Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stodoła Pawła i demona

Recommended Posts

Demonie prędkości :D Ależ tu postępy! :yes: (jak narysować zazdrość? :D)

Osobiście bardziej podoba mi się poziome palenisko.

P.S. Pestko, odważne wejście w kompetencje architektów, nie powiem.

No, masz :cool: Demon i Paweł wiedzą lepiej i dlatego, że są architektami i dlatego, że to ich dom. Ale może z tego co piszę coś im się przyda. Czasem patrzy się na własne projekty i nie widzi najbardziej oczywistych rzeczy (wiem coś o tym, bo ja grafik). Ja to nazywam „drugie oko” :D

• Odpowiedzi 901
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pestko dzięki za fotki. i cenne informacje. Jakość wystarczająca, to co chciałam zobaczyć zobaczyłam. Wygląda w porządku, tylko jednak te ryflowania muszą zostać na wierzchu. Jeszcze raz dziękuje.

Lulla no wszystkie ekipy idą jak burza :D. A nam brakuje czasu, żeby usiąść do projektu własnego domu i po delektować się rozpracowywaniem detali na papierze. Dzisiaj Paweł poprawiła na budowie elektrykę. Zrobił lux naszym chłopakom i pododawał dodatkowe oświetlenie na górnych tarasach przy ich pokojach.

Skoro zobaczyłaś, to może usunę te fotki, bo one nijak do Twojego wątku.

Myślę, że te ryflowania dałoby się schować w takiej odwróconej do góry nogami kieszeni. To ma tylko powietrze pobierać, więc można zasłonić, tylko wtedy nie dałby się oprawy zlicować z obudową. Myślę, że znajdziecie bardziej do stali pasujący wkład.

Ja osobiście pionowy chciałąm mieć od samego początku,bo ogień rzeczywiście wygląda przepięknie,ale stanęło na poziomym ze względu na małą głębokość wkładu -wymiary salony nakazywały taki wybór.

Demon piękne masz te okna na górze -takie w mojej sypialni byłyby idealne,bo mam tam niesamowity widok,noa mój architekt tego niestety nie zrobił,a my po fakcie na to wpadliśmy.Architekt tylko uwzględnił widok z jadalni i salonu:(

Fajnie podglądać architektów jak budują swój dom,w końcu możecie wykorzystać wszystkie wasze pomysły,wiedzę,zawsze mnie ciekawiło jak dany architekt zrobiłby swój dom,a nie klientowi

Ja osobiście pionowy chciałąm mieć od samego początku,bo ogień rzeczywiście wygląda przepięknie,ale stanęło na poziomym ze względu na małą głębokość wkładu -wymiary salony nakazywały taki wybór.

Demon piękne masz te okna na górze -takie w mojej sypialni byłyby idealne,bo mam tam niesamowity widok,noa mój architekt tego niestety nie zrobił,a my po fakcie na to wpadliśmy.Architekt tylko uwzględnił widok z jadalni i salonu:(

Fajnie podglądać architektów jak budują swój dom,w końcu możecie wykorzystać wszystkie wasze pomysły,wiedzę,zawsze mnie ciekawiło jak dany architekt zrobiłby swój dom,a nie klientowi

Basiu, na forum jest też Robert Sitek i pokazuje swoją budowę :yes:

Akcja ocieplenie elewacji została zamknięta :D. Jutro Panowie kończą pracę z membraną :D.

http://images50.fotosik.pl/1878/1107bbc95c2764damed.jpg

http://images33.fotosik.pl/588/077e709b350bcd69med.jpg

http://images42.fotosik.pl/792/9c3476344a2bc9e9med.jpg

http://images41.fotosik.pl/1967/ce77334cd59564ccmed.jpg

Czy Wy też żaluzje planujecie z SELT czy z innej firmy?

Podobnie jak demonek też wybrałem SELTa z montażem skrzynki w warstwie ocieplenia, skrzyneczki właśnie się robią (niestety z racji ceny nie na wszystkie okna...) :rolleyes:

I moje autocadowe "wypocinki" (może komuś się przyda):wiggle:

Zaluzje fasadowe.jpg

lulla udało. Zrobiłam sobie prezencik ;). Potrzebuje bardzo długiej wylewki ściennej do dolnej łazienki minimum 22 cm. Wyceniłam sobie Dornbrachta, ma 23 cm. Cena do przełknięcia, także chyba drugi prezencik sobie zrobię ;).

zygii no prawie tak jak u nas. Mu nachodzimy kasetą 3 cm na profil okna. Ja poprosiłam jeszcze o malowanie kaset od wewnątrz na RAL 7016.

Edytowane przez demon D.