lullaby 11.01.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Super! No i... to, co ważne i to, co lubię - bardzo udana realizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Te*konto usuniete 11.01.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Świetna Metamorfoza Będę Musiał wpaść po sąsiedzku i zaciągnąć języka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.poszukiwacz 11.01.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 O żesz ty, to naprawdę ten sam dom?????????????? Chyba muszę usiąść i ochłonąć. Dzięki, dzięki dodałęś mi skrzydeł i wiarę,że dużo jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 11.01.2013 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Katti i lullaby wielkie dzięki. Jak widać po waszych realizacjach tendencja wzrasta . A domy macie wyjątkowo piękne. Jak dopełnią je tak samo dopracowane wnętrza to czapki z głów !!! TenKtóryZazdrości dzięki. Zaproszenie nadal aktualne sąsiedzie (prawie przez miedze ). a.poszukiwacz ochłoń i poukładaj sobie co tak naprawdę Ci się podoba, jakie są twoje potrzeby i wymagania. To ważne, aby twój architekt realizował twoje marzenia, a nie jedynie swoje wizje . Tak na marginesie, ( nie to żebym się gniewała za męskie końcówki) korespondujesz z kobietą . Paweł nadal przyklejony do tematu pomp ciepła. Coś mi się wydaje, że jeszcze dwa tygodnie i będziemy mieli pompę własnej produkcji. demon Edytowane 11 Stycznia 2013 przez Paweł D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 12.01.2013 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 UFFFFFFFF coasting na dekarza zakończony. Trwał jedynie rok . Nie , nie to żebyśmy byli niezdecydowanymi jednostkami, ale : - niby każdy z fachowców z wyśmienitymi referencjami, doswiadczeniem i realizacjami, - niby każdy kładzie tak samo, używa podobnych materiałów, niby wyceny bardzo podobne, ale: Jak przyszło do opisu szczegółów rozłożenia warstw i izolacji, opisu detali estetyki połączeń styku połaci dachu i elewacji nooooooo to zaczeły wychodzić różnice . Tak naprawdę pierwotnie mieliśmy trochę inną wizje pokrycia dachu i elewacji, choć założenia co do tego aby dach i elewacja pokryte zostały tym samym materiałem, tak samo ułożonym były niezmienne. Pierwotnie miała to być blacha cieta i układana w karo . O taka: http://images36.fotosik.pl/339/ccf35e7615a09d4a.jpg Niestety cena za samą robociznę powaliła nas i ściągnęła na ziemie. Musieliśmy zatem odstąpić od tego pomysłu. Gdyby jednak ktoś z was taki dach wraz z elewcją wykonywał to dajcie znać. Przyjedziemy powzdychać . Sposób pokrycia łupkiem wybraliśmy taki ( nie jest to idealne zdjęcie, zbyt łaciate, bo o dziwo rzeczywistego efektu nie mogłam tak na szybko znaleźć w necie). Co prawda nasz dekarz z polecenia Rathscheka jeszcze takiego wzoru nie układał, co z jednej strony jest fajne bo może się okazać,ze jesteśmy pierwsi, ale z drugiej strony bedzie nabierał doswiadczenia dopiero u nas. No ma sie dokształcić zagramanicą . http://images48.fotosik.pl/556/71932044f69f83e1.jpg Ale, ale takiego wzoru krycia nie możemy dać na dach, ze wzgledu na mozliwość zaciekania, a nasza wizja opierała się przecież na tym,ze zarówno materiał jaki i sposób jego ułozenia bedzie identyczny. Na dach możemy dać taki( oprócz klasycznej łuski, która oczywiście z oczywistych powodów odpada, chociaż zapewne byłoby smiesznie ) http://images46.fotosik.pl/1916/1d04fc793656c288.jpg Nie, nie, nie, nie zdzierżymy takiego przesunięcia na elewacji. W sumie to trzeba jednak trochę odejść od domu, żeby objąć wzrokiem i dach i elewacje,także na dachu przesunięty ,a na elewacji nasz ulubiony wzór. demon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.poszukiwacz 13.01.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 O bardzo przepraszam za pomyłke, nie zwróciłem uwagi Pani demon i bardzo dziekuje za rady. rzeczywiście musze przysiaść i poukładać sobie w głowie. Przyznam,że jak patrze na tew szystkie nowoczesne budynki to odrazu chce sie juz budować.Pozdrawiam też Pawła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 14.01.2013 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 To juz ostatnia część fotorelacji w czasie przeszłym " odległym " . Reszta zdecydowanie wstawiana będzie na bieżąco . Nasze dachy balastowe wykonane są jako nieużytkowe mimo ich znacznej powierzchni i w sumie łatwego dostępu. Powód jest prosty- mamy wystarczająca ilość trawy w ogrodzie do spacerów i dwójkę energicznych dzieciaków. Nie wyobrażam sobie użytkowania dachów jako tarasów bez barierek, a te nie wchodziły w grę ze względów estetycznych - widoku elewacji. Jako że stropodachy otoczone są attykami wykonane zostały przepusty attykowe. Dwie rury spustowe chowane w lekkiej zabudowie dochodzącej do ściany elewacyjnej ( frontowa elewacja), pozostałe na garażu na zewnątrz. Na warstwę nośną poszła folia paroizolacyjna, następnie 20 cm styropianu,a na to zrobiony na zamówienie styropian ze zmienną wysokością od 4 do 16 cm (w naszym przypadku ocieplenie było jednocześnie warstwa spadkową). Po czym położono warstwę oddzielającą - welon szklany. Nastepnie ułożono membrane PVC Protan SE zgrzewaną ze sobą gorącym powietrzem na zakład. Ostatnia warstwę stanowił żwir. http://images46.fotosik.pl/1918/74eaf5b06d0c7b92med.jpg http://images45.fotosik.pl/1683/68c8b3b9b387f271med.jpg http://images38.fotosik.pl/1909/52716e2a1d73419cmed.jpg http://images49.fotosik.pl/1762/78dcf5da10c3b041med.jpg Znalazłam dodatkowo zdjecie pierworodnego wspinajacego sie po naszej ściance akumulacyjnej i nie mogłam sie oprzeć, żeby tej fotki nie wstawić . Poważnie zastanawiamy się czy nie wykorzystać jej jako ściany wspinaczkowej dla "młodych" . http://images47.fotosik.pl/1683/70ad5a67e40cfb45.jpg demon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 14.01.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam się i ja Nie mogę się oprzeć wrażeniu że być może też jesteśmy sąsiadami, albo że przynajmniej gdzieś Wasze okolice widziałam Będę podglądać i kibicować jeśli nie macie nic przeciwko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 14.01.2013 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witaj lucka6 i zapraszamy częściej . A my wiemy gdzie jest wasz dom;). Nasz syn chodził do szkoły za waszą miedzą . demon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.poszukiwacz 15.01.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Z opisu dachu mało co jeszce rozumiem Ha,ha, ale pomysł ze ścianą wspinaczkową świetny. No i synka macie sprawnego chyba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 15.01.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Bardzo sprawnego, a jego pomysłowość podosi mi ciśnienie każdego dnia już od samego rana . Dzisiaj dostaliśmy próbkę naszych aluminiowych profili okiennych pokrytych Coatexem w kolorze dobranym do łupka. Kawałek stopu aluminum, a jak cieszy człowieka . A tu w zestawieniu z naszym łupkiem . http://images46.fotosik.pl/1920/6f7322957290f66emed.jpg demon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 15.01.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Profil wymiata ..... piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 15.01.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Piękny, piękny I wiem, co mówię, bo go dobrze wymacałam zanim poszedł we właściwe ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 15.01.2013 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Dzięki. No przyznam bezczelnie piękny, piękny. Lulla i Oliwka, a już myślałam, że to moje zawodowe spaczenie . demon Edytowane 15 Stycznia 2013 przez Paweł D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 15.01.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Żadne tam spaczenie ... cudeńko ze ho ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 15.01.2013 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Oliwka no dobra cudeńko . Aż szkoda chować w warstwie ocieplenia. No to już czuję, że spodobają się nasze szyby zespolone w oknach połaciowo- kolankowych, które wykonuje Alltop . demon Edytowane 15 Stycznia 2013 przez Paweł D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 15.01.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 no czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 15.01.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Ciekawe, czy moje czarne też będą mi się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 15.01.2013 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Będą, będą klasa sama w sobie . demon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 16.01.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Oj, Dziewczynki Uśmiecham się od ucha do ucha, jak WAS czytam Pamiętam, jak cieszyłam się ze swoich profili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts