pestka56 04.03.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Demonie prędkości Ależ tu postępy! (jak narysować zazdrość? ) Osobiście bardziej podoba mi się poziome palenisko. P.S. Pestko, odważne wejście w kompetencje architektów, nie powiem. No, masz Demon i Paweł wiedzą lepiej i dlatego, że są architektami i dlatego, że to ich dom. Ale może z tego co piszę coś im się przyda. Czasem patrzy się na własne projekty i nie widzi najbardziej oczywistych rzeczy (wiem coś o tym, bo ja grafik). Ja to nazywam „drugie oko” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 04.03.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Pestko dzięki za fotki. i cenne informacje. Jakość wystarczająca, to co chciałam zobaczyć zobaczyłam. Wygląda w porządku, tylko jednak te ryflowania muszą zostać na wierzchu. Jeszcze raz dziękuje. Lulla no wszystkie ekipy idą jak burza . A nam brakuje czasu, żeby usiąść do projektu własnego domu i po delektować się rozpracowywaniem detali na papierze. Dzisiaj Paweł poprawiła na budowie elektrykę. Zrobił lux naszym chłopakom i pododawał dodatkowe oświetlenie na górnych tarasach przy ich pokojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.03.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Skoro zobaczyłaś, to może usunę te fotki, bo one nijak do Twojego wątku. Myślę, że te ryflowania dałoby się schować w takiej odwróconej do góry nogami kieszeni. To ma tylko powietrze pobierać, więc można zasłonić, tylko wtedy nie dałby się oprawy zlicować z obudową. Myślę, że znajdziecie bardziej do stali pasujący wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 04.03.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Pestko nie usuwaj, nie ma takiej potrzeby. Jeżeli ktoś z forumowiczów miałby ochotę przejrzeć "czysty" przebieg budowy to zaprosiłam do prowadzonego BLOGA . Tam przedstawiamy stricte budowlane sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.03.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Ja osobiście pionowy chciałąm mieć od samego początku,bo ogień rzeczywiście wygląda przepięknie,ale stanęło na poziomym ze względu na małą głębokość wkładu -wymiary salony nakazywały taki wybór.Demon piękne masz te okna na górze -takie w mojej sypialni byłyby idealne,bo mam tam niesamowity widok,noa mój architekt tego niestety nie zrobił,a my po fakcie na to wpadliśmy.Architekt tylko uwzględnił widok z jadalni i salonu:(Fajnie podglądać architektów jak budują swój dom,w końcu możecie wykorzystać wszystkie wasze pomysły,wiedzę,zawsze mnie ciekawiło jak dany architekt zrobiłby swój dom,a nie klientowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Ja osobiście pionowy chciałąm mieć od samego początku,bo ogień rzeczywiście wygląda przepięknie,ale stanęło na poziomym ze względu na małą głębokość wkładu -wymiary salony nakazywały taki wybór. Demon piękne masz te okna na górze -takie w mojej sypialni byłyby idealne,bo mam tam niesamowity widok,noa mój architekt tego niestety nie zrobił,a my po fakcie na to wpadliśmy.Architekt tylko uwzględnił widok z jadalni i salonu:( Fajnie podglądać architektów jak budują swój dom,w końcu możecie wykorzystać wszystkie wasze pomysły,wiedzę,zawsze mnie ciekawiło jak dany architekt zrobiłby swój dom,a nie klientowi Basiu, na forum jest też Robert Sitek i pokazuje swoją budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 06.03.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Basiu, na forum jest też Robert Sitek i pokazuje swoją budowę kasiu podaj linka do jego budowy. on już ma skonczony dom o tu http://www.interia.tv/wideo-mieszkaniec-krakowa-i-jego-niesamowity-dom,vId,1075628 to dom w moim sąsiedztwie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 06.03.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 pomarzyć można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.03.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Widzisz Monika Robert „trzyma rękę na pulsie” Już masz wszystkie linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 06.03.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Basiu dziękujemy bardzo . kasiu podaj linka do jego budowy. on już ma skonczony dom Moniko jak wielu architektów. Zdarza się bowiem zarówno w Polsce jak i zagranicą, że architekci realizują swoje projekty Robert gratuluje zarówno projektu jak i lokum do mieszkana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 06.03.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Akcja ocieplenie elewacji została zamknięta . Jutro Panowie kończą pracę z membraną . http://images50.fotosik.pl/1878/1107bbc95c2764damed.jpg http://images33.fotosik.pl/588/077e709b350bcd69med.jpg http://images42.fotosik.pl/792/9c3476344a2bc9e9med.jpg http://images41.fotosik.pl/1967/ce77334cd59564ccmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.03.2013 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Demonku, znasz tę firmę – kraty i kratki przypadkiem mi wpadła w oko http://www.justart.nazwa.pl/pl/viewpage.php?page_id=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.03.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 pomarzyć można idę poczytać wątki. a dom nie pański? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 07.03.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Czy Wy też żaluzje planujecie z SELT czy z innej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 07.03.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Pestko nie znam. Tomek zaplanowaliśmy i już zamówiliśmy w SELT . Montaż kaset w warstwie ocieplenia już lada chwila, a montaż prowadnic i lamelek, pewnie przed samą wprowadzką, a na pewno po obróbkach blacharskich wokół okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 07.03.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Młody porzucił Lego i zabrał się za składanie nowej zabawki . TADAAAAAAAAM :D:D http://images40.fotosik.pl/1973/9c97946fb05cd40emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 07.03.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Czy Wy też żaluzje planujecie z SELT czy z innej firmy? Podobnie jak demonek też wybrałem SELTa z montażem skrzynki w warstwie ocieplenia, skrzyneczki właśnie się robią (niestety z racji ceny nie na wszystkie okna...) I moje autocadowe "wypocinki" (może komuś się przyda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 07.03.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Młody porzucił Lego i zabrał się za składanie nowej zabawki . TADAAAAAAAAM :D Udało Ci się nie zapeszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 07.03.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Jutro obejrzę swoje detale montażu kaset. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 07.03.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 (edytowane) lulla udało. Zrobiłam sobie prezencik . Potrzebuje bardzo długiej wylewki ściennej do dolnej łazienki minimum 22 cm. Wyceniłam sobie Dornbrachta, ma 23 cm. Cena do przełknięcia, także chyba drugi prezencik sobie zrobię . zygii no prawie tak jak u nas. Mu nachodzimy kasetą 3 cm na profil okna. Ja poprosiłam jeszcze o malowanie kaset od wewnątrz na RAL 7016. Edytowane 7 Marca 2013 przez demon D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts