Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stodoła Pawła i demona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 901
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wymiary możesz sprawdzić na stronie Kratek. Jak wejdziesz w link i klikniesz na któryś model, to po prawej pojawi się \ kilka napisów nierzucających się w oczy., m.in „Wymiary” i coś tam jeszcze

pestka bardziej na zdjęciach brużdżą w zbliżeniu z tarasu, którego użytkować nie będziemy. Na elewacji frontowej otwierane jest ostatnie tylko w pokoju syna. I zawsze to jeden profil, a nie dwa na połączeniu połaciowego z kolankowym jakby to miało miejsce w Veluxach. Najważniejsze, które widzimy z przyszłej kanapy w salonie to fixy w holu na piętrze.

lulla na razie nie montujemy bo nie chcemy, żeby się zniszczyły. Od prawej będzie naświetle boczne 285 cm,a od lewej drzwi 285 cmi także robione przez Alltop, które obłożymy sklejką.

pestka bardziej na zdjęciach brużdżą w zbliżeniu z tarasu, którego użytkować nie będziemy. Na elewacji frontowej otwierane jest ostatnie tylko w pokoju syna. I zawsze to jeden profil, a nie dwa na połączeniu połaciowego z kolankowym jakby to miało miejsce w Veluxach. Najważniejsze, które widzimy z przyszłej kanapy w salonie to fixy w holu na piętrze.

lulla na razie nie montujemy bo nie chcemy, żeby się zniszczyły. Od prawej będzie naświetle boczne 285 cm,a od lewej drzwi 285 cmi także robione przez Alltop, które obłożymy sklejką.

Z oknami wiem, że to konieczność z tym otwieraniem i nie da się inaczej. Tylko taki żal mi się pojawił, bo bardzo urodziwe te okna:yes:

A jak obłożycie? Tylko front drzwi, tzn od zewnątrz i od wewnątrz? Czy też również krawędzie? Jak możesz to napisz jak to wykonacie technicznie

lulla drzwi 100 cm, naświetle 80 cm

Demonku, a czemu - może czegoś nie wiem - nie pomyśleliście o drzwiach od podłogi do sufitu? Świetnie by wyglądały. Oglądam takie na fotkach i serce mi się do nich wyrywa.

Odnośnie jeszcze kominka :) Mamy Arysto, 100cm, podnoszony do góry, prosty. Musiałam chyba pomylić wątki :) Przepraszam.. Rączka się nagrzewa, jest ciepła, ale nie pisałam, że jest gorąca :) Źle by się go użytkowało, gdybym musiała chwytać uchwyt przez rękawicę :)

Katti on ma szybę 100, czy szer obudowy?

Bardzo się ciesze z nadejścia wiosny bo mi mistrzowie od łupka marzną na elewacji, poza tym ja już też przemarzam siedząc po kilka godzin na budowie :mad:.

Katti, ale za co przepraszasz ? Dzięki Tobie zaczęłam brać Arysto pod uwagę :).

Wczoraj znalazłam jeszcze KWLINE E 1000 R http://www.kwline.pl/kwline-e-1000-r-to-100-cm-fasady-z-bezramowa-szyba_n1.html.

Pestko będziemy mieli drzwi od podłogi do sufitu. Docelowa wysokość parteru to właśnie 285 cm.

Drzwi i ich ościeżnice okładamy tylko od zewnątrz sklejką. Krawędzie maja uszczelki wiec się nie da. Od wewnątrz będą pokryte taka sama strukturą i kolorem jak wszystkie okna, drzwi do pracowni i naświetle, które znajduję się obok tych drzwi. Czyli od zewnątrz będą tworzyły całość z pozostałą częścią elewacji pokrytą sklejką + doświetlę w aluminiowych profilach. Natomiast od wewnątrz drzwi będą stanowiły całość z doświetlem. To jest widoczne na wizkach na pierwszej stronie dziennika.