Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bezprzewodowe połączenie alarmu garażowego z mieszkaniem

Recommended Posts

Zwracam się z zapytaniem do fachowców jak połączyć bezprzewodowo alarm w domu z garażem oddalonym o 30 metrów (nie mam możliwości położenia przewodów).

Chciałbym stworzyć system alarmowy, by mieć możliwość podglądu w mieszkaniu czy mam zamkniętą bramę garażową oraz stan alarmu na ten obiekt oraz mieć możliwość z garażu załączania i wyłączania czuwania mieszkania.

Jakie elementy (moduły) muszę zakupić?

Jeśli masz Integrę, to czujniki bezprzewodowe i moduł bezprzewodowy.

Jeśli nie masz, to zasilacz i radiolinie ELMES-A

http://www.elmes.pl/

Dziękuję za szybką odpowiedź

Czyli do centrali Integry (założonej w mieszkaniu) wystarczy jak dokupię ACU-100 (zainstalowany w garażu) i do tego modułu podłączyć manipulator z czujkami. Czy dobrze rozumiem?

Dziękuję za szybką odpowiedź

Czyli do centrali Integry (założonej w mieszkaniu) wystarczy jak dokupię ACU-100 (zainstalowany w garażu) i do tego modułu podłączyć manipulator z czujkami. Czy dobrze rozumiem?

NIE.

ACU podłączasz pod centrale.

Najlepiej jak najbliżej garażu

Czujki bezprzewodowe montujesz w garażu

NIE.

ACU podłączasz pod centrale.

Najlepiej jak najbliżej garażu

Czujki bezprzewodowe montujesz w garażu

Dzięki za szybką odpowiedź

Centralę chcę kupić Satela INTEGRA 128-WRL mam problem jak mam podłączyć manipulator w garażu i do czego (jakiego modułu potrzebuję), by móc sterować z garażu włączaniem i wyłączaniem mieszkania i odwrotnie oraz chciałbym mieć kontrolę na manipulatorze w postaci świecącej diody czy mam zamkniętą bramę. Czy da się to jakoś zrobić?