - 160-180 pln - niby nie duży, ale mnożąc przez liczbę okien, dodając konieczny kołnierz, to robi się połowa ceny okien... Warto? Koniecznie? Zbędny gadżet?pomocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 19.12.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 myślę, że w temacie okien dachowych najlepiej pytać na wątku o dachach.To Dekarze trudnią się montażem tego typu konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 19.12.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witam Charile dobrze mówi .... jednak moje osobiste zdanie zarówno o zestawie Fakro jak i Roto (tam to się blok WD nazywa) są bardzo dobrym rozwiązaniem - WYMUSZAJĄ wykonanie na dekarzu prawidłowego montażu okna. Oczywiście koszty wykonania montażu bez tych elementów będzie mniejszy ale ..... Jeżeli dodatkowy koszt to dla Ciebie nie problem - bierz TO. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sqeez 19.12.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 bierz bierz.. troche sie zgapiles.. bo byla oferta zdaje sie do 15 listopada.. przy zakupie okien (pewnych modeli nie pamietam ktorych) dawali taki zestaw za 1zl plus vat nie omieszkalem kupic okien ciut wczesniej zawsze to stokilkadziesiat zloty przy oknie w kieseni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 20.12.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 W przypadku fakro według mnie to wygląda gorzej niż źle! To jak kudły kota brzydko mówiąc. Mój dekarz powiedział ze nie warto tego nawet zakładać i pokazał mi system veluxa i dopiero taki mi zamontował. Ja nie polecam. Kupiłem i nie założyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 20.12.2012 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Dzięki za podpowiedzi, do mnie chyba przemówiła wersja ROTO i jego kołnierz WD. Będę się na to decydował. A co do promocji fakro - to tak, była, widziałem, ale była zdaje się do wysokich modeli, a ja biorę raczej low-cost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 30.04.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Witam, Zestaw izolacyjny XDP wyposażony jest w bloki z wełny owczej, które dają możliwość lepszego docieplenia wokół okna niż np.: gotowe elementy stalowo-gąbkowe, które posiadają określoną grubość. Docieplenie z wełny owczej dzięki swojej sprężystości i elastyczności dostosowuje się do szczelin w których jest montowane. Dostarczane przez naszą firmę wraz z kołnierzem XDP paski z ekologicznej wełny owczej o wymiarach 70x50mm i 150x50mm oraz warkocz z wełny o przekroju ~ Ø50mm, pozwalają w każdych warunkach dobrze wykończyć izolację termiczną miedzy oknem a krokwiami, kontrłatami i łatami. Rzadko się zdarza na budowie, że odstęp między oknem a krokwią dokładnie odpowiada grubości ramy. Dodatkowo stosując systemowe rozwiązania mamy zapewnioną gwarancję producenta. W przeciwnym razie gwarancja pozostaje w kwestii wykonawcy. Z poważaniemKonsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 06.11.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Kupilam najtansze okna FAKRO (te bez dodatjowej uszczelki). Dokupilam uszczelke. ALE NIE OSZCZEDZALAM na XDP, Dekarze wniebowzieci (do tej pory sami formowali membrane na ksztalt kolnierza a tu systemowe rozwiazanie). Ja pewna ze porzadnie zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 09.11.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Kupilam najtansze okna FAKRO (te bez dodatjowej uszczelki). Dokupilam uszczelke. ALE NIE OSZCZEDZALAM na XDP, Dekarze wniebowzieci (do tej pory sami formowali membrane na ksztalt kolnierza a tu systemowe rozwiazanie). Ja pewna ze porzadnie zamontowane Witam, W każdej branży rozwiązania systemowe są najlepsze bo sprawdzone pod każdym względem. Zadowolony Klient i Wykonawca to najlepsze potwierdzenie tego faktu. Pozdrawiam serdecznie Konsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 21.02.2016 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Witam ,Podepnę się pod temacik z moim pytaniem.Zamierzam zakupić do okien pakiet XDK, to o ile dobrze zrozumiałem połączenie dwóch pakietów XDP + XDS bo wg literatury forum warto .Moje pytanie to czy jeżeli będę miał wykonane "lane skosy" czy wtedy ten pakiet będzie miał zastosowanie czy będę mósiał coś we własnym zakresie na placu budowy wykombinowć z zaizolowaniem takiego okna.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 22.02.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Witam , Podepnę się pod temacik z moim pytaniem. Zamierzam zakupić do okien pakiet XDK, to o ile dobrze zrozumiałem połączenie dwóch pakietów XDP + XDS bo wg literatury forum warto . Moje pytanie to czy jeżeli będę miał wykonane "lane skosy" czy wtedy ten pakiet będzie miał zastosowanie czy będę mósiał coś we własnym zakresie na placu budowy wykombinowć z zaizolowaniem takiego okna. pozdrawiam Witam, W podanej konstrukcji również polecamy wykorzstać nasz systemowy zestaw izolacyjny. Produkt ten pozwoli na wykonanie odpowiedniej izolacji okna dachowego praktycznie w każdym wykonaniu.. W przypadku zaizolowania całej wnęki okiennej koniecze będzie wykorzystnie dodatkowych elementów. Jeżeli jest Pan zainteresowany prosze o podanie adresu e-mail - mogę przesłać przykładowy schemat rozwiązania Pozdrawiam Konsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 01.03.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Witam,e-mail wysłany na priv. z niecierpliwością czekam na poradypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 01.03.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Witam, Niestety na mojej skrzynce nie mam Pana adresu e-mail. Proszę o ponowne przesłanie. Na forum mogę zamieścić tylko plik w formacie grficznym np. jpg - poniżej przesyłam wycinek W formacie pdf plik będzie bardziej czytelny Pozdrawiam serdecznie Konsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 03.03.2016 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Witam Wiadomość wysłałem przez "wyślij wiadomość" więc jeżeli nie dotarła proszę o e-mail na który ponownie wyśle moje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 04.03.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Witam, Proszę o przesłanie zapytania na adres [email protected] lub prosze podać swój adres e-mail Odbiorę wiadomość i prześlę plik w formacie pdf Pozdrawiam serdecznieKonsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 05.03.2016 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Witam,Bardzo proszę o przesłanie skanów na adres.[email protected]pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 07.03.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam, Bardzo proszę o przesłanie skanów na adres. [email protected] pozdrawiam Witam serdecznie, Wiadomość została przesłana pod wskazany adres. Pozdrawiam Konsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts