egmc 24.12.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Robię remont całego mieszkania. Mam pytanie jak w temacie, mam bardzo małą łazienkę (1,5 m x 1,5 m) i układ rur wodno-kanalizacyjnych położenie wejścia do łazienki powoduje, że najlepiej byłoby mi umiejscowić prysznic w rogu w którym jest pion wodno-kanalizacyjny (ciepła i zimna woda, odpływ kanalizacyjny oraz liczniki na wodę). Przypuszczam, że temat jest trudny, ale być może ktoś z Was się z tym zetknął? Jeden problem, to jest konieczność dostępu do liczników na wodę i skonstruowania zamknięcia (drzwi rewizyjne?) na liczniki na wodę tak, aby podczas korzystania z prysznica do liczników nie dostawała się tam woda. Kolejny problem to w przypadku jakiejkolwiek awarii konieczność dostania się do pionu wodno-kanalizacyjnego), ale tutaj jestem gotów podjąć ryzyko i zabudować na stałe pion wodno-kanalizacyjny, chyba, że byłaby jakaś nieznana mi jak dotychczas alternatywa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.12.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 A czy nie można zrobić drzwiczek rewizyjnych w innym miejscu? Czy pion nie będzie sąsiadował z innym pomieszczeniem? U mnie było tak, że pion sąsiaduje w prysznicem, i udało się otwór rewizyjny zamurować i wybić w innym miejscu. Na szczęście jest to spiżarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 26.12.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Jakiś plan prosimy. Często drzwi do pionu można zrobić z sąsiedniego pomieszczenia. Zabudowy na stałe nie polecam - na pewno zaraz zadziała prawo Murphy'ego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts