fotohobby 09.01.2013 02:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Wiazary bylyby chyba drozsze. Generalnie, im wiecej przestrzeni wygospodarowanej na poddaszu tym drozszy rachunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 09.01.2013 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 na pewno trochę droższe, ale nie wszystko przeliczam na kasę zależy mi na jakości, a wiązary to jednak produkt z fabryki, bardziej powtarzalny i z porządnego drewna, co jednak rzadko kto robi przy więźbie klasycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 14.01.2013 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Powoli kompletujemy dokumentację do PnB Mamy już: Projekt - ale to robi żona więc nie problem Warunki przyłącza wody i kanalizy Warunki przyłącza elektrycznego Decyzję (pozytywną) o zjeździe z drogi publicznej Opinie od wojewódzkiego konserwatora (niestety musimy mieć archeologa) Badanie gruntu Czekamy jeszcze na: Projekty branżowe (woda, co, kanaliza, WM) - będą w środę Konstruktora - miało być dzisiaj, ale dzień się jeszcze nie skończył Mapkę do celów projektowych - ma być w piątek Projekt elektryczny - będzie w środę Umowa z archeologiem - będzie jak będzie mapka, archeolog już wybrany Jak wszystko będzie to składamy PnB Jak na razie wszystko szło w miarę sprawnie, więc mamy nadzieję, że z PnB pójdzie podobnie. Oprócz tego musimy z lokalnym magikiem załatwić sprawę przyłączy oraz przepustu i wjazdu na działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semcio 21.01.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 wrzucam jeszcze mapkę z lokalizacją budowy, może znajdzie się jakiś sąsiad z okolicy No i my jakieś 500-700m dalej będziemy się budować (jesień 2013/wiosna 2014). Jesteśmy na etapie załatwiania papierologii Pozdrawiam sąsiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 22.01.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 domek, widzę, że cele podobne naszych, budowany w podobny sposób (wybór materiałów, płyta fundamentowa, oddylatowanie garażu i pomieszczeń gospodarczych). będę obserwował postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejzi 22.01.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Super domek, chyba lepszego projektu nie można wymyślić. Zapisuję do ulubionych Mam 3 pytania: dlaczego Silka? Z czego dach garażu? I jakie prefabrykaty w stropie domu (filigran / smart), i właścieiwie dlaczego nie teriva? ja się jeszcze zastanawiam (oprócz filigrana, to na pewno), dlatego pytam Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam i życzę przyjemnej i udanej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 23.01.2013 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Hej, wybrałem silikaty z kilku powodów:- bardzo dobra izolacyjność akustyczna- bardzo dobra akumulacyjność ciepła- materiał "zdrowy"- materiał lity, wytrzymały - brak problemów z mocowaniem czegokolwiek do ścian- cena Dach garażu będzie wykonany w technologi dachu odwróconego. Na wierzchu będą betonowe płyty chodnikowe na żwirze lub podkładkach dystansowych. Hydroizolacja prawdopodobnie membraną, ze względu na mniejsze ryzyko popełnienia błędu niż przy papie. Izolacja cieplna XPS. Strop (oraz dach garażu) chciałbym wykonać z płyt prefabrykowanych, na razie mam oferty z:- konbetu- około 18.000 za strop smart z dostawą i montażem (bez wykonania wieńca), podejrzewam, że beton po mojej stronie, ale Pani z którą rozmawiałem nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia (np. zaprojektowała mi strop w miejscu gdzie są schody, ich konstruktor go nie przeliczył), musiałem kilka razy prosić o korektę oferty- dennert - zaszaleli, chcą 35.000 za strop + schody, całość na gotowo bez wieńca- betard - czekam na ofertę Podejrzewam, że skonczy się na terivie bo na nią mam projekt i wychodzi relatywnie tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 25.01.2013 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Czekamy jeszcze na: Projekty branżowe (woda, co, kanaliza, WM) - będą w środę Konstruktora - miało być dzisiaj, ale dzień się jeszcze nie skończył Mapkę do celów projektowych - ma być w piątek Projekt elektryczny - będzie w środę Umowa z archeologiem - będzie jak będzie mapka, archeolog już wybrany Projekt instalacja sanitarnych zakonczony Konstrukcja odebrana Mapka do celów projektowych odebrana Czekamy jedynie na: - podbicie się przez architekta na projekcie, niestety przez chory w naszym kraju system składek żona ich nie opłaca i musimy się posiłkować innym architektem - projekt elektryki, będzie lada dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 29.01.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam. Już mi się tu podoba. Będę odwiedzać i kibicować. Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mychadita 31.01.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 My również kibicujemy.Założenia częściowo mamy podobne, etap chyba też.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 05.02.2013 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 mamy 2 tygodnie opóźnienia w stosunku do oryginalnego planu ale w najbliższy czwartek składamy PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 07.02.2013 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Dzisiaj złożyliśmy pozwolenie na budowę Teraz tylko czekanie na PnB, później kredyt i można zaczynać budowę Rozmawiałem też już z kilkoma wykonawcami SSO, mam już jakieś typy, ale jeszcze czekam na kilka ofert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 05.03.2013 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 w piątek odbieramy pozwolenie na budowę trzeba będzie jeszcze kredyt załatwić i jak dobrze pójdzie to od maja zaczynamy budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 05.03.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Co do ekip to napisze tylko że serdecznie odradzam firmę Budex ze Szkaradowa... I powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 05.03.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 dzięki za info, nawet do nich nie dotarlema masz kogos kogo mozesz polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 05.03.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Na pewno wykonawca co robił u Bacardiego tj. Antoni Nowak jest do polecenia (nam go polecał KierBud ale terminy nam sie nie zgrały), moze też polecę murarzy co obecnie u nas robią - ale to za tydzień mogę dac znac jak skończą - na dziś jestem zadowolona i to bardzo. Z ekipy dachowców na dziś takze jestem zadowolona - Zbigniew Cięciwa - no poza tym że zagada Cię na śmierc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qprime 06.03.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 oho 22kwh/m2/rok to świetny oczekiwany wynik - kibicuję żeby się udało. Mi wyszły obliczenia w granicy 30. Też zdecydowałem się na grzanie kospelem (+ wodna podłogówka), tylko że przez ostatnie 3 tygodnie wygrzewania posadzki zeżarł mi bydlak 1030 kwh. Pozdrawiam z niedalekiego Pęgowa Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 06.03.2013 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Pierwszy rok, a może nawet dwa-trzy liczę się z tym, że wydatki na ogrzewanie mogą być wyższe ze względu na schnięcie budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azizi 07.03.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Bardzo fajny projekt, faktycznie wizualnie podobny do mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 27.03.2013 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 dzisiaj odebraliśmy pozwolnie ostateczne na dom i pozwolenie na wjazd na działkę, czekamy jeszcze az ono się uprawomocni, wtedy ruszamy z mostkiem a z domem startujemy od początku czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts