Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie zamawiać dachówkę ? kupno w necie a uszkodzenia w transporcie

plusultra

Recommended Posts

Witam,

Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Gdzie zamawialiście dachówkę? W lokalnej hurtowni czy przez internet? Chciałabym kupić dachówkę dobrej jakości jak najkorzystniej, myślę o firmie Creaton, ale czy zamówiona w necie nie dojedzie do mnie potrzaskana?

Jakie są Wasze doświadczenia?

witaj, wlasnie powoli koncze krycie dachu wlasnie creatonem karpiowka, Tez sie zastanawialem nad zakupem przez net, ale wybralem lokalny sklad, gdzie cena byla dosc konkurencyjna. Creaton wysyla dachowki normalnymi samochodami, wiec musisz miec mozliwosc rozladunku, zostana palety do wymiany, zaesze czegos brakuje w ostatniej chwili, dachowek crton ma kilkaset modeli (liczac farby) wiec nigdy nie ma od reki.

Ja uwazam ze dobrze iz nie zakupilem przez neta. Moze co moglem zrobic to troche np. podstawawa namiejscu a dodatki szukac najtansze, alemusisz miec to dobrze wymierzone i policzone.

Dzięki brylekpl :) Właśnie tak sobie to wymyślałam ostatnio: podstawowa lokalnie, a dodatki tam gdzie najkorzystniej. Na dodatkach największa marża i tu można coś ugrać ponoć. Ponadto, transport dachówki jest drogi... a ja mam mały dach (100 m kw) więc będę szukać w okolicy, gdzie transport gratis;) pozdrowienia:)

Weź dobrego dekarz / dobry skład i niczego nie braknie.

Ceny najtańsze z netu na dachówkę wynegocjowałem z odległym składem (100 km), dekarz ze składem skonsultowali ilości i za 7 dni na budowie miałem komplet (najtańszy jaki mogłem znaleźć ) na dach.

Zostało 5 dachówek skrajnych, 15 podstawowych, brakło 1 arkusza blachy.

Podstawa to odpowiednia umowa.

1. Brak zaliczki (gotówka po 2 dniach od dostarczenia dachówki)

2. Obowiązek przysłania przez skład na jego koszt brakujących elementów dachy (jeśli zostały źle obliczone)

3. Obowiązek odebrania przez skład nadwyżki (jeśli zostały źle obliczone).

Ze składu jestem zadowolony miejscowość Łuków k/ Siedlec, z dekarza jestem zadowolony z Ostrołęki. Budowa Radzymin k/Warszawy.

Przy robieniu dachu na śmietnik ta sama ekipa, ten sam skład (zostało 10 dachówek podstawowych)

• 2 years później...