Kosmomen 03.01.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Widziałem montażystę, który zabijał w dziury porothermu kliny drewniane i następnie w te miejsca wkręcał normalnie dyble. W taki sposób mocował dolną część ramy w otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekk1980 04.01.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Można tak, ale lepiej wiercić u dołu w miejscu łączenia pustaków/ zamkach-, o czym już kiedyś pisałem, to tak jakbyś wiercił w cegle. Naprawdę nie jest to aż taki problem jak mogłoby się wydawać z niektórych wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 04.01.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 No własnie, ja mam otwory prosto na prothermie i zastanawiam sie cz je jekos obrabiac czytez zostawic jak jest. Poki co nie ma jasnej odpowiedzi jakie ryzyka ciagnie za sobą pozostawienie nieobrobionych otworow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 04.01.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 dla sprzedawców takie wykonanie (podmurowane itp) będzie najlepsze i dlatego o tym piszemy ale wiadomo jak się nie ma co się lubi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.01.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Witam dla sprzedawców takie wykonanie (podmurowane itp) będzie najlepsze i dlatego o tym piszemy ale wiadomo jak się nie ma co się lubi ... Rozumiem, że pod pojęciem "sprzedawcy" masz również montażystę bo to chyba IM najbardziej powinno zależeć na odpowiednim wykonaniu otworu (poza inwestorem oczywiście). Tak na marginesie w co drugim temacie padają "rozwiązania" "propozycje" i ... znajduje się ktoś kto WIE LEPIEJ lub zrobił inaczej podważając ogólnie przyjęte zasady i normy Zgadzam się jednak z tym, że KAŻDE rozwiązanie należy w miarę możliwości dostosować do sytuacji zastanej - skoro ktoś nie myślał od początku inwestycji o tym czy o tamtym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 04.01.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 No własnie, ja mam otwory prosto na prothermie i zastanawiam sie cz je jekos obrabiac czytez zostawic jak jest. Poki co nie ma jasnej odpowiedzi jakie ryzyka ciagnie za sobą pozostawienie nieobrobionych otworow. No to muszę zaprotestować, że nie ma jasnych odpowiedzi. Są! Na poprzedniej stronie. Nawet sam spróbowałem:-). Czy powinno być jeszcze jaśniej? Brak możliwości prawidłowego wykonania połączeń mechanicznych o ile wymagane Brak możliwości prawidłowego wykonania uszczelnień. Te które ewentualnie powstaną, będą nietrwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.01.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Witam No to muszę zaprotestować, że nie ma jasnych odpowiedzi. Są! Na poprzedniej stronie. Nawet sam spróbowałem:-). Czy powinno być jeszcze jaśniej? TEST widocznie Twoja odpowiedz nie spełniła oczekiwań Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 04.01.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 To całkiem możliwe:-). Wydaje się jakby pytający czekał, aż ktoś napisze: Nie przejmuj się, montuj na dziurach, będzie ok! Wszelkie inne rozwiązania, a kilka jednak padło, są dla niego niejasne:-). A co tam. Montuj na tych dziurach, będzie tak jak chcesz żeby było:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.01.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Witam To całkiem możliwe:-). Wydaje się jakby pytający czekał, aż ktoś napisze: Nie przejmuj się, montuj na dziurach, będzie ok! Wszelkie inne rozwiązania, a kilka jednak padło, są dla niego niejasne:-). A co tam. Montuj na tych dziurach, będzie tak jak chcesz żeby było:-). mam dokładnie takie same odczucia i to nie tylko związane z tym wątkiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.01.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Ech, wyjątkowo się z Wami zgadzam w całej rozciągłości. Mam wrażenie, że 90% pytań ze strony Klientów pada tu po to, by uzyskać akceptację... Jak widać po tych pytaniach to coś w głowach świta, że nie do końca jest ok, ale jest ta nadzieja, że ktoś nas rozgrzeszy i przytaknie. Oj lubimy się sami przed sobą oszukiwać Ps. Ja wcale nie ukrywam, że też należę do tej większości Edytowane 4 Stycznia 2013 przez finlandia zmiana zaimka - sensu wypowiedzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 04.01.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 ..... jest ta nadzieja, że ktoś nas rozgrzeszy i przytaknie. Oj lubimy się sami przed sobą oszukiwać.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zip20 05.01.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) do usunięcia Edytowane 7 Czerwca 2017 przez zip20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 05.01.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 i własnie odpowiedz na to pytanie czekam. co da uszczelnianie? rozumiem ze ciezko kolek wkrecic, ale na to jest rozwiązanie. ale co da uszczelnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekk1980 06.01.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 i własnie odpowiedz na to pytanie czekam. co da uszczelnianie? rozumiem ze ciezko kolek wkrecic, ale na to jest rozwiązanie. ale co da uszczelnienie? Nic, tą część okna uszczelnia się przy montażu parapetów, więc to czy będziesz tam wcześniej paćkał klejem czy nie nie ma żadnego znaczenia. Poza tym już chyba wszystko w temacie zostało wyjaśnione. Nie twórzcie sami problemów których nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 27.03.2017 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Odgrzeje kotleta..A czy można nakleić na porotherm taśmę np. butylową lub paroprzepuszczalną zewnętrzną?Będę montował okna standardowo, ale te dziury mnie trochę martwią. Poza tym okno od spodu ma 82mm, a po brzegach będzie tylko ok 1,5cm piany, więc powierzchnia styku piany dużo większa.Po takim zabiegu do pianki nie będzie wnikać wilgoć przez pory, a tym samym nie będzie utleniać się piana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts