Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stodoła Pawła i demona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 901
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szczyty za drugą doliną za Livigno :D. Paweł dzisiaj zmontował krótki filmik :

http://www.youtube.com/watch?v=_DTYSWRTc2I&feature=youtu.be

Fajna okolica, no i masa swojaków ;) Ja w zeszłym roku śmigałem na Madonnie, dwa kroki od Livigno. Ale na freeride się nie zdecydowałem :)

Fajne te kasety, możesz strzelić fotę całego okna? A może sprzęt już działa i mogłabyś podrzucić jakiś movie? Luka na kasetę była zaplanowana na etapie projektu, czy nie ma takiej potrzeby?

ps. HABEMUS PAPAM :wave:

pestko nasz cały rejon jest dosyć podmokły dla tego wokoło mamy piękne trawy ;)

ENDO mogę strzelić całość, ale na razie mam anginę i zakaz wychodzenia. Sprzęt nie działa, ponieważ resztę zamontujemy po zakończeniu wszystkich prac zewnętrznych. Kasetę montujesz przed wykonaniem ocieplenia, a przynajmniej musisz mieć wybrany model/ wielkość kasety, żeby zostawić na nią odpowiednią przestrzeń. U nas akurat trzeba było to zrobić dokładne pomiary przed montażem KVH. Mamy trochę jeszcze czasu i tak sie zastanawiamy czy nie pomalować prowadnic coatexem :rolleyes:

No i fotka białego domku i końcówki ocieplania pod sklejkę.

http://images41.fotosik.pl/1977/34dd7dced4d5b2fdmed.jpg

http://images50.fotosik.pl/1888/bc6d077eda4cb5d4med.jpg

Cześć Kochana i dziękuje :hug:.

To chyba moja borelioza mnie tak załatwia, że łapie jedną chorobę za drugą :D. Zawsze biegam po ścieżkach. Tylko jeden, jedyny raz skróciłam sobie droge po przez łaki. Wystarczyło, żeby dorwał mnie kleszcz :mad:.

U nas i dzieje się dużo we wnątrz praca 24 na 24. Chodzą nagrzewnice i halogeny, nasza ekipa z którą pracujemy przy wnętrzach zabrała śpiwory ;). W domku + 10.

A i coś dla tych, którzy lubia polatać ;).

Blisko miał :)

A z borelizoą da się żyć, wiem co mówię :) tylko na starość będą się nam wcześniej ręce trzęsły :) Na ostatnim zdjęciu jest antresola? Co do traw: rozplenic i kostrzew pewnie w takiej wilgoci nie posadzisz ale jest mnóstwo gatunków i odmian turzyc (Carex) i miskantów ozdobnych, które lubią takie wilgotne miejsca. Niemniej, dobrze byłoby drenaż zrobić - będziesz spokojniejsza i mimo wszystko więcej można zdziałać w ogrodzie :)

Blisko miał :)

A z borelizoą da się żyć, wiem co mówię :) tylko na starość będą się nam wcześniej ręce trzęsły :)

No widzę M.A.G. , że coraz więcej nas łączy ;). Schody, ściana monolityczna, pies, 4 kopytne i kleszcz :D. Ręce na starość się trzęsą mówisz :cool:. Luzik teraz się już nie kreśli :D Przejrzałam sobie turzyce podobają mi się ;).

JestGit to były pierwsze loty w tych rejonach od 1999 roku, pomijając próbne w zeszły sezonie. Pozwolenie lotów jest tylko na 2 tygodnie w ciągu jednego sezonu, a że my tam jesteśmy swojaki to chłopaki dostali cynk od tubylców i wpasowali się wyjazdem w termin. Do tej pory trzeba było dawać radę ze Ski-Doo, ale też fajnie ;).

Cześć.

Jeszcze się Wam nie przedstawiałem, chociaż czytam dziennik od początku. Ja tu z klanu architekta tego co Lullaby i Zygii.. :)

Chciałem napisać że podobają mi się te Wasze duże czarne okna ...oprócz kilku innych ciekawych rozwiązań :)

pozdrawiam też z anginy.

Witaj w klubie MR:welcome:

Nie wiem, na jakim jesteś etapie, ale jak będziesz mieć jakieś wątpliwości, "zagwozdki" deklaruje, że na bazie moich doświadczeń chętnie pomogę :rolleyes:

No to cała paczka w komplecie ;). Tylko mi się tu chłopaki za dużo na temat konkurencji nie rozpisujcie :D.

JestGit no oczywiscie, że dobrze być swojakiem. Zawsze sie miejscówka znajdzie i niekoniecznie w najdroższym hotelu ;). Dzieciaki mają zawsze ta samą opiekunkę ( te młodsze), brak stresu ze zmieniającym się instruktorem, więc są chętne do nauki ( te starsze). Oczywiście, że przy zjazdach tylko po trasach po drugim sezonie byłoby nudno. Ale jak sam widziałes nie jest ;). Powiązania przyjacielskie bo często jeździmy.