pitosik 20.12.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Zwracam się z zapytaniem do fachowców jak połączyć bezprzewodowo alarm w domu z garażem oddalonym o 30 metrów (nie mam możliwości położenia przewodów).Chciałbym stworzyć system alarmowy, by mieć możliwość podglądu w mieszkaniu czy mam zamkniętą bramę garażową oraz stan alarmu na ten obiekt oraz mieć możliwość z garażu załączania i wyłączania czuwania mieszkania. Jakie elementy (moduły) muszę zakupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 20.12.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Jeśli masz Integrę, to czujniki bezprzewodowe i moduł bezprzewodowy.Jeśli nie masz, to zasilacz i radiolinie ELMES-Ahttp://www.elmes.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitosik 21.12.2012 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Jeśli masz Integrę, to czujniki bezprzewodowe i moduł bezprzewodowy. Jeśli nie masz, to zasilacz i radiolinie ELMES-A http://www.elmes.pl/ Dziękuję za szybką odpowiedź Czyli do centrali Integry (założonej w mieszkaniu) wystarczy jak dokupię ACU-100 (zainstalowany w garażu) i do tego modułu podłączyć manipulator z czujkami. Czy dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 21.12.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Dziękuję za szybką odpowiedź Czyli do centrali Integry (założonej w mieszkaniu) wystarczy jak dokupię ACU-100 (zainstalowany w garażu) i do tego modułu podłączyć manipulator z czujkami. Czy dobrze rozumiem? NIE. ACU podłączasz pod centrale. Najlepiej jak najbliżej garażu Czujki bezprzewodowe montujesz w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitosik 22.12.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 NIE. ACU podłączasz pod centrale. Najlepiej jak najbliżej garażu Czujki bezprzewodowe montujesz w garażu Dzięki za szybką odpowiedź Centralę chcę kupić Satela INTEGRA 128-WRL mam problem jak mam podłączyć manipulator w garażu i do czego (jakiego modułu potrzebuję), by móc sterować z garażu włączaniem i wyłączaniem mieszkania i odwrotnie oraz chciałbym mieć kontrolę na manipulatorze w postaci świecącej diody czy mam zamkniętą bramę. Czy da się to jakoś zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts