Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rolety - problem z uwzględnieniem w budowie

Recommended Posts

a jak masz jakąś kasę do wydania, to dla spokoju sumienia zalóż sobie monitoring zewnętrzny, system kamerek i podpięcie pod firmę. Tylko że takie oprzyrządowanie od razu nasuwa myśl - co oni tam chronią???? Zabezpieczy przed żulem a może skusić profesjonalistę ;)

Teraz bardzo dużo domów ma monitoring,a profesjonalista to wydaje mi się musi wiedzieć po co wchodzi.Same kamerki jako wskazówka nie wystarczą.

Jak ktoś ma rzeczywiście co chronić to lepiej nie liczyć że pod latarnią najciemniej i wykorzystać wszystkie dostępne środki adekwatne oczywiście do chronionego majątku.Tak jak u mnie np adekwatnie do posiadanego majątku wartego wyniesienia (i możliwego do zabrania w ręce)wystarczy jako zabezpieczenie zamek yeti :lol2: szkoda by było jakby mi ktoś rozwalił porządne okno z kosmicznym okuciem żeby zabrać tv za tysiaka :D dla mnie zupełnie nieopłacalne :lol2:

Yo ja wam teraz powiem jak było u mnie ,montowałem sobie kamery dosyć wysoko więc z drabiny 3 elementowej ,wsio pięknie ładnie podniecony nową zabawką odrazu do domu ehhhh monitoring jak ta lala .

wieczorem przypomniało mi się że zapomniałem schować drabinę do garażu ,myślę pierdzielę mam MONITORING więc została oparta pod kamerą.Rano idę dostroić ostrość w kamerkach a tu Ku........ ani drabiny ani kamery. :D:D:D

A teraz napiszę dlaczego montowałem kamery :)

Zafundowałem sobie rolety zewnętrzne pięknie ładnie cacy samo się wsio zamyka o zachodzie słońca itd.

Ale pewnego ranka po otwarciu rolet doznałem szoku ,Dwa samochody okradzione i garaż wyczyszczony z narzędzi i to wszystko na swoim podwórku

Edytowane przez sikorb

....

: szkoda by było jakby mi ktoś rozwalił porządne okno z kosmicznym okuciem żeby zabrać tv za tysiaka :D dla mnie zupełnie nieopłacalne :lol2:

Jak nieopłacalne - skoro masz ubezpieczoną nieruchomość to ubezpieczyciel po próbie włamania POWINIEN zwrócić pieniądze za nowe okno jeśli było zniszczone przy próbie wejścia. Podstawą jest FV.

mam MONITORING więc została oparta pod kamerą.Rano idę dostroić ostrość w kamerkach a tu Ku........ ani drabiny ani kamery. :D:D:D

ale ci choć podobizna złodzieja nagrana została czy nie zdążyłeś podpiąć????