Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kącik urody dla Pań

bobembudowniczym

Recommended Posts

witam

chcialem sie zapytac szanownych forumowiczow czy urzadzili swoim Paniom kacik

w ktorym moga zadbac o swoja urode?

chcialem taki kacik urzadzic dla swojej ukochanej. irytuje mnie ciagle przesiadywanie

w lazience i robienie godzinowego makijazu.

dlatego chce abyscie podzielili sie swoim doswiadczeniem moze jakies zdjecia zamiescicie?

gdzie zlokalizowac taki kacik?mieszkamy w mieszkaniu 2 pokojowym wiec z miejscem bedzie trudno.

jakie lustra jakie meble oswietlenie krzeselko?

z gory dziekuje za pomoc:)

Bobem,

a czy Twoja pani ma ochotę upiększać się poza łazienką? Z praktyki wiem, że i tak łazienka będzie potrzebna... Toaletka poza łazienką ma sens w sypialni, w miejscu dobrze oświetlonym... Lustro + blat/konsola + szufladki + fotel/taboret to absolutne minimum :) Kosz na śmieci by się przydał - demakijaż też ma wykonywać poza łazienką?

http://modny-dom.pl/galerie/gallery/galeria-wnetrz-sypialnia/toaletka.jpg

http://cdn.wnetrzarium.net/media/catalog/cache/60KjzHQOjkXu1NbeqSVzBIu6tr2Hfsr1ugE8Pknc18WZ1tIxtlME9emH1xWpX4Y%252FUqoTNA%253D%253D/sypialnia-z-toaletka.jpg

http://cdn.indulgy.com/15/LA/2E/10203536625257627StTqYzSAc.jpg

wolalbym zeby wszystko zwiazane z uroda robila w konkretnym miejscu tzn:suszyc i ukladac wlosy tez.

takie czynnosci pochlaniaja najwiecej czasu i zawsze zajmuje lazienke na dlugi czas.

dziekuje zaa zdjecia.napewno cos ciekawego wymysle.tylko potrzebowalem inspiracji:)

Mam w sypialni toaletkę Malm i lustro nad nią (myślałam, ze w nowym domu zmienię zwyczaje i będę robić makijaż przy toaletce ;)), ale jeszcze ani razu nie robiłam tam makijażu. Zresztą i tak zajmuje mi to nie dłużej niż 5 minut :) Ale moze faktycznie Twojej ukochanej takie miejsce jest niezbędne. Moze więc po prostu dodatkowa łazienka, tylko dla niej?

Mam w sypialni toaletkę Malm i lustro nad nią (myślałam, ze w nowym domu zmienię zwyczaje i będę robić makijaż przy toaletce ;)), ale jeszcze ani razu nie robiłam tam makijażu. Zresztą i tak zajmuje mi to nie dłużej niż 5 minut :) Ale moze faktycznie Twojej ukochanej takie miejsce jest niezbędne. Moze więc po prostu dodatkowa łazienka, tylko dla niej?

No właśnie asizo, ja "przemyśliwuję" właśnie sens toaletki, ale miejsca w sypialni mam dużo, więc na ten moment toaletka będzie - choćby i po to, by wygodnie pomalować paznokcie ;). Zastanawiam się tylko jakie oświetlenie zastosować, skoro nie zaplanowałam tam kinkietów...takie są chyba najlepsze, no ale już raczej po ptokach:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ledsjo-lampa-scienna__0179270_PE323116_S4.JPG

jak macie u siebie?

wolalbym zeby wszystko zwiazane z uroda robila w konkretnym miejscu tzn:suszyc i ukladac wlosy tez.

takie czynnosci pochlaniaja najwiecej czasu i zawsze zajmuje lazienke na dlugi czas.

ja tam mojego wpuszczam do łazienki podczas malowania, ale tylko jak ładnie poprosi http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif

ale on to umie ładnie prosić ;);)

Edytowane przez eveee

U mnie toaletka w sypialni nie sprawdziłaby się z dwóch powodów:

1. Do czynności upiększających potrzebuję i używam bieżącej wody - dłonie spłukuję i myję z kosmetyków, pędzelki, gąbeczki, patyczki kosmetyczne namaczam, zwilżam uparte kosmyki włosów itd...

2. Wstaję kilka godzin przed nie-małżem. Z sypialni wychodzę cicho i bez zapalania światła. Nie wyobrażam sobie porannego przenoszenia utensyliów do łazienki, a przed przygotowaniami na wieczorną imprezę znoszenia znów w okolice toaletki.

Czy rozmawiałeś już ze swoją Panią? Co ona myśli o urządzeniu dla niej takiego miejsca?

Jeśli jest "ZA", to lokalizacja na pewno w okolicy okna - malujemy się z reguły w takim oświetleniu, w jakim będziemy oglądane, czyli makijaż dzienny staramy się robić przy dziennym świetle. Bardzo podoba mi się to składane lusterko proponowane przez Joliskę (nie stylistycznie, ale jeśli chodzi o samo rozwiązanie - po "zamknięciu" lustra mebel wygląda jak zwykła komoda i może stać w każdym pomieszczeniu, co jest szczególnie ważne w niewielkich mieszkaniach.) Przydatna będzie mnogość szufladek, wtedy cały arsenał nie będzie zalegał na widoku, co zbyt estetyczne nie jest...