darek2009 26.12.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Mam pytanie o wykonanie dachu mansardowego. Mam pomysł na przebudowę parterowego domu-kostki z płaskim dachem. Mianowicie chcę pokryć dom dachem mansardowym, żeby zrobić jeszcze jedną kondygnację. Mam jednak wątpliwości. Nie chcę poddasza ze skosami tylko pełne piętro. Czy można postawić ścianę (2,7m) i dopiero taką kondygnację pokryć dachem mansardowym? Czy trzeba położyć dach mansardowy bezpośrednio na stropie? Nie chcę mieć tylko dachu, czyli żeby ściana drugiej kondygnacji nie składała się z (idąc od zewnątrz) dachóki, deskowania, folii, wełny i płyty GK tylko żeby dach mansardowy pokrywał ścianę. Czy tak można? Edytowane 26 Grudnia 2012 przez darek2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 27.12.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 O takie sprawy spytaj się architekta, który będzie ci opracowywał projekt przebudowy dachu potrzebny do zezwolenia na przebudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.12.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Oczywiście wszystko jest technicznie możliwe tylko pomieszczenia na piętrze będą trochę mniejsze niż te na parterze. Tak jak wspomniał "Aleksandryta" musisz zacząć od projektanta i sprawdzenia warunków zabudowy bo nie wiadomo czy Twój pomysł będzie możliwy do zrealizowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts