plusultra 24.12.2012 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 (edytowane) ... Edytowane 27 Lutego 2013 przez plusultra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 25.12.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Witam !!! Podczytuje bloga i dziennik,więc i tu będę zaglądać! Świetne założenia! Trzymam kciuki za realizacje planów! Kibicuje mocno!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 25.12.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Witam !!! Podczytuje bloga i dziennik,więc i tu będę zaglądać! Świetne założenia! Trzymam kciuki za realizacje planów! Kibicuje mocno!!!!! Dzięki! To bardzo budujące ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 25.12.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Fajny projekt. Fajny blog. Bede kibicowal- zalozen kilka mamy wspolnych. Procz rowerowania- taka wiata. Tez uwazam, ze ze wzgledow wizualnych jest lepszym rozwiazaniem dla bryly domu. Dodatkowo- brak mostkow termicznych- budynek jest bardziej energooszczedny. Brak ocieplenia podlogi na gruncie plus np wyrzutnia z reku pod wiata- i juz mamy mocno plusowa temp zima. Wilgoc nie powinna grozic- wszak wiata do szczelnych nie nalezy. Przy okazji, jesli tak jak u mnie, bedzie zarowno tarasem- to ten taras powinien byc wiecznie, samoistnie, odsniezony same plusy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 26.12.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Tez będziemy mieli wiate. Cieszę się,ze słyszę o niej coraz częściej,choć widzę tez wciąż zdziwione oczy,gdy na odpowiedz na ile samochodów mamy garaż słyszą,ze nie mamy wcale......patrzą na nas nieco dziwnie...hehe. W sumie to od początku nie braliśmy pod uwagi garażu i tak naprawdę uświadomil nas pewien znajomy bardzo zamożny budowlaniec,który ba nie ma nawet wiaty.....a wszyscy się dziwią,dlaczego mu odbiło.....jak to nie mieć garażu...itd. Kolejny przykład - inny znajomy buduje na kredyt ogromny dom i garaż oczywiście na dwa samochody.....trwierdzi,ze wydał na niego ponad 60tys.... Podsumowując,myśle,ze jak nam pozwala sytuacja finansowa to garaż można mieć,nie neguje tego. Natomiast garaż na kredyt w dobie,gdzie samochody zmienia się co kilka lat i tak naprawdę w większości są mniej warte niż ten garaz to już nie moja bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 26.12.2012 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Witam serdecznie crategus Fajnie znaleźć bratnią duszę Zgadzam się z Wami... dwustanowiskowe wygodne garaże są drogie, nie ubóstwiam aż tak swojego auta;p Jeśli miałabym luźne 60 tys. to stawiam auto pod chmurką, pakuje się i lecę do Nowej Zelandii Chyba nawet karoseria gorzej znosi warunki garażowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 26.12.2012 23:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Oglądając projekty Kocurki i Crategusa z cudownymi wysokimi salonami uświadomiłam sobie, że mam w projekcie wysoki sufit poddasza... Myślę, że jeżeli ktoś nie chce się bawić z podwieszanym sufitem to warto Ciężko jednak wyobrazić sobie jak poddasze będzie wyglądało bo czynników jest wiele (kat nachylenia dachu, wysokość ściany kolankowej szerokość i długość pomieszczenia, konstrukcja więźby) Będzie na pewno boazeria (najchętniej pomalowana na biało) i nie mamy jętek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 27.12.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Też mi sie bardzo podobają odkryte więżby dachowe - wizualnie bardzo me gusta Poprawia się optyka, jest powietrze i przestrzeń... jeśli tylko można sobie na to pozwolić... ja walczyłem o każdy metr odkrytego dachu. Nawet reku przeniosłem do kotłowni- tym samym może jeszcze zminimalizuję poddasze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 27.12.2012 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Reku w kotłowni to podobno bardzo dobre rozwiązanie z uwagi na fakt, że tam jest cieplutko Też tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 29.12.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 oooo super dom i założenia mamy podobne garażu też nie planowaliśmy, szkoda nam kasy na to odkryte więźby będziemy mieli w dwóch szczytowych sypialniach, pomieszczenia po środku są za małe i źle by to wygladało trzymam kciuki, będę zagladała szczęśliwego nowego roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 30.12.2012 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Zastanawia mnie kwestia ogrodzenia działki... póki co jest siatka leśna na czas budowy. Jako, że jestem aspołeczna cieszę się, że działka jest z dala od drogi i w zasadzie niewiele osób wzdłuż niej spaceruje... dlatego ogrodzenie może być transparentne, nie ucierpię gdy ktoś rzuci okiem na mój trawnik... a jednocześnie nie będę ograniczać sobie widoku... Jak ogrodzenie to tylko żywopłot kryjący siatkę. Ale... niekiedy w czasie posiedzeń w ogrodzie nie chciałabym być na widoku i doszłam do wniosku, że pergola osłoni nas właśnie i przed słońcem i wzrokiem sąsiadów... tańsze i skuteczniejsze niż masywne ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 07.09.2013 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Kiedy wymurowaliśmy szczyty a w nich okna wykadrowały nam widok... i Już wiem że będę przesiadywać na parapecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 23.10.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Co tam slychac ,domek pnie sie w gore? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts