Łukasz789 19.12.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witam mam pytanie. Sąsiad wybudował swój dom za blisko granicy działki to jest zachowując odległość 2-2,5m zamiast 4 .Czy powiedzmy po roku można teraz oddać gdzieś sprawę ? Czy jest szansa na walkę w takiej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 19.12.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Zgłosić do powiatowego inspektora nadzoru budowlanego. Przyjadą na kontrolę i każą rozebrać. Jak nie rozbierze, dostanie karę finansową. No chyba że tak było w projekcie i takie było pozwolenie na budowę (w co wątpię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 28.12.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Z oknami , są one na parterze, a na poddaszu są , ale w dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 28.12.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 (edytowane) No to współczuję sąsiadowi. Ma problem. OGROMNY !!!!! Edytowane 28 Grudnia 2012 przez sSiwy12 odpadam po wpisie poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 28.12.2012 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Na mojej stoi już dom ( jest to dom rodziców) , sprawa ruszyła po tym jak przyszedł do nas zaprzyjaźniony architekt i nam to powiedział. Problem jest taki ,że w domu od strony tego domu jest okropnie ciemno. Ojciec nie słuchał ( widać to przecież gołym okiem) nas po sam powiększa dom i nie chciał problemów. Mogliśmy go wcieśniej załatwić bo budowę rozpoczął za wcześnie o kilka tygodni w toku prowadzonych pozowlen. Ale teraz okazało się ,ze jednak jaki ojciec taki syn ( z ojcem obecnego właściciela walczymy już 20 lat) .Jednak okazało się ,ze jak tylko skończył swój wystosował na nas kilka nowych i zaczął wszystko torpedować. Pytanie mam dwa , pierwsze ile mogę jeszcze pozwlekać z donosem , nie wiem czy dom odebrany czy nie. Dwa ( wiem ,ze chamstwo , ale to on zaczął ) Idzie z tego wyrwać konkretną kasę I na koniec coś co może chyba popsuć wszystko mój ojciec również się przybliżył , ale ma na to pozwolenie i wszelkie zgody i papiery ( my nasz dom wybudowaliśmy 20 lat temu) on bez tego może zrobić coś takiego? My przybliżyliśmy się o max. 50cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smooth 29.12.2012 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Pytanie mam dwa , pierwsze ile mogę jeszcze pozwlekać z donosem , nie wiem czy dom odebrany czy nie. Dwa ( wiem ,ze chamstwo , ale to on zaczął ) Idzie z tego wyrwać konkretną kasę I na koniec coś co może chyba popsuć wszystko mój ojciec również się przybliżył , ale ma na to pozwolenie i wszelkie zgody i papiery ( my nasz dom wybudowaliśmy 20 lat temu) on bez tego może zrobić coś takiego? My przybliżyliśmy się o max. 50cm . przybliżyliście się o 50 cm, czyli ile teraz ściana jest oddalona od granicy działki? Do nadzoru można zgłosić sprawę w każdej chwili, będzie kontrola i w razie uchybień kara. Zanim będziesz donosił na kogoś, upewnij się, że sam masz wszystko w porządku w prawie budowlanym jest dokładnie określone jakie odległości mogą być od granicy działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 29.12.2012 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 ale nam sąsiad wstrzymał budowę i kazał sobie zapłacić słoną kwotę.a potem podpisał ,że się zgadza i odblokowali budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 03.01.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 03.01.2013 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Dokładnie ..., tyle ,że chcielibyśmy odczekać jeszcze parę miesięcy , aby zakończyła się sprawa naszej rozbudowy( w innym kierunku) i dopiero wtedy walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts