Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stodoła Pawła i demona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 901
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tomek zaplanowaliśmy i już zamówiliśmy w SELT ;). Montaż kaset w warstwie ocieplenia już lada chwila, a montaż prowadnic i lamelek, pewnie przed samą wprowadzką, a na pewno po obróbkach blacharskich wokół okien.

Rozumiem, że napędy elektryczne? W jaki sposób planujecie zrobić 'przepust" przez ścianę (nadproże)?

Demon, widzę, ze kolekcjonujesz piękne baterie... To ja po poradę przyszłam. Do mojej cudnej wanny próbuję dobrać baterię - ścienną. Na razie spodobały mi się jedynie Dornbracht Lulu i Newform X-sense :(

czy możesz podpowiedzieć jakiś model, który jedzie odpowiednio atrakcyjny i nie zrujnuje portfela? Samą wannową może bym jeszcze przełknęła, ale z tej samej serii muszę kupić ścienną umywalkową, bidetową i prysznicową (opcjonalnie). Poza tym nigdy nie widziałam na żywo Newform... Poratujesz?

Bierz Lulu, ma taką ładną nazwę... :rolleyes: :D

demon zapewne widziała obie, a ja niestety muszę wybrać w necie :bash:

Lulu faktycznie ładnie sie nazywa :)

czasami nawet te z wyższej półki na żywo wyglądają kiepsko (teraz mam umywalkową Zuchetti, nadaje się do śmieci po kilku latach użytkowania) a Grohe - wciąż jak nowe.

bami ja jestem wierną fanka Dornbrachta, pomijam Vole, bo to już jest zupełnie po za naszym zasiegirm finansowym ;). Spójrz sobie na Zucchetti lub Gessi. Wizualnie nie biedą odbiegać od Dornbrachta ( jakość wykonania), ale to jednak włoszczyzna i po kilku latach mogą pojawić się problemy typu : ruszającą się wylewka ze ściny. Niemniej jednak Zucchetti zapewne zagości w łazience przy naszej sypialni ;).

No to pisałyśmy jednocześnie i o Zucchetti masz swoje zdanie ;). Dornbracht na żywo lepiej niż w katalogu ;). Wklejałam Ci w Twoich komentarzach łazienkę klientów z wanną Balteco. I tam właśnie jest ścienna wannowa i umywalkowa Dornbracht.

Powiedzmy sobie tak ;) Są bardziej oszałamiajace baterie, ale tam jakość i wygląd nie windują abstrakcyjnie ceny.

No to pisałyśmy jednocześnie i o Zucchetti masz swoje zdanie ;). Dornbracht na żywo lepiej niż w katalogu ;). Wklejałam Ci w Twoich komentarzach łazienkę klientów z wanną Balteco. I tam właśnie jest ścienna wannowa i umywalkowa Dornbracht.

Powiedzmy sobie tak ;) Są bardziej oszałamiajace baterie, ale tam jakość i wygląd nie windują abstrakcyjnie ceny.

Dziękuję!

Spróbuję znaleźć coś w bardziej przyjaznej cenie niż Dornbracht, ale jeżeli się nie uda - będzie Dornbracht.

Mój budżet z pewnością nie zniesie "bardziej oszałamiających baterii" ;)

Witam właścicieli i wszystkich gości!

Piekielnie ciekawy projekt, jest pod dużym wrażeniem :cool: Bryła niesamowicie ciekawa, elewacja z łupka musi wyglądać kapitalnie, cała ta otoczka feng shiu i 122,5 SE sprawia, że całość wygląda bardzo interesująco i brzmi jakoś tak tajemniczo;). No ale w końcu kto jak nie architekt ma wybudować sobie taki dom ! :)

Okna kapitalne:cool: wszedzie aluminiowy reynaer? I co to za okienko kolankowe?? musze takie miec :D Jak oceniasz montaz w ociepleniu? Jakie U dla okna kolankowego? Wszystko to sprawka chlopakow z lublina? Masz juz tego selta? Cena nie zabija?

Usypiam core wiec troche chaotycznie ale bede wracal :cool:

ps. ladne foty z gor :yes: gdzie ten freeride ?

Bami mój budżet został ograniczony przez helikopter :D.

ENDO witaj w naszych progach i miło nam, że Ci się nasz dom podoba :D.

cała ta otoczka feng shiu i 122,5 SE sprawia, że całość wygląda bardzo interesująco i brzmi jakoś tak tajemniczo;).

Czyste obliczenia ;). Właściwie cały dom i zagospodarowanie przestrzeni wokół jest podporządkowane feng shui. Zarówno rozmieszenie wszystkich pomieszczeń, mebli, łózek, miejsc do pracy, a przedewszystkim pionów kanalizacyjnych, pieca, kominka, kuchni.....;), każdy centymetr tego domu jest feng shuiowy :D.

Prawie wszędzie, tylko w naszej łazience i garderobie jednego z młodych będą Veluxy. Montaż okien i EPDMów bardzo w porządku wykonany, ale trudno tak w 100% oceniać przed zamieszkaniem. Połaciowo-kolankowe wykonał oczywiście Lublin. Parametry tych okien wychodza podobnie jak okien na parterze. Wycena Selta wyszła podobnie jak pozostałych 20 firm do których wysłałam prosbę o ofertę. Cena nie zabija :D. Montują kasety w przyszłym tygodniu.

ps. ladne foty z gor :yes: gdzie ten freeride ?

Szczyty za drugą doliną za Livigno :D. Paweł dzisiaj zmontował krótki filmik :

http://www.youtube.com/watch?v=_DTYSWRTc2I&feature=youtu.be

Edytowane przez demon D.

Fajne "ferie" ma małżonek :)

mój tez co jakiś czas daje znać, ze się na taką wyprawę wybiera (albo marudzi, ze mogłabym mu taki prezent zrobić na urodziny). Ale dopóki nie zrobi sobie operacji rekonstrukcji więzadła w kolanie - no way.

na razie musi mu wystarczyć "zwykła" wyprawa ze Starszakiem - dzisiaj właśnie dojechali na miejsce :)

oraz tegoroczne zwycięstwo w branżowych zawodach narciarskich :)