jacematy 19.12.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witam Mam działkę ok. 6000 m2 z czego większość stanowi las, grunty orne, łąki.Odrolnione - tam gdzie dom i dojazdy ok. 700 m2 - podstawa do podatku od nieruchomości.Przyszło do zapłacenia opłaty adiacenckiej, liczonej od wzrostu wartości gruntu o powierzchni ok. 1500 m2.Dla działki mam UWZ na ok 3000 m2 powierzchni. Jakie są podstawy klasyfikacji gruntu do wyceny pod opłatę adiacencką:część odrolniona czy z UWZ?Cieszyć się że wzięli tylko 1500 m2, czy kłócić się o 700? Samej wyceny nie kwestionuję, bo nie jest przesadzona.Opłata dotyczy budowy drogi, nie podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 20.12.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 a to 1500m2 to co to jest? jesli droga została doprowadzona do całej nieruchomości to wzrost wartości dotyczy w sumie całosci ale nie wiem co to jest to 1500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts