Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w stuletniej kamienicy.

pedro0002

Recommended Posts

Postanowiliśmy z mężem, zaprezentować nasze mieszkanko przed i po remoncie. Sporo nas to kosztowało (pomijam tu względy finansowe, ale ile nerwów...:) na szczęście wszystko dobrze się skończyło, teraz juz tylko dopieszczamy nasze gniazdko.

To kuchnia przed remontem, która już kuchnią nie jest. Mamy tu teraz sypialnię.

[ATTACH=CONFIG]156230[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]156231[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]156232[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]156233[/ATTACH]

A po remoncie..

[ATTACH=CONFIG]156240[/ATTACH]

• 1 year później...
  • 2 months później...

Nie wiem czy właścicielka tematu jeszcze tu zagląda, ale mam podobne zdanie jak przedmówca - jak tak można :)

Sam jestem przed remontem mieszkania w kamienicy i co jak co ale drzwi wejściowe mają być odtworzone w stylu tych obecnych.

pozdrawiam,

Mateusz.

• 4 months później...

[ATTACH=CONFIG]156273[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]156275[/ATTACH]

O Boże, widzisz i nie grzmisz! JAK MOŻNA??? Mieliście przecudowne mieszkanie z prawdziwym klimatem przedwojennej kamienicy. Pewnie trzeszczące, nierówne, kłopotliwe w utrzymaniu, tu i ówdzie butwiejące i odstające od pionu (wiem, bo sama takie mam), ale PRAWDZIWE i przepiękne. I zrobiliście z tego takie nijakie coś. A, bo pewnie chcieliście "trendi" - na szaro, gipsowo, halogenkowo, wengowo i w ogóle. Koszmar, naprawdę.

Ale błagam, powiedzcie, że to, co tutaj

[ATTACH=CONFIG]156274[/ATTACH]

i tutaj

[ATTACH=CONFIG]156230[/ATTACH]

leży na podłodze, to tylko jakieś obrzydliwe gumoleum, a nie wspaniała mozaika z kilku rodzajów drewna, którą zastąpiliście panelami, gresem, a w najlepszym razie zwykłymi deskami?

Edytowane przez barbe-cue