skrabi 09.08.2013 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 stryszek zawsze może się przydać żeby coś tam odłożyć, muszę jeszcze dorobić otwory wentylacyjne w ścianach szczytowych bo latem jest jak w piekle, a zimą nie chcę ryzykować ze zbieraniem się tam wilgoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 09.08.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 oki, dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 10.08.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 ja robię wysokie poddasze - mam nadzieję, że mi to pomoże latem ) im większa kubatura tym trudniej ją przegrzać latem słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 10.08.2013 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 ja robię wysokie poddasze - mam nadzieję, że mi to pomoże latem ) im większa kubatura tym trudniej ją przegrzać latem słońcu to prawda, ale z drugiej strony zimą musisz więcej grzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 10.08.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Nie wiem może to kwestia aktualnej pory roku, ale bardziej się obawiam gorąca niż mrozu;] Może jakiś sezonowy podwieszany sufit z barierą radiacyjną kiedyś zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 10.08.2013 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 w mieszkaniu w którym teraz mieszkam, 2 piętro poddasze, mam część mieszkania 2.6m a część 3.6m, niestety na upały nie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 11.08.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 O widzisz masz doświadczenie. Ja nie mogę się nadziwić jak u mnie na stancji było zimniutko latem, były grube mury i wysoki sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 11.08.2013 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 a które to było piętro i czy to było poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 11.08.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Właśnie nie... pierwsze piętro. Jak sobie poradzić z tym upałem - no wyrzekliśmy się dachowych okien ;] pionowe zacienimy na maxa od zewnątrz, masa termiczna na poddaszu minimalnie zwiększona... kubatura powiększona, izolacja z wełny drzewnej niby oferuje przesunięcie o kilka ładnych godzin w oddawaniu ciepła, bypass w rekuperatorze do nocnego chłodzenia będzie... ale czy to wystarczy? Jest osóbka na forum, która nie narzeka na upały na poddaszu i doświetla je tylko oknami w szczytach może to rzeczywiście jest rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 11.08.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Właśnie nie... pierwsze piętro. Jak sobie poradzić z tym upałem - no wyrzekliśmy się dachowych okien ;] pionowe zacienimy na maxa od zewnątrz, masa termiczna na poddaszu minimalnie zwiększona... kubatura powiększona, izolacja z wełny drzewnej niby oferuje przesunięcie o kilka ładnych godzin w oddawaniu ciepła, bypass w rekuperatorze do nocnego chłodzenia będzie... ale czy to wystarczy? Jest osóbka na forum, która nie narzeka na upały na poddaszu i doświetla je tylko oknami w szczytach może to rzeczywiście jest rozwiązanie... u mnie tylko okna w szczytach, od południa zacieniane roletami żeby uniknąć nagrzewania, strych nad poddaszem użytkowym będzie wentylowany aby uniknąć ciągłego przegrzewania go co do izolacji to jeszcze się zastanawiam czy warto iść w wełnę drzewną albo celulozę wdmuchiwaną, koszt podobny co wełna skalna ale miałbym U dachu 0,11 zamiast 0,09 nie jestem przekonany czy rzeczywiście będzie to miało wpływ na temperaturę na poddaszu, wydaje mi się, że to przesunięcie fazowe sprawdza się przy cieńszych izolacjach niż będzie u mnie acha, no i u mnie jest jeszcze GGWC, dzięki któremy też latem ma dmuchać z wentylacji chłodniejszym powietrzem niż jest na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 12.08.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 powinno się sprawdzić ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 12.08.2013 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 dostałem fajną ofertę na izolację thermoflociem i się teraz waham, na początku września będę mógł obejrzeć jak izolują jakiś dom we Wrocławiu, wtedy pewnie się zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 15.08.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 nie było mnie parę dni na budowie a dach już w połowie pokryty poniżej parę fotek z dzisiejszej wizyty, na początek rynna http://imageshack.us/a/img22/1360/nf5e.jpg http://imageshack.us/a/img834/3088/qpqd.jpg i dach, jedna połać pokryta jest całkowicie ale od tamtej strony nie mam jak zrobić zdjęcia http://imageshack.us/a/img827/6386/khww.jpg http://imageshack.us/a/img542/4547/ev0m.jpg http://imageshack.us/a/img801/9021/2msf.jpg http://imageshack.us/a/img841/3181/qe27.jpg w przyszłym tygodniu ekipa skończy ścianki działowe, dach może nawet jutro i czekamy, na koniec miesiąca będziemy mieli montowane drzwi, bramy i okna jak zamkniemy dom to elektryk ma dwa pierwsze tygodnie września na zrobienie instalacji, wodę będę robił sam z ojcem, później tynki i wylewki myślę, że grudzień jest dalej realny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 15.08.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 piękny dach . pierwszy raz widzę zastosowaną płaską dachówkę w kolorze czerwonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 15.08.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 piękny dach . pierwszy raz widzę zastosowaną płaską dachówkę w kolorze czerwonym ja też, nigdzie nie mogliśmy znaleźć dobrej jakości fotek takiego dachu, jedynie małe fotki w katalogu creatona Kkolor musiał być ceglasty ze względu na zapis w MPZP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 16.08.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Witaj skrabi Pięknie, aż miło popatrzeć. Dziennik przeczytany od dechy do dechy, czekam na dalszą realizację. Mógłbyś coś o kosztach inwestycji skrobnąć? Jakbyś znalazł chwilkę, to bardzo proszę. Rewelacyjne rozwiązanie z płytą garażu, bezpiecznie się wydaje, forma minimalistyczno-estetyczna. Super. Trzymam kciuki i czekam na dalszą realizację inwestycji. Musi Wam się udać ta wprowadzka w grudniu, bo poszły zakłady i postawiłam na Was stówę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 16.08.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Sorki, jeszcze jedno pytanie Nie widzę komina, mój wniosek, nie planujesz kominka w domu? Bo wentylacja mechaniczna, jak dobrze doczytałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 16.08.2013 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 kominka nie będzie, bo w sumie żeby raz w sezonie napalić to szkoda go budować, mogę sobie u teściów napalić o kasie publicznie nie lubię dyskutować, ale tanio nie jest, powiedziałbym średnia półka, jak chcesz więcej szczegółów to na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 18.08.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Chyba po rezygnacji z okapu zmieniły się proporcje domu, wygląda jak piętrowy troszkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 18.08.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 mam kolejne pytania dotyczące płaskiego dachu. jakie warstwy i materiały zastosujesz? rozumiem, że spadek uzyskasz przez wylewkę - robisz tam jakieś dylatacje? wylewka będzie bezpośrednio na strop czy pod nią jakaś warstwa poślizgowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts