buzek1985 24.12.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Witam, jestem nowy więc z góry przeprzaszam za ewentualne faux pas z mojej strony. Na wiosne ruszam z budową wymarzonego domku (projekt w20.12a dobre projekty) na działce na której juz stoi dom tesciów i teraz mam pytanko -czy jesli podłacze sie pod ich wodomierz i doprowadze wode ok 40m do nowego domu to czy takie cos bedzie mialo racje bytu, czy moze beda jakies spadki cisnienia lub jakies inne przeszkody? Przylacze do domu tesciow jest to rura PE 40, wodomierz nie wien jaki. Prosze o pomoc bo w WZ i pozwoleniu na budowe mam podłaczenie do istniejącego przyłącza (chyba nie przemysłałem sprawy) , to samo mam z prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 26.12.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 do istniejącego przyłącza ale przed wodomierzem teściów, wodomierz to zawsze przewężenie na instalacji więc w godzinach szczytu mogą nastąpić spadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzek1985 26.12.2012 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 no tak to wiem ale czy nie beda to takie spadki ze bedzie kapac zkranu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 26.12.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 na takie pytanie można odpowiedzieć na podstawie jakiś pomiarów wykonanych w godzinach szczytu, raczej powinno być ok ale na końcówkach rurociągu bywają anomalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek67 26.12.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Zamontować zbiornik i nie będzie problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 27.12.2012 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Zamontować zbiornik i nie będzie problemów dopóki jakaś bakteria się tam nie zainstaluje, montując zbiornik musisz wykonać dodatkową instalację wody pitnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzek1985 27.12.2012 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Byłem dzisiaj w wodociagach zapytac sie co i jak i powiedzieli ze za wodomierzem to ich nie obchodzi bo to jest moja inst. wewnetrzna i ze z cisnieniem nie powinno byc problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts