Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie zabezpieczone dach

walerianczyk

Recommended Posts

Witam zrobilem dach dwu spadowy belki i pelne deskowanie ale nie zdarzyłem polorzyc papy deszcz pada snieg lerzy czy deska (deska jest impregnowana bo sie pomylili w tartaku ) i belka nic nie bedzie przez zime dom nie ogrzewany w jednym miejscu 3 deski odeszly od belki deski sa na srubki nie na gworzdzie prosze o pomoc lub jakas porade

Witam zrobilem dach dwu spadowy belki i pelne deskowanie ale nie zdarzyłem polorzyc papy deszcz pada snieg lerzy czy deska (deska jest impregnowana bo sie pomylili w tartaku ) i belka nic nie bedzie przez zime dom nie ogrzewany w jednym miejscu 3 deski odeszly od belki deski sa na srubki nie na gworzdzie prosze o pomoc lub jakas porade

Właśnie zrobiłem dach i jestem w sytuacji jak Ty. Tzn byłem bo zebraliśmy siły i mimo stosunkowo niesprzyjającej aury położyłem papę na garażu i barierę Sun'x na domu. Deskowany dach stał 2 tygodnie i już było widać pracę desek i ich reakcję na czynniki zewnętrzne. Zaczęło się prężenie i odchodzenie desek choć całość poprzybijana solidnie na kręcone gwoździe po 2-3 sztuki na krokwi. Aż się boje myśleć co by było gdyby poczekało to do wiosny. "Spijnaj się" więc i kryj papą bo na wiosnę możesz mieć problem. Ta zima na szczęście nie jest zła. Wprawdzie dokładnie dzisiaj nieźle mnie przewiało ona szczycie dachu, ale efekt wart był poświęcenia.

IMG-20130105-00004.jpg