sputol 20.12.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Witam wszystki Pozsiadam piec Q Pellet Duo 15 kW firmy Hieztechnik. Kupiłem nowy dom i próbuje dopracoweać mój system grzewczy. Regulator kotła to RControl EM890 a rozdzielacz z mieszczem do podłogówki firmy Huber typ RW-MPT ..Wszystkim steruje sterownik Ecoster 200 firmy Plum. Rozdzielacz mam zamontowany na razie bez siłowników i dlatego zrobiłem tak że sterownik wyłącza mieszacz przy osiągniętej temperaturze w pomieszczeniu. Dostałem wczoraj siłowniki które mają 2 przewody a w regulatorze mam 3 zaciski oznaczone L, N, L czyli jak rozumiem regulator podaje napięcie raz na jeden zacisk L raz na drugi czyli otwiera albo zamyka. Siłowniki są firmy WATTS (takie maja byc podobno do tego rozdzielacza), w instrukcji pokazane są wersje z 4 przewodami, czy takie powinienem zastosować ? Z góry dziękuje za podpowiedź..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts