flyer2 21.12.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Witam.Mam pytanie do profesjonalistów.Mam taki oto dylemat.Czy zamówić okna o trochę gorszych parametrach termoizolacyjnych i zainwestować w ciepły montaż, /folie/,czy zastosować okna o lepszych parametrach ze standardowym montażem?Co jest bardziej opłacalne ekonomicznie w dłuższej perspektywie czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 21.12.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Ja wybrałbym opcję 2 - okna najnowocześniejsze/najcieplejsze i montaż standardowy czyli kotwy, piana i obróbka tynkarska. Dobrze wykonany montaż w tzw. standardzie też da radę P.S a niemożesz zaoszczędzić na płytkach, wannie, bateriach do niej, meblach kuchennych ( najtańsze a później kup sobie lepszą jak się odkujesz ). Wiesz - roboty zewnętrzne to na całe życie a meble czy płytki to łatwiej zmienić; prawie jak rękawiczki Edytowane 21 Grudnia 2012 przez Charlie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 22.12.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Witam a jaką masz różnicę pomiędzy okna - OKNA i montaż - MONTAŻ ?Zakładając, że masz 100 mb do zamontowania to różnica w cenie montażu będzie 2.000-2.500 zł (zakładam montaż w licu ściany z zastosowaniem folii/taśm), więc policz o ile lepsze kupisz za tą kwotę okna. Ja osobiście - choć moje zdanie jest tutaj zapewne mało obiektywne - jestem za opcją 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 22.12.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Ja też za opcją 2 ze względu na późniejszą większą ekonomiczność, tylko zdecydowanie zaraz po montażu zabezpieczyć trzeba pianę przed promieniami UV. Ideałem jest, żeby zapianować okna tak, żeby potem tej piany nie obcinać przed ociepleniem, ale w praktyce nie jest to łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.12.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 otakże opcja II"Ciepły montaż" wprowadza w bład użyciem słów które nie znajdują potwierdzeniaMontaż warstwowy nie polepsza izolacyjności termicznej - znów wychodzę na tego który podważa nowe teorie - dobrze wykonany montaż standardowy będzie przy tak postawionym wyborze, rozwiązaniem lepszym i w czasie zakupu jak i co najmniej 20-letniej eksploatacji (obserwuję swoje okna na poddaszu od wewnatrz niczym nie zabezpieczone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.12.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Dobra ekipa montażowa i do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts