matyx 27.12.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Na mojej ulicy gmina chce wybudować chodnik. Jako, że mieszkam w szeregówce moja część to zaledwie 4-5m na ok 1,5-2m stwierdzono, że rozchodzi się o zbyt mały kawałek by go odkupować, więc chcą żebyśmy oddali za darmo, choć w grę wchodzi jeszcze jakis procent części wspólnej. Czyli można wnioskować, że jeśli ktoś ma większy kawałek to jemu zapłacą..., ale nie o tym. Dla dobra ogółu i własnego rozważamy oddanie tego kawałka, jednak nie chcielibyśmy brać odpowiedzialności za utrzymanie tego terenu a w umowach, które nam dano jakoś zgrabnie wychodzi na to, że do nas będzie należeć obowiązek dbania o ten fragment. Czy da się to jakoś ominąć? Nie mam fizycznych możliwości odśnieżania dodatkowo terenu za płotem (nie mamy tam furtki) i nie ma mnie za dnia w domu, więc jak śnieg napada to na mnie zostanie nałożona kara za nieodśnieżanie? Jak to jest prawnie, gdzie to ugryźć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts