Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama z Castoramy a automatyka

Recommended Posts

Witam!

Chciałbym trochę zaoszczędzić na przęsłach kutych i zakupić na materiał na ogrodzenie frontowe betonowy murek oraz przęsła z Castoramy (pomimo ich wad). Zastanawiam się tylko nad bramą. Musi być przesuwna jednak czy niska jakość wykonania tych bram z Castoramy nie będzie później problemem przy zastosowaniu automatyki ? Czy brama będzie stabilna oraz czy te bramy z Castoramy w ogóle nadają się jako przesuwne, kupię tam wszystkie elementy niezbędne do tego (szyna, po której się będzie poruszała itd.)?

Pozdrawiam i wesołych świąt!

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Stal wiem, że nie jest najwyższej klasy, ale niestety za pręty pełne u mnie płaci się sporo, jest to dla mnie nieopłacalne z wielu powodów. Automatykę będę kupował osobno.

Na automatyce nie oszczędzaj. Wybierz solidny produkt uczciwego producenta.

Mój sąsiad zamontował marketowe badziewie i serwis jeździ do niego średnio 3 razy w roku.

Bez patrzenia na termometr zewnętrzny wiem też kiedy na zewnątrz temperatura spada poniżej 10 stopni - to wtedy, gdy sąsiad ma otwartą bramę, bo mu jego marketowe badziewie zawsze wtedy przestaje działać.

• 3 weeks później...
Panowie a coś takiego jeśli chodzi o automatykę się nadaje? http://allegro.pl/kompletny-zestaw-faac-740-naped-bramy-przesuwnej-i2969176907.html

tak nadaje się,faac to porządne produkty. zwroć tylko uwagę, że automat jest do 500 kg -musisz obliczyć ile twoja brama bedzie ważyć pi razy drzwi ( elementy kute są najcięższe-oczywiscie nie mam na myśli psedokutych z marketów:))

zanim jednak zakupisz ten automat na allegro zorientuj się czy sprzedawca posiada stosowny certyfikat wystawiany przez FAAC Polska- tylko certyfikowani sprzedawcy mogą sprzedawać i montować produkty FAAC zachowując przy tym prawo do gwarancji ( FAAC wprowadził nową politykę sprzedaży)

Edytowane przez koktajl