Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stodoła Pawła i demona

Recommended Posts

Katti dzięki :p

Dzisiaj rozkładano styropian na parterze, jutro piętro i może zaczną z podłogówka. Kończą KG w pracowni. Czekamy na Coatexowe obróbki blacharskie do okien. Jutro spotkanie na budowie w sprawie posadzki ze Strefą Betonu i ustalanie wszystkich szczegółów. Wchodzą z pracami w pracowni w poniedziałek. :D.

Niestety nie będzie nas podczas tych prac. Role inwestora przejmie szef ekipy od KG, który zamieszkał z ekipą w przyczepie za naszym płotem. Nie mamy obaw ponieważ pracujemy z nim już dobre kilka lat i spokojnie możemy oddać nasz plac budowy na kilka dni w jego ręce.

My w tym czasie niestety :cool: będziemy podziwiać uroki Carrary.

• Odpowiedzi 901
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

lucka,

Moni_ta,

Honya,

adk

wielkie dzięki :).

Ja cieszę się jak dziecko przy każdym kolejnym przybitym elemencie :D.

marku aż takimi hardkorami nie jesteśmy, żeby skakać z embraera ;). Tym razem statecznie- winko, sery jak na Toskanię przystało.

Betoniarnia coś marudzi z dostarczeniem betonu na 29, także przenieśliśmy prace nad posadzkami betonowymi w pracowni na 6 maja. Z czego przyznam ciesze się niezmiernie.

Lulla jak wrócimy to pstrykne detale ;)

Boruvva to łupek, na elewacji prostokątne zmienne, na dach podwójne prostokątne.

M.A.G. wydaje mi się, że efekt całości będzie ciekawy ;)

Teraz leżymy w hotelu w Marina di Carrara i czekamy, aż przestanie lać, a leje upiornie.Wczorajsza doba bardzo, bardzo intensywna, ale i owocna. Dobrze, że wczoraj było słonecznie i mogliśmy odwiedzić wiele miejsc w Carrara.

Czekamy na słońce, trochę jeszcze interesów i wypoczynek.

Boruvva to łupek, na elewacji prostokątne zmienne, na dach podwójne prostokątne.

.

Hej,

Dziękuje za odpowiedz, właśnie się zastanawiam jakie krycie zastosować na elewacji. Dach musi byc zrobiony kryciem podwójnym.

Natomiast elewacja może byc zrobiona również kryciem podwójnym lub innym np. równoległym.

No i tu mam problem, nie potrafię sobie zwizualizować jak to będzie wyglądać, dach krycie podwójne elewacja równolegle.

Chciałbym aby dach z elewacja wyglądał tak samo, a zarazem wiem ze przy kryciu równoległym wychodzi trzykrotnie mniej materiału.

Z tego co piszesz to robicie podobnie, elewacja inne krycie niż dach, nie boicie się, ze nie będzie to dobrze wyglądać?

Hej . Zaglądam czasami do Was i podziwiam postęp prac . Ciekawa jestem bardzo wykończeniówki . Czy można się dowiedzieć jakie macie pomysły na kuchnię : kolorystyka , materiały . Widziałam wizki . Kuchnia maksymalnie prosta jak lubię , ciekawi mnie bardzo efekt końcowy . Pisałam , że dom super ? Jeśli nie , to piszę : Dom - SUPER :)

onoa dzięki wielkie. Kuchnia będzie jeszcze trochę zmieniana. To był taki wstępny pomysł, niemniej nadal będzie prosta. Kolorystyka taka jak na wizkach. Ciemny granitowy blat, jasne szafki dolne. Pod samym oknem szafki obłożone ciemnym fornirem kamiennym i pewnie jakieś małe wcięcie na jedno wyższe krzesło dla Pawła. Pan domu lubi jeść w taki sposób szybkie śniadania. We wcięciu planujemy jedyny fornir z drewna w tym domu, dlatego też szukamy jakiejś starej szafy z ciekawie usłojonym fornirem.

boruvva to prawda, że przy prostokątnym zmiennym wychodzi mniej materiału( około 30-40% mniej), ale przede wszystkim zdecydowaliśmy się na taki sposób krycia, ponieważ bardziej się nam podoba. Dach musi mieć podwójne, ale on i tak zawsze będzie trochę inaczej wyglądał ( nawet jaka położysz takie samo krycie), ze względu chociażby na swój kąt nachylenia.

Patrząc na elewacje przy domu w ogóle nie widzimy dachu, a za to patrzymy na krycie, które naprawdę nam się podoba.

Zdjęcia z wczoraj, zajechaliśmy prosto z lotniska.

http://images41.fotosik.pl/2030/b6dffe0ea7b4a8c1med.jpg

http://images36.fotosik.pl/466/8af69785a0d8abd8med.jpg