mcc 20.12.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Witam Szanownych Grupowiczow, Wymyslilem sobie piekny czarny matowy gres techniczny (mial kontrastowac z drewnem). Przeczytalem juz wszystkie posty odnosnie impregnacji gresu i zgodnie z zaleceniami po polozeniu, wyczyscilem i zaimpregnowalem:HG Impregnat (2 warstwy)HG Satynowy polysk i ochrona (2 warstwy) Efekty:1. Wiatrolap - do przyjecia - odkurzacz + szmata daje rade, ale nie jest proste utrzymanie czystosci w wilgotne dni2. Elewacja - w porzadku - nie nasiaka, nie brudzi sieI na tym koniec ...Otorz chcac zachowac ciaglosc polozylem go w garazu i przejsciu (zadaszonym) miedzy domem a grazem. Po impregnacji gres wygladal ladnie, czarno ... do czasu. Po roku uzytkowania mam problem aby utrzymac czystosc. Mycie preparatami HG + myjka cisnieniowa niewiele pomaga. Olej ktory skapnal gdzies z lancucha motoru zostawil slad. Ogolnie - slabo. W desperacji zaczalem szukac mozliwosci polozenia posadzki epoksydowej na ten gres, ale kolory i wyglad tych posadzek sa dalekie od moich oczekiwan, ale w miedzyczasie zaswiecila mi sie lampka - trafilem na substancje ktore sa jedno badz dwuskladnikowymi transparentnymi impregnatami epoksydowymi. Czy ktos mial do czynienia z taka substancja polozona na gres? Czy to ma szanse sie sprawdzic (do utrzymania czystkosci wystarczy wiadro wody + sciagaczka do podlog)? Czy pozostaje mi zakup szorowarki? Dzieki z gory za porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts