Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stodoła Pawła i demona

Recommended Posts

rasia, rere, Honya wielkie dzięki :bye:

onoa nie impregnowaliśmy ściany betonowej i raczej nie zamierzamy. Malujemy farba akrylową- matową Eco Śnieżka - hypoalergiczną. Jest naprawdę zimno biała. W miejscach bardziej narażonych na brudzenie się białą tablicową Benjamin Moore.

Wyobrażając sobie, że w przyszłości musiałbym nieustannie porównywać Wasze dzieło do mojej budowli zdewastowaliście moją motywację bo budowy czegokolwiek :(

Dobry wieczór, zostaję stałym gościem.

Piękne jest to co napisałeś yarpenowski, aż się wzruszyłam. Pozdrawiam serdecznie :bye:

A tej zieleni strasznie zazdroszczę.

Dzięki Robert . Przyznaj się ;) , że projektu też trochę zazdrościsz :p.

M.A.G. :bye:. Koszenie nas nie przeraża, mamy dwóch synów i trzeciego w drodze :p

• Odpowiedzi 901
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W sumie to chyba powinno być normą, że architekt powinien mieć przemyślany i dopracowany dom (a już para architektów, to lepiej być nie może :)

Z drugiej strony obserwując rzeczywistość, w której szewc chodzi w byle jakich butach, salon sprzedaży okien ma wstawione okna, których bym nie wziął za dopłatą, kowal sprzedający bramy i ogrodzenia kute ma u siebie siatkę ocynkowaną lub ogrodzenie z betonowych prefabrykatów a osoba reklamująca się wykonywaniem rewelacyjnych stron www ogłasza to na stronie, którą moja córka zrobiłaby po 15 minutach nauki html'a (o kolorystyce nie wspominając) to chyba jednak wyczyn ;) i należy stawiać za wzór.

Edytowane przez yarpenowski

. Koszenie nas nie przeraża, mamy dwóch synów i trzeciego w drodze :p

Gratulacje Demoni, posiadanie trzech synów to naprawdę jest COŚ :) ja matka dwóch mało nie pękam z dumy a tu... Pięknie oraz cudownie oraz ambitnie i w ogóle... wszyscy zostali w tyle :)

Mogę sie tylko podpisać pod tym, co napisał dr_au, zatem do zobaczenia niebawem ;)

oczywiscie nie umknał mojej uwadze fantastyczny blat oraz bateria (wiesz, ze nie wytrzymałam i zgapiłam)

Demonku, podpisuję się obiema rękami pod tym, co napisała Bami. Rzadko się odzywam, ale oglądam i podziwiam :yes:

ja z naszego domu/projektu jestem bardzo zadowolona, więc raczej nie będę go zmieniać ;) Natomiast wszyscy mają rację pisząc o rewelacyjnym dopasowaniu faktur/materiałów, kolorów w Waszym domu, wciąż podtrzymuję opinię że nawet z pomocą architekta zwykli maluczcy nie są w stanie wyczarować czegoś takiego co Wam się udało :)

Trawnik jest też boski

I oczywiście gratuluję kolejnego potomka, ja chyba się już nigdy nie odważę ;)

pozdrawiam serdecznie i życzę jak najszybszej przeprowadzki!!

Demony, byłam u Was jak zakładaliście dziennik i wiedziałam, że będzie czad. Jest obłędnie, przepięknie i w ogóle ... to nie mam słów:D:yes:

No to co? Dom postawiony, ogród przygotowany, syn w drodze. Nic tylko gratulować, gratulować. :D

Bardzo nam miło, że podoba się Wam nasza praca i dziękujemy za gratulacje :bye:.

dr_au jeszcze raz dziękujemy i zapraszamy :).

belgijska pralinka witaj u nas.

yarpenowski, ale w bardzo wielu wypadkach jest to normą i dotyczy to wielu dziedzin życia . Oczywiście myślę tu o osobach dla których praca to nie tylko kawałek chleba ;).

bami zapraszam :bye: i niech Ci dobrze służy ;). Wrzuć wreszcie trochę fotek u siebie.

lucka dzięki i trzymaj kciuki.

Magda dom postawiony, ale jeszcze naprawdę dużo zostało do wykończenia i mnóstwo detali do dopieszczenia. Z wiadomych powodów spieszy nam się z przeprowadzka także chwile pożyjemy z prowizorkami.

tomekwa 2 synów na stanie , kilka domów postawionych i wiele drzew zasadzonych, także pańszczyzna odrobiona ;).

Edytowane przez demon D.

no ciekawe jak Wam się uda eksperyment z mchem :) ja już tak próbowałem i początkowo poległem z prostego powodu - brzoza wyciągała całą wilgoć potrzebną do życia mchów. Jeśli byłaby w cieniu to ok ale na takiej patelni.... Pod innymi drzewami takich trudności nie było. problem rozwiązał się po trzech latach przy okazji instalacji systemu nawadniania. od momentu instalacji mech zaczął się pięknie rozrastać.

Przesadźcie jeszcze te muchomory w ten mech :D Będzie czad :)