xxx.adik 14.08.2015 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Ja wybralem vetrex 90, mam nadzieje ze bede zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekpo 14.08.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Ja miałem podobny dylemat V82 Vetrexu czy Winergetic Oknoplastu w Lublinie. Początkowo Oknopkast był znacznie droższy więc byliśmy zdecydowani na Vetrex ale po negocjacji cenowej z Oknoplastem różnica wynosiła już tylko około 1 tyś. i zdecydowałem się na Oknoplast. Oczywiście balkony, fixy i HST na odpowiednich poszerzeniach.Dodatkowy problem w wyborze powstał z tego powodu, że obie firmy w Lublinie mają dobrych montażystów.Zamówiłem Winergetic Oknoplastu bez ćwierćwałka czyli bez półokrągłej listwy bo chcieliśmy proste skrzydła (chyba nie każdy wie że tak można). Całość w obustronnym antracycie + HST 4 m x 2,3m dzielony na 1/2 + PSK Atrium.Wczoraj skończyli ciepły montaż i nawet solidnie to wykonali - jak będzie w praktyce czas pokaże. Wrażenie robił pancerny montaż ramy HST. W mojej ocenie, jeżeli ktoś potrzebuje okien klasy Winergetic lub V82 to obie firmy zrobią to na podobnym poziomie - kwestia negocjacji ceny i dodatkowych bonusów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 14.08.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 ja wybrałam vetrex i pożałowałam , już nie pamiętam jakie to profile w każdym razie 3 szyby , te okna są jakieś takie niestabilne , wiotkie , poza tym ich dystrybutorzy w moim mieście doprowadzają mnie do szału , w każdym razie nie polecam drugi raz bym się nie zdecydowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 14.08.2015 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Witam , te okna są jakieś takie niestabilne , wiotkie Że jakie są ? wiotkie ? niestabilne ? możesz rozwinąć wypowiedz - jak żyję jeszcze nie widziałem wiotkich okien. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 21.08.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 no rama jakaś taka mało sztywna , sama nie wiem może to takie wrażenie , ale sprawiają wrażenie niesolidnych , poza tym w w kątach , tam gdzie się zbiegają listwy przyszybowe pojawiły się szpary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.08.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Wielr czynników może wpływać na takie wrażenie: zaczynając od wyboru odpowiedniego okna z oferty przez przez przechowywanie/szpary przy listwach mogą być winą przegrzania/ po montaż: wystarczy że okno było za słabo zamocowane, co widuję bardzo często. Mam praktyczne porównanie do okien kilku producentów i nie mogę potwierdzić Twojej oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 21.08.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 piszesz że te szpary wynikają z przegrzania .... ale one są od wewnętrznej strony a jeśli chodzi o to że słabo zamocowane ... to że za słabo połączone z murem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.08.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Przegrzanie w "magazynie" czyli np w takie upaly jak ostatnio moga stac na sloncu. Mi to by do glowy samo nie wpadlo, ale fabryka kiedys przesłała odpowiednie wytyczne z przykładami. Tak. Za slabe mocowanie, do tego z cienkiej blachy/ i już rama może sprawiac wrazenie niestabilnej. Na prawdę mało kiedy widzę zgodną z instrukcją ilość kotew/dybli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 21.08.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 powodów powstawania szpar na połączeniu listew przyszybowych może być wiele- nie "odpuszczone" profile na etapie ich produkcji- nadmierne ich nagrzanie przed przycięciem- za luźne przycięcieTak naprawdę powód do reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 21.08.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 okna były wstawiane chyba w lutym zeszłego roku to słabe połączenie z murem , ale chyba wtedy pękałaby obróbka okien, jakieś szpary w rynku itd , a tu nic takiego nie ma no nic , jakie są takie są , tragedii nie ma , te listwy przyszybowe mają wymienić , zabierają się*do tego jak pies do jeża , te chłopy z vetrexa u mnie w mieście są beznadziejne , do tej pory nie mam takich zakrywek na zawiasy .. nie mam drugiego pilota do rolet , z tymi roletami to też był cyrk , za bardzo pojęcia nie mieli o tych silnikach i programowaniu , rolety same nauczyły się tego co nie trzeba , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 21.08.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 ??? zapewne sterowane pilotem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 24.08.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Najpierw to panowie patrzcie na właściwości cieplne, dopiero później wybierajcie modele pasujące do waszych domów czy podobające się. Nie warto też oszczędzać na instalacji - dobry montaż okien może serio pomóc w utrzymaniu ciepła w pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 25.09.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 no pilotem sterowane , przecież napisane jest ... nikcie ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts