demon D. 04.02.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Lubię ten prześwit z pierwszego zdjęcia A widzisz tam w potwornie gorący, duszny, letni dzień, kiedy to dzieciaki są na wakacjach zawieszony hamak, a obok schłodzone winko i dobrą książkę ? Bo ja taaaaak A dla znużonych czytaniem o warzywnych kotletach w tym dzienniku prowadzimy bloga ze sprawami stricte budowlanymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 05.02.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Też lubię ten prześwit nawet ostatnio taki widziliśmy w domu blisko nas (ale to chyba nie Wasz, Waszego jeszcze nie zidentyfikowałam ) i mówiłam mężowi że super taki prześwit na rowery, itp.. Ale hamak, książka i winko to dużo lepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MXC_21 05.02.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 A dla znużonych czytaniem o warzywnych kotletach w tym dzienniku prowadzimy bloga ze sprawami stricte budowlanymi . To wracając do spraw budowlanych i kontynuując temat z pierwszego dziennika: czy rozważaliście jakąś alternatywę dla isomuru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 06.02.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 MXC_21 nie licz, że tu Ci jakiś elaborat wysmaruje , nie czujemy się specjalistami w tej dziedzinie. Oczywiście, że porównywaliśmy alternatywne rozwiązania, ale przyznam szczerze, że nie drążyliśmy tematu do bólu. Pustaki ceramiczne z wypełnieniem perlitowym, szkło piankowe. Fundamenty z szalunkiem XPS wychodziły podobnie cenowo. Porównywanie z zamiennikami typu bloczki z keramzytem lu BK bez sensu, ponieważ na plus Isomuru przemawia to,że woda nie wpływa na jego izolacyjność w przeciwieństwie do BK. Do tego nie znaleźliśmy żadnego sensownego, niezależnego porównania wszystkich tych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MXC_21 06.02.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Na elaborat nie liczyłem Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 06.02.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Na elaborat nie liczyłem aaaale, że w sensie masz coś do kobiet Nie ma za co, zdaje sobie sprawę, że to taka odpowiedź- nie odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 06.02.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 U nas kolejny dzień prac, chyba jednak coś dało to zaklinanie patrzac na słoneczko i pierwsze pączki na krzakach . Lulla chyba też coś zaklinałaś bo na razie działa . Okazuje się, że nasi mistrzowie od łupka przy okazji nieźle kucharzą. Taką oto kuchnie polową sobie urzadzili w miejscu mojego hamaczka . http://images44.fotosik.pl/586/3902b839bd5c1e02med.jpg http://images50.fotosik.pl/1844/e34307caeedfce0dmed.jpg Przede wszystkim jednak odbyły się konsultacje architektoniczno- łupkowo- okienne pomiędzy przedstawicielami cechów. No nie powiem, że od poczatku poszło gładziutko , ale to wynika ze specyfiki zarówno naszych okien połaciowo- kolankowych jak i kładzionego łupka na dachu i elewacji. Każdy chciał jak najlepiej swoja robotę wykonać i trzeba było to połączyć w całość. Temat do najłatwiejszych nie należy bo i okna nietypowe ( pomijając już nawet samo klejenie szyb czyli bez profilu poprzecznego) to i sam łupek na razie u nas nierozpowszechniony + do tego sam sposób montażu okien połaciowych odbiegajacy od standardów takiego np. Veluxa. Ale udało się, detale omówione. I choć nie chwali się dnia przed zachodem słońca to jednak chciałabym oddać wielki ukłon w kierunku Pana Pawła z Alltopu za prezentowaną widzę, fachowość, profesjonalizm i sposób rozwiązywania pojawiających się problemów. Chapeau bas Panie Pawle ! http://images42.fotosik.pl/758/a0ab6d9e3906ad4amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 06.02.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Demon zapisuję się na podglądanie Twojego dziennika. Gdzie widzę Twoje wpisy, to taka pozytywna energia od Ciebie bije, że aż się człowiekowi gęba śmieje. Pozdrawiam - dom na wizkach piękny. Podkradam "inspiracje warzywniakowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.02.2013 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Widzę, że AllTop zrobił na forum karierę. Rewelacyjny piekarnik:cool:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 07.02.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Dziewczyny, może byście się bardziej skupiły U nas śnieg sypie, jak szalony! Biało i końca tej śnieżnej bieli nie widać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 07.02.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Obiecana wizka mojego warzywniaka którą wrzuciłem też u siebie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=168361&d=1360236765 Żeby wyglądał efektownie należy grupować warzywa gatunkami tj. sałata i np. marchew w jednej donicy po połowie, pomidory w innej itd. Coś słabo z tym waszym zaklinaniem zimy u mnie już 15 cm nowego pięknego puchu. Chyba że ominęłyście podkarpacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MXC_21 07.02.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 aaaale, że w sensie masz coś do kobiet Tak, mam. Pociąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 07.02.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 adk no strasznie miło takie slowa przeczytać, aż się zaczerwieniłam, ale chyba to nie ja . To raczej ten dom postawiony według zasad feng shui oddaje nam pozytywna energię. Kiedyś byłam straszną zołzą , a osobisty małżonek Paweł D. twierdzi nawet, że nadal jestem tylko skrzętnie to ukrywam . rasia no cóż powiedzieć, my jesteśmy na razie bardzo zadowoleni ze współpracy z Alltopem Katti bo to miało być tak : twój rejon został pominięty z powodu ewidentnej zazdrości o stan zaawansowania waszej budowy, ale chyba się czkawką odbiło bo u nas biało, biaaaało M.A.G. no wreszcie . Naprawdę fajnie i zgrabnie to wszystko połączyłeś i dobrze gra warzywny ogródek z twoim ogrodzeniem. Dla naszej koncepcji trochę jednak za bardzo jest wyeksponowany przez dosyć ciężkie donice, a ja będę się starać poukrywać te marchewki w rożnych miejscach ogrodu. Właśnie popatrzyłam przez okno. NIEEEE, to jakiś skandal JEST . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 07.02.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 U nas kolejny dzień prac, chyba jednak coś dało to zaklinanie patrzac na słoneczko i pierwsze pączki na krzakach . Lulla chyba też coś zaklinałaś bo na razie działa Aha. Jesteś pewna, że budujesz w Warszawie? Bo u mnie pączki to tylko na stole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 07.02.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 MXC_21 jako osoba zamężna i do tego szczęśliwa w małżeństwie nie ciągnę tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 07.02.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Aha. Jesteś pewna, że budujesz w Warszawie? Bo u mnie pączki to tylko na stole U mnie były tylko zostały zasypane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 07.02.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Zasypane lukrem przed konsumpcją Zjadłam na razie 6, kto da więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 07.02.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Na pączki się nie licytuję w tym roku, jakoś dzisiaj nie trafiłam na dobre, ale za to na ilość przerzuconego śniegu mogę się licytować. Godzinę temu wróciliśmy z Małżem z odśnieżania podwórka i dojazdu. Ręce mi odpadają. Dotychczas się mi udawało i jak były największe opady albo robił to Mąż albo Szwagier w weekend, ale dzisiaj niestety trza było pomóc. Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MXC_21 08.02.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 ...jako osoba zamężna... OK. Wracajmy do "spraw stricte budowlanych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.02.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Taka, jak kupię to wstawię jeszcze raz i dodam TADAMMMM http://img33.imageshack.us/img33/4012/af673336179e408b896a73a.png demon Demon ja nie znająca się na markach - co to jest? Czy to Blanco Culina? Edytowane 8 Lutego 2013 przez adk błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts