JERZY0 19.12.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witam . Z powodu wielu sposobów i producentów nie wiem co wybrać na Co i wodę. Myślę o pex-ie i PP.Tylko jakiej firmy rurki , jakiej rozdzielacze , zaworki . żeby nie kosztowały majątku , ale nie rozpadły się po paru miesiącach .Będzie też trochę podłogówki. Teraz grzejniki aluminium czy stalowe , podłączenie dolne czy boczne.Liczę na sprawdzone podpowiedzi.WSZYSTKIM FORUMOWICZOM ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT , ORAZ NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.12.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 moja sprawdzona na dwóch domach opcja to: PP na wodę (kan-therm, wavin), rozdzielacze i szafki kan-therm, zawory w instalacji Armatura z dławikiem, osprzęt w kotłowni esbe, afriso, frisko, termovar, pex wavina, i żadnych grzejników tylko podłogówka po całości ( i tak też Ci odradzam pchanie sie w grzejniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 19.12.2012 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Co do podłogowki to sie zgadzam w 100%. Natomiast osprzet nie najtanszy i nie z marketu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniulaw 20.12.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 a dlaczego??? Ile macie podłogówke? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 21.12.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 a dlaczego??? Ile macie podłogówke? Pozdrawiam. pod względem ekonomicznym w użytkowaniu 100% podłogówka to najlepsze rozwiązanie; pod względem komfortu hmm - opinie podzielone - u siebie grzejniki mam tylko w sypialniach + dodatkowo w łazienkach drabinki dodatkowo z grzałkami.... po kilku godzinach jeden z gości (50+ ) odczuwa dyskomfort, po parunastu obrzęk nóg - może rzeczywiście dobrze jest w domu mieć jakiś azyl dla takich dolegliwości....puki człowiek młody to nic nie doskwiera ... pozdrawiam (temp podłogi 23-25 stopni, budynek solidnie zaizolowany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.12.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 moja sprawdzona na dwóch domach opcja to: PP na wodę (kan-therm, wavin), rozdzielacze i szafki kan-therm, zawory w instalacji Armatura z dławikiem, osprzęt w kotłowni esbe, afriso, frisko, termovar, pex wavina, i żadnych grzejników tylko podłogówka po całości ( i tak też Ci odradzam pchanie sie w grzejniki) Niech no tylko Bogusław tu wpadnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.12.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 nie wywołuj wilka z lasu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 23.12.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 pod względem ekonomicznym w użytkowaniu 100% podłogówka to najlepsze rozwiązanie; pod względem komfortu hmm - opinie podzielone - u siebie grzejniki mam tylko w sypialniach + dodatkowo w łazienkach drabinki dodatkowo z grzałkami.... po kilku godzinach jeden z gości (50+ ) odczuwa dyskomfort, po parunastu obrzęk nóg - może rzeczywiście dobrze jest w domu mieć jakiś azyl dla takich dolegliwości....puki człowiek młody to nic nie doskwiera ... pozdrawiam (temp podłogi 23-25 stopni, budynek solidnie zaizolowany) To ten 1 z gosci sobie cos mocno wmawia. Jak mozna reagowac na temp. 25 stopni podlogi ? Rozumiem, ze latem na zewnatrze nie wychodzi, jak tam chodnik czy ziemia ma 40 stopni ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 23.12.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 . po kilku godzinach jeden z gości (50+ ) odczuwa dyskomfort, po parunastu obrzęk nóg Chyba każdy reaguje inaczej, ale jestem zdania, ze ten gość jakiś przewrażliwiony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.12.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Niech no tylko Bogusław tu wpadnie... Będzie haja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 30.12.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 mam w domu system mieszany: podłogówkę tam gdzie są kafelki i ścienne w pozostałych pomieszczeniach. (ta sama rurka rzucona na ścianę i zatynkowana).żadnych grzejników.Ścienne bije na głowę podłogówkę. weźcie to pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 30.12.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Korzystasz już z tego ściennego? Chciałam założyć,ale byłam w dwóch domach i ściany "okopcone" kurzem jak przez grzejniki które nie mają osłon parapetowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.12.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Korzystasz już z tego ściennego? Chciałam założyć,ale byłam w dwóch domach i ściany "okopcone" kurzem jak przez grzejniki które nie mają osłon parapetowych Nie wiem co oni tam z tymi ścianami robią, bo u nas (trzecia zima) ściana z rurkami niczym się nie różni od tej bez. PS. Ścienne mamy w sypialniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.12.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 po kilku godzinach jeden z gości (50+ ) odczuwa dyskomfort, po parunastu obrzęk nóg Jak się kilka godzin siedzi na tyłku - a w gościach przeważnie tak bywa, to nie trzeba żadnej podłogówki, żeby się obrzęki na nogach pojawiły. Nie rusza gość nogami, to i krążenie wszystkich płynów w nogach zostaje zaburzone. Siedząc gdzieś kilka godzin w kawałku też przebieram nogami pod stołem, bo mam dyskomfort od nieruszania nimi, a latać komuś po domu zwyczajnie nie wypada. Jakoś u siebie w domu moje nogi dyskomfortu nie odczuwają, choć zdecydowana większość domu w podłogówce (w ściennym tylko śpię), ale też nigdy nie siedzę kilka godzin w jednej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 30.12.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Korzystasz już z tego ściennego? Chciałam założyć,ale byłam w dwóch domach i ściany "okopcone" kurzem jak przez grzejniki które nie mają osłon parapetowych korzystam, zakurzenia nie widzę, choć dopiero druga zima. ale od czego ma być to zakurzenie, kiedy ściana osiąga raptem 23-24 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirgo 30.12.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Podłogówki to obecnie najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniulaw 21.02.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 yhym, no muszę jeszcze zgłebić temat, ale dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts