robert skitek 25.02.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Piękne te kolanka! Szkło jakieś samo-myjące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 25.02.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 I jesteś pewna, że Twój Mąż jest w Livigno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 25.02.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 To jeszcze nic My przez chwilę (no, może trochę dłużej ) zastanawialiśmy się, czy na pewno potrzebujemy wychodzić do ogrodu przez salon, w dodatku za jakieś 20 % całej kwoty więcej : A to piękne :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 25.02.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Robert dziękujemy . Nie nie samo myjące, a dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 25.02.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 I jesteś pewna, że Twój Mąż jest w Livigno? Tak jestem pewna , poznaje tą trasę na drugim zdjęciu. Jechałam nią tylko raz z chłopakami, tyle że ja nartki, a oni deseczki . W połowie zrobiłam bam, nartki sie wypięły i zakopały. Szukałam ich jakieś 2 godziny i przekopałam kilka m3 śniegu płacząc ze złości na cały świat i klnąc jak szewc. Na szczęście je znalazłam bo zejść w tym śniegu bym raczej nie dała rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.02.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Trochę obawiałbym się zacieków na szybach po deszczach. Ale nawet jeśli macie tam wchodzić i ścierać, to chyba warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 25.02.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 I Specjalnie dla M.A.G dziewicze trasy bez ludzi. http://images49.fotosik.pl/1813/ac40161af99e090amed.jpg Ani mi nie mów.... Wysokogórski freeride to jest to... W następnym sezonie nikt mnie już nie namówi na patriotyzm !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 25.02.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Dzięki Robert, też myślę, że warto, nawet jakbym miała ze szmata latać HA ha ha M.A.G. wieeeedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.02.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Bo to prawda Wystarczą drzwi do domu i jedno otwierane okno z salonu na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 26.02.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 No po prostu muszę się mężem pochwalić . http://images47.fotosik.pl/1735/92f2ec6b14e98ffemed.jpg http://images47.fotosik.pl/1735/081bd70b44b15cedmed.jpg http://images44.fotosik.pl/610/54e64c75a331fab7med.jpg http://images34.fotosik.pl/573/d20289a2d918d7e7med.jpg http://images34.fotosik.pl/573/f282f54e383f4d0cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 26.02.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Robią wrażenie... i okna kolankowe i mąż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 26.02.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Robią wrażenie... i okna kolankowe i mąż . A ja czuję pewien niedosyt... Kolankowe booooskie a mąż... musi trochę więcej pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BESZO 26.02.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Cześć Demonie, Baaaardzo podoba mi się twoje okno bezsłupkowe. Zastanawiam się jakie rozwiązanie jest bardziej korzystne pod względem termicznym - narożnik bezsłupkowy czy ze słupkiem. W moim domu jedna ściana w salonie kończy się z dwóch stron narożnymi oknami i jak zobaczyłam twoje okno zachwyciłam się. Pewnie analizowałaś szczegółowo oba rozwiązania czy mogłabyś mi odpisać jakie są wady takiego narożnika bezsłupkowego? Zalety są widoczne na pierwszy rzut oka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.02.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 adk będziemy się wspierać, bo i terminy wprowadzki mamy podobne Katti dzięki, ale jeszcze nie jest tak pięknie jak u Ciebie. U nas od poniedziałku istny młyn. Montaż okien połaciowo- kolankowych, wchodzi elektryk, alarm, pomiary na żaluzje zewnętrzne, dalszy ciąg prac przy elewacji no i ja na placu boju zostałam sama. Paweł zadzwonił, że dojechał i w Livigno zimno. Biedaaaaaczek pestko bardzo mi się podoba ten twój wkład . Wygląda sensownie, a cena jeszcze lepsza. Piszesz, że u znajomych się sprawdził, to cenna wiadomość. W takim razie na razie to mój nr 1. Demon w sobotę wybieramy się do właścicieli wkładu. Obfotografuję go dla Ciebie i odpytam bardziej szczegółowo jak się sprawuje po całej zimie. Jeśli mam pytać o coś szczególnie, napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 27.02.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Mam ten sam wkład, 100 cm, tylko, że prosty Podnoszone do góry drzwi z możliwością otwarcia bocznego, żeby umyć szybę. Jest rewelacyjny Przynajmniej na razie się sprawdza. Paliliśmy w kominku regularnie. Muszę dodać: zazdroszczę Mężowi c u d o w n e w i d o k i i ten helikopter...ech! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 27.02.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) adk dziękuję bardzo za męża i kolanka . a mąż... musi trochę więcej pokazać bami dzięki, ale wiesz Tobie to trudno dogodzić. Ale dobrze nastepne foty bedą z nurkowania z waleniami Pestko Kochana będe Ci niezmiernie wdzięczna za te fotki , szczególnie rączkę. Pytania standardowe, czyli jak bardzo można zabudować wkład, gdzie jest pobór powietrza, jaka jest głębokość w środku i ogólnie jak sobie ten wkład daję radę z grzaniem ? Czy dużo oddaje przez szybę i czy się szybko ona brudzi ? Czy jest szczelny ? Z góry bardzo dziękuje. BESZO bardzo dziękujemy. Nie robiliśmy jakichś specjalistycznych obliczeń, ponieważ musiałyby być jakieś naprawdę drastycznie zaniżone parametry, które widać by było na pierwszy rzut oka, żebyśmy z tego okna zrezygnowali . Patrząc na to ogólnie wychodzi na to, że parametry są zbliżone do okien narożnych z profilami, może są trochę gorsze, a być może trochę lepsze. Profile aluminiowe mają dużo gorsza termikę niż potrójne szyby. Profile 1,8 , a szyby 0,7. Zapewne parametry mocno spadają na samym narożniku szyby zespolonej, ponieważ szyba nie jest uszczelniona uszczelką jak to ma miejsce przy profilu aluminiowym. Patrząc jednak całościowo na takie okno i sumując wszystkie parametry to wyjdą one podobnie jak u okien z profilami w tym narożniku. Edytowane 27 Lutego 2013 przez demon D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 27.02.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Katti ja Pawłowi w ogóle nie zazdroszczę, dużo fajniej było dzisiaj na budowie Kochana a zrobiłabyś jakieś fotki zbliżenia wkład- obudowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 27.02.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Demonku, te pytania, co prawda nie do mnie, ale coś mogę napisać... U nas wkład został zabudowany maksymalnie jak się da, czyli widać jedynie szybę z jej ramą. Szyba oddaje ciepło. Czy sporo? Trudno powiedzieć. Porównując ją do kominka, który użytkuję obecnie, nie odnoszę wrażenia, że bardziej ale uwaga, rączka się nagrzewa - co ważne przy małych dzieciątkach.. Głębokości niestety dzisiaj nie podam. Brudzi się w zależności od drewna, jakim palisz - jak mocniej rozpalisz, to pod wpływem płomieni cały nalot na szybie znika raz dwa Jest szczelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.02.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Katti, jeśli masz wkład z Kratek, to pomyliłaś Blankę z Milą. Blanka nie ma podnoszonej szyby. Mila tak, ale ma cenę od 6000 w górę. Wielkość szyby w Mili i w Blance to coś koło 35 x 80 cm i głębokość wewnętrzna ok. 40 cm. Oba wkłady mają dolot powietrza od dołu. W Blance rączka się nie nagrzewa. U znajomych dzieci są i na pewno by coś powiedzieli. Zresztą otwierałam drzwiczki, jak paliło się prawie cały dzień i rączka była mocno ciepła, ale absolutnie nie gorąca. Szyba grzeje i to mocno, choć podwójna. Jak pamiętam ostatnio nie mogłam fotela przysunąć bliżej niż metr od obudowy, bo grzało za mocno. Wkład jest zagłębiony w obudowę na jakieś 20 cm. Szyba się nie brudzi. No, troszkę w początkowym etapie rozpalania, a potem wypala ten osad i jest czysta. Oni palą tegoroczną niesezonowaną grabiną i nic się złego nie dzieje. Wkład jest szczelny Małe dzieci w domu i jakby nie był, to już by go nie było. Moi znajomi (ci sami) w domku w górach mają chyba Milę – odpytam. Oni w ogóle „maniacy” Kratek, bo mają pokaźne zniżki. Demonek, masz linki http://www.kratki.pl/pl/szukaj/mila http://www.kratki.pl/pl/szukaj/blanka A resztę i fotki uzupełnię w sobotę, albo raczej w niedzielę, bo coś czuję, że łatwo nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 27.02.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Katti bardzo Ci dziekuje z opis Wszystkie informacje są bezcenne . Pestko jeszcze raz Ci dziękuje za pomoc i linki . Oj podoba mi się ta mila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts