Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stodoła Pawła i demona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 901
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A u nas jak zwykle powolutku. Dzisiaj weszli tynkarze :D i zaczynamy deskowanie elewacji.

http://images37.fotosik.pl/2003/af03f02f3c7707a3med.jpg

...ależ zazdroszczę!!!!

Nasze drewno leży i czeka na swoją kolej. Gdy to zobaczyłam, pomyślałam "srał pies tynk, kładźmy wreszcie to drewno!"

I kubeł zimnej wody, bo chyba jednak bezpieczniej i lepiej będzie montować drewno po skończeniu pozostałych prac :(

Powtórzę się: zazdroszczę, jak diabli :D

Katti chyba ja Ci jednak bardziej zazdroszczę ;). Z drewnem lepiej poczekać.

Monita, ale wy jesteście na pięknym etapie :yes:. Zaraz będziecie mieli okna :).

JestGit nie odpowiem Ci, ponieważ nie braliśmy pod uwagę innego sposobu ogrzewania. Nie mieliśmy zatem potrzeby robić takiego porównania. Dla mnie tradycyjne grzejniki odpadają, a jakieś ciekawsze są dosyć drogie, także na pewno wyszłoby drożej ;).

Pestko na to drewno przyjdzie folia i na to łupek.

ENDO to jest deskowanie pióro -wpust pod łupek. Nie pamiętam ile dokładnie kosztowało, musiałabym pogrzebać w fakturach. Ściągaliśmy je z Niemiec razem z KVH. Deskowanie mocowane jest do kantówek 3 x 7 cm, także szczelinę wentylacyjną będziemy mieć 3 cm.

Lucka no pędzimy do 1 września niewiele czasu zostało ;).

ivy17 14

Aggula mocno trzymam kciuki za Was.

Pamiętam, mówiłaś o tych deskach i, że już są zabezpieczone.

Ciekawi mnie jak łupek będzie przymocowany.

W ogóle Demon jesteś cudowna, że tak dużo informacji o budowie podajesz. To jak szkolenie. Masa wiedzy, co i jak powinno się robić.

Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze pociągnę cię za język;) U mnie w sypialni i pokojach dzieci chyba nie mam za bardzo możliwości ułożenia ogrzewania ściennego (jedynie wolne ściany to kolankowe) więc wybór jest między typową podłogówką lub grzejnikami. Rozumiem, że nie mam się nad czym zastanawiać i brać podłogówkę, gdyż jest zdrowszym i lepszym rozwiązaniem niż grzejniki (na parterze wszędzie będzie podłogówka)?:confused:

O matko Demony, jak Wy pędzicie!!! Jeszcze się przede mną wprowadzicie :)

Żałuję że w ogóle nie pomyśleliśmy o ogrzewaniu ściennym, bo może nie byłoby problemu z drewnem na parterze

Bo to są demony prędkości ;)

Mnie to już na pewno prześcigną...

ja tez bardzo żałuję, ze nie mam ogrzewania w ścianie, mogłabym mieć więcej drewna na dole :(

Demon, wizualki, mam nadzieję, przestrzeń trochę rozciągnęły, bo wygląda, że masz metrów więcej ode mnie w salonie, a mój nie ułomek, bo razem open holem siedemdziesiąt parę.

Ładnie, chociaż bardzo oszczędnie :), a kominek jednak poziomy. Przymierz też pionowy.