Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyłączniki nadprądowe w mieszkaniu z instalacją aluminiiową

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i znów się czepiasz dla samego czepiania?

Taki rysunek zapewne znasz?

http://obrazki.elektroda.net/40_1221758821.jpg

I co tam pisze z lewej strony? Z lewej strony litery B? Umie czytac?

A co pisze na lewo od litery C? Dochodzi? Gdzie ta zwłoka? Gdzie masz w mieszkaniu te obciążenia indukcyjne i pojemnościowe?

A "wyżej" na osi prądu oznacza u Ciebie dluższy czas? To już nie tylko elektrotechnika alternatywna, ale i matematyka też?

Rozwijasz się...

Jak zabezpieczenie C zareaguje po pięciu sekundach, to dla Ciebie jest fajnie, prawda? A jak nie zareaguje wcale, bo impedancja pętli zwarcia jest taka, że prad zwarciowy tylko 4,5 raza przekroczy In ? To co wtedy, fajnie Ci będzie, że ty przecież wyjaśniałeś tylko teoretycznie? A ludzi którzy stracą życie na swoim sumieniu nie liczysz?

Masz zabawę, Adminie, tylko zachowujesz się jak przedszkolak.

Nie chce mi się nawet z Tobą gadać.

Edytowane przez wykrot

Wróć do początku wątku, przeczytaj na spokojnie, a nie jedynie wybiórczo, w szczególności pod kątem tego, czy namawiałem kogokolwiek na zabezpieczenia typu C w tym konkretnym przypadku, czy tez może jest to kolejny już w tej dyskusji twój wymysł, jeśli ci będzie dobrze szło, to może nie zapieniwszy się przedwcześnie dojdziesz i do zdania, w którym było, dlaczego "wyżej w osi prądu oznacza według mnie dłuższy czas". Czytanie całych wypowiedzi adwersarzy to naprawdę jest dobry zwyczaj, przyda się i przy podpisywaniu umów w dorosłym życiu.

A "adminem" sobie z łaski swojej twarzy nie wycieraj, bo ta funkcja nie ma żadnego związku z niniejszą dyskusją. Jeśli zaczniesz na forum spamować bądź komuś ubliżać, wtedy porozmawiam (ja bądź ktoś inny) z tobą jako administrator. W pozostałych przypadkach jestem normalnym forumowiczem i moja dodatkowa funkcja naprawdę nie musi cię aż tak kłuć w oczy.

J.