Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stodoła Pawła i demona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 901
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chcba wiele sensownego nie napisze, bo mi mowe odebralo. Wasz projekt jest super, a zdjecia zrobionej przez Was przerobki - wszystko mi odpadlo i sie pozbierac nie moge. Rewela! Szkoda, ze ja poki co trafiam na raczej zupelnie inny typ architektow niz Wy. A ja coz, mam jednak dosc mocno ograniczona wyobraznia ;) Bede podgladac i podziwiac

Turlututu witaj i cóż mogę powiedzieć. Bardzo, bardzo nam się miło zrobiło. Dzięki.

Co prawda jeszcze nie dotarł do nas, ale złożyłam zamówienie, więc sie pochwalę ;).

Zamówiłam wyciąg Falmec Horizon NRS 120 cm. Ciągnie jak szatan 800 m³/h, ale jest cichuteńki w związku z systemem NRS.:D.

Może się komuś przyda jest chwilowa( bodajże do końca stycznia lub lutego) promocja na wyciągi z systemem NRS.

Niestety 120 są tylko z jednym kominem buuuuu.

http://images49.fotosik.pl/1769/032ba7445ab26abamed.jpg

demon

Fajny ten wyciąg :yes: ja zamówiłam w końcu Franke Brick Silence Key, też mi bardzo zależy na tym, żeby był cichy, mam nadzieję że choć trochę będzie cichszy niż moja nieszczęsna Amica :)

Demon, a czy mogę Cię jeszcze podpytać czy stosujesz płyty HPL? Mamy nimi wyłożyć częściowo ściany w salonie, nasi architekci polecali nam płyty Euronitu, masz na ich temat jakąś opinię? I czy wiesz gdzie ja w ogóle mogę je kupić, bo w Warszawie znalazłam chyba tylko jedno miejsce w centrum?

Z góry dziękuję :)

Pochwal się jeszcze innymi fajnymi zakupami :)

Witaj Kasiu u nas. Cieszę się, że Ci sie podoba ;). Nie wiem czy pamiętasz, ale jakiś czas temu zawitałam u Ciebie w dzienniku. Interesowała mnie sklejka jaką użyłaś. Miała bardzo, bardzo ładne usłojenie i ciekawy kolor Wam wyszedł.

lucka no niestety nie doradzę, ponieważ nie używaliśmy HPL-u do wnętrz. Gdyby go tak zastosować w rożnych wielkościach płyt do tego jeszcze różnie przyciętych z delikatnym dystansem na łączeniu to wyjdzie ciekawie. My tak mamy zamiar potraktować nasza sklejkę na elewacji ;). Co do samego Euronitu tez nie pomogę. Przez chwilę chcieliśmy go położyć na dach i elewacje i tyle.

lucka to na razie pierwszy tak przedwczesny zakupiony niezbędnik domowy ;), pomijając kilka lampek, mozaiki, stół do pracowni i kika innych drobiazgów uzbieranych przez lata. Co prawda szykuje sie na jedną cudną baterie kuchenną Dornbrachta i negocjuje cenę, ale jeżeli jej zaraz nie kupie to za kilka miesiecy na pewno nie będzie mnie na nia stać :D.

demon

Edytowane przez Paweł D.

też lubię zaglądać :)

Tylko Demon musisz szybciej robić te zakupy żeby jeszcze inni zdążyli skorzystać z fajnych pomysłów zanim kupią swoje a potem będą żałować ;)

Co do lamp, to chyba mnie przekonałaś do Veneziny, z panami rzeczywiście jest bardzo dobry kontakt, umówiłam się na przyszły tydzień :)

oj lucka ja to najchętniej chodziłabym po ulicy i zaczepiła obcych ludzi pokazując im zdjęcie mojej wymarzonej baterii kuchennej i kilku innych rzeczy. Ale, ale jeszcze się okaże, że przestali produkować, albo coś innego "cudownego" się zdarzy i szlag mnie trafi na miejscu. A zakupy to raczej teraz okna, łupek, wełna, pompa i takie tam przyziemne sprawy ;).

demon

Edytowane przez Paweł D.

Demon... Ja jeszcze z tego zzielenienia się nie odłapałam, o nie...

Napisz pliz gdzie zamawiałaś Falmec'a. Widzę, że zamówiłaś wielki ciąg: 800 m3/h - naprawdę tyle potrzebujesz? U mnie teoretycznie tez tyle wychodzi, ale mam w kuchni 2 punkty wywiewu z WM, zastanawiam się czy muszę kupować aż taką moc... Zauważyłam, ze powyżej 600 m3/h cena rośnie ok. +50%

bami zamówiłam u dystrybutora http://www.falmecpolska.pl

Oj ja mam prywatną obsesje na punkcie zapachów w kuchni, wiec muszę mieć szatana, a nie wyciąg ;).

demon

ja mam to samo! Tyle, ze próbowałam się zracjonalizować ;)

teraz mam jakąś wyjątkowo marną Tekę, która huczy tak, ze za chwilę odleci. W dodatku nic to nie daje... Zawsze po jakimś większym lub wonniejszym gotowaniu czuję je w...sypialni. Nie wiem, jak to możliwe...