walerianczyk 27.12.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Witam zrobilem dach dwu spadowy belki i pelne deskowanie ale nie zdarzyłem polorzyc papy deszcz pada snieg lerzy czy deska (deska jest impregnowana bo sie pomylili w tartaku ) i belka nic nie bedzie przez zime dom nie ogrzewany w jednym miejscu 3 deski odeszly od belki deski sa na srubki nie na gworzdzie prosze o pomoc lub jakas porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.12.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Pogoda jest super zakrywaj dach papą. Deski wyschną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emoserwis 05.01.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Witam zrobilem dach dwu spadowy belki i pelne deskowanie ale nie zdarzyłem polorzyc papy deszcz pada snieg lerzy czy deska (deska jest impregnowana bo sie pomylili w tartaku ) i belka nic nie bedzie przez zime dom nie ogrzewany w jednym miejscu 3 deski odeszly od belki deski sa na srubki nie na gworzdzie prosze o pomoc lub jakas porade Właśnie zrobiłem dach i jestem w sytuacji jak Ty. Tzn byłem bo zebraliśmy siły i mimo stosunkowo niesprzyjającej aury położyłem papę na garażu i barierę Sun'x na domu. Deskowany dach stał 2 tygodnie i już było widać pracę desek i ich reakcję na czynniki zewnętrzne. Zaczęło się prężenie i odchodzenie desek choć całość poprzybijana solidnie na kręcone gwoździe po 2-3 sztuki na krokwi. Aż się boje myśleć co by było gdyby poczekało to do wiosny. "Spijnaj się" więc i kryj papą bo na wiosnę możesz mieć problem. Ta zima na szczęście nie jest zła. Wprawdzie dokładnie dzisiaj nieźle mnie przewiało ona szczycie dachu, ale efekt wart był poświęcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts