KK2012 23.12.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Witam! Chciałbym trochę zaoszczędzić na przęsłach kutych i zakupić na materiał na ogrodzenie frontowe betonowy murek oraz przęsła z Castoramy (pomimo ich wad). Zastanawiam się tylko nad bramą. Musi być przesuwna jednak czy niska jakość wykonania tych bram z Castoramy nie będzie później problemem przy zastosowaniu automatyki ? Czy brama będzie stabilna oraz czy te bramy z Castoramy w ogóle nadają się jako przesuwne, kupię tam wszystkie elementy niezbędne do tego (szyna, po której się będzie poruszała itd.)? Pozdrawiam i wesołych świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 02.01.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Niestety, ale nie są to produkty nawet średnich lotów - stal + automatyka.Wygoogluj sobie w Twojej okolicy ślusarnie i podzwoń w temacie podając orientacyjne rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 08.01.2013 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Stal wiem, że nie jest najwyższej klasy, ale niestety za pręty pełne u mnie płaci się sporo, jest to dla mnie nieopłacalne z wielu powodów. Automatykę będę kupował osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 18.01.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Stal wiem, że nie jest najwyższej klasy, ale niestety za pręty pełne u mnie płaci się sporo, jest to dla mnie nieopłacalne z wielu powodów. Automatykę będę kupował osobno. Na automatyce nie oszczędzaj. Wybierz solidny produkt uczciwego producenta. Mój sąsiad zamontował marketowe badziewie i serwis jeździ do niego średnio 3 razy w roku. Bez patrzenia na termometr zewnętrzny wiem też kiedy na zewnątrz temperatura spada poniżej 10 stopni - to wtedy, gdy sąsiad ma otwartą bramę, bo mu jego marketowe badziewie zawsze wtedy przestaje działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukazewsi 02.02.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Ja mojemu sąsiadowi otwierałem bramę gdy rozmawiałem przez telefon... Mój automat od nice nie robił takich rzeczy. Brama z marketu? One takie troche mało solidnie wyglądają "na kopa" są raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 04.02.2013 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Panowie a coś takiego jeśli chodzi o automatykę się nadaje? http://allegro.pl/kompletny-zestaw-faac-740-naped-bramy-przesuwnej-i2969176907.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 04.02.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) Panowie a coś takiego jeśli chodzi o automatykę się nadaje? http://allegro.pl/kompletny-zestaw-faac-740-naped-bramy-przesuwnej-i2969176907.html tak nadaje się,faac to porządne produkty. zwroć tylko uwagę, że automat jest do 500 kg -musisz obliczyć ile twoja brama bedzie ważyć pi razy drzwi ( elementy kute są najcięższe-oczywiscie nie mam na myśli psedokutych z marketów:)) zanim jednak zakupisz ten automat na allegro zorientuj się czy sprzedawca posiada stosowny certyfikat wystawiany przez FAAC Polska- tylko certyfikowani sprzedawcy mogą sprzedawać i montować produkty FAAC zachowując przy tym prawo do gwarancji ( FAAC wprowadził nową politykę sprzedaży) Edytowane 4 Lutego 2013 przez koktajl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts