demon D. 22.04.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Katti dzięki Dzisiaj rozkładano styropian na parterze, jutro piętro i może zaczną z podłogówka. Kończą KG w pracowni. Czekamy na Coatexowe obróbki blacharskie do okien. Jutro spotkanie na budowie w sprawie posadzki ze Strefą Betonu i ustalanie wszystkich szczegółów. Wchodzą z pracami w pracowni w poniedziałek. . Niestety nie będzie nas podczas tych prac. Role inwestora przejmie szef ekipy od KG, który zamieszkał z ekipą w przyczepie za naszym płotem. Nie mamy obaw ponieważ pracujemy z nim już dobre kilka lat i spokojnie możemy oddać nasz plac budowy na kilka dni w jego ręce. My w tym czasie niestety będziemy podziwiać uroki Carrary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 22.04.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 I taka wieczorowa fotka łupkowej elewacji http://images40.fotosik.pl/2025/51f5dbd7d1f5b1e0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 22.04.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 I taka wieczorowa fotka łupkowej elewacji http://images40.fotosik.pl/2025/51f5dbd7d1f5b1e0med.jpg WOW!!!! u nas też jest takie fajne słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 22.04.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Piekny łupek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 22.04.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Fajnie jest tak"niestety" pojechać do Italii .Weźcie sprzęt, to po drodze jeszcze może się uda zrobić kilka "szusów", a potem kąpiel w morzu . Życzę samych dobrych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 22.04.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Demonnn łupek wygląda genialnie! ten dom bedzie Waszą wizytówką gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.04.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 No niesamowita jest Twoja elewacja o zmierzchu! Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 23.04.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 lucka, Moni_ta, Honya, adk wielkie dzięki . Ja cieszę się jak dziecko przy każdym kolejnym przybitym elemencie . marku aż takimi hardkorami nie jesteśmy, żeby skakać z embraera . Tym razem statecznie- winko, sery jak na Toskanię przystało. Betoniarnia coś marudzi z dostarczeniem betonu na 29, także przenieśliśmy prace nad posadzkami betonowymi w pracowni na 6 maja. Z czego przyznam ciesze się niezmiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 23.04.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Biedni jesteście z tą Toskanią, nawet nie grzesz Demoni Demonku,mam pytanie - czy masz fajnego ślusarza/kowala do zrobienia bramy i furtki (poziome grafitowe paski stali) w sensownych cenach i dobrej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 23.04.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Halo, halo, jedziemy tam przede wszystkim w byyznesie Mam świetnego, prześlę Ci pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 24.04.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 I taka wieczorowa fotka łupkowej elewacji http://images40.fotosik.pl/2025/51f5dbd7d1f5b1e0med.jpg Hej, Jaką płytkę kładziecie? Czy jest to euronit? Wygląda na krycie równoległe, a jakie planujecie na dach, podwójne? Pozdrawiam Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 24.04.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Demoniu, czy mogłabyś zrobić dla mnie zdjęcie swojego okna kątowego od środka? Dokładnie chodzi mi o detale łączenia z bliska Z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 25.04.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 łupek rzeczywiście robi wrażenie ale ciekaw jestem efektu całościowego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 27.04.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Lulla jak wrócimy to pstrykne detale Boruvva to łupek, na elewacji prostokątne zmienne, na dach podwójne prostokątne. M.A.G. wydaje mi się, że efekt całości będzie ciekawy Teraz leżymy w hotelu w Marina di Carrara i czekamy, aż przestanie lać, a leje upiornie.Wczorajsza doba bardzo, bardzo intensywna, ale i owocna. Dobrze, że wczoraj było słonecznie i mogliśmy odwiedzić wiele miejsc w Carrara. Czekamy na słońce, trochę jeszcze interesów i wypoczynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 28.04.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Boruvva to łupek, na elewacji prostokątne zmienne, na dach podwójne prostokątne. . Hej, Dziękuje za odpowiedz, właśnie się zastanawiam jakie krycie zastosować na elewacji. Dach musi byc zrobiony kryciem podwójnym. Natomiast elewacja może byc zrobiona również kryciem podwójnym lub innym np. równoległym. No i tu mam problem, nie potrafię sobie zwizualizować jak to będzie wyglądać, dach krycie podwójne elewacja równolegle. Chciałbym aby dach z elewacja wyglądał tak samo, a zarazem wiem ze przy kryciu równoległym wychodzi trzykrotnie mniej materiału. Z tego co piszesz to robicie podobnie, elewacja inne krycie niż dach, nie boicie się, ze nie będzie to dobrze wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onoa 30.04.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Hej . Zaglądam czasami do Was i podziwiam postęp prac . Ciekawa jestem bardzo wykończeniówki . Czy można się dowiedzieć jakie macie pomysły na kuchnię : kolorystyka , materiały . Widziałam wizki . Kuchnia maksymalnie prosta jak lubię , ciekawi mnie bardzo efekt końcowy . Pisałam , że dom super ? Jeśli nie , to piszę : Dom - SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 02.05.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 onoa dzięki wielkie. Kuchnia będzie jeszcze trochę zmieniana. To był taki wstępny pomysł, niemniej nadal będzie prosta. Kolorystyka taka jak na wizkach. Ciemny granitowy blat, jasne szafki dolne. Pod samym oknem szafki obłożone ciemnym fornirem kamiennym i pewnie jakieś małe wcięcie na jedno wyższe krzesło dla Pawła. Pan domu lubi jeść w taki sposób szybkie śniadania. We wcięciu planujemy jedyny fornir z drewna w tym domu, dlatego też szukamy jakiejś starej szafy z ciekawie usłojonym fornirem. boruvva to prawda, że przy prostokątnym zmiennym wychodzi mniej materiału( około 30-40% mniej), ale przede wszystkim zdecydowaliśmy się na taki sposób krycia, ponieważ bardziej się nam podoba. Dach musi mieć podwójne, ale on i tak zawsze będzie trochę inaczej wyglądał ( nawet jaka położysz takie samo krycie), ze względu chociażby na swój kąt nachylenia. Patrząc na elewacje przy domu w ogóle nie widzimy dachu, a za to patrzymy na krycie, które naprawdę nam się podoba. Zdjęcia z wczoraj, zajechaliśmy prosto z lotniska. http://images41.fotosik.pl/2030/b6dffe0ea7b4a8c1med.jpg http://images36.fotosik.pl/466/8af69785a0d8abd8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 02.05.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Elewacja jest PO PROSTU PIĘKNA. Zachwyca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 02.05.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Raj dla oczu Czekam teraz na daszek Czy zakupy się udały? Może chociaż jakieś fajne buty w Mediolanie kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 02.05.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 witaj, przypadkiem tu trafiłem, i to w takim momencie. Przepiękna elewacja. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts